MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udmelding ventes i morgen: Bilfrie søndage kan blive en realitet i Odense

Af Michael Qureshi

Søndage med god plads til cykelture, leg og sjove stunder i stedet for støjende trafik på kørebanen kan være på vej i Odense og andre af landets største byer.

Regeringen foreslår nemlig, at færdselsloven ændres, så den enkelte kommune i landets største byer får selvbestemmelse over, hvor bilerne må køre om søndagen.

Hvis loven ændres, vil det ifølge transportminister Benny Engelbrecht betyde, at gader kan gøres bilfri om søndagen i tidsrummet mellem klokken 9.00 og 20.00.

Regeringen har indkaldt til pressemøde i morgen torsdag, og her vil man ifølge TV 2 præsentere planerne for at indføre bilfrie søndage i byer som København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Kræver flertal i den enkelte kommune

Det vil blive kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der kan tage beslutningen – eksempelvis ved at tage de lokale borgere med på råd.

Det vil altså kræve et flertal i den enkelte kommune, og i Odense vil bilfri søndag eksempelvis kunne lukke den centrale del af byen.

“Vi vil give byerne en mulighed for at kunne give et andet søndagsliv og udnytte byrummet på nye måder. Vi kan se, at der har været tiltag i København med sidegader og andet,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kan man samle et flertal blandt Folketingets partier og man lokalt her i Odense stemmer for, så kan det være en realitet allerede fra efteråret.

Der er også en anden spændende Odense-nyhed på vej i morgen.

Ifølge TV 2 vil pressemødet også indeholde planer om en udvidelse af E20 Fynske Motorvej syd om Odense til Odense V. En strækning på 14 kilometer.

“Det er en samlet plan for hele Danmark, hvor vi ønsker at styrke infrastrukturen. Uanset om man bor i byen eller på landet, skal man kunne komme frem,” siger transportminister Benny Engelbrecht til TV 2.

Del artikel

Andre læser også