MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Billetsalget er i gang: Hvad kan vi forvente af Tinderbox 2023?

Af Christina Frederiksen
Foto: Morten Rygaard
Foto: Morten Rygaard

Året 2022 var et comeback for de fleste danske festivaler, og det var tydeligt, at de havde været savnet.

Vi ser nu frem mod næste års største fest i Odense, nemlig Tinderbox 2023.

Tinderbox havde i 2022 et rekordår, og at dømme ud fra det foreløbige musikprogram, kunne man godt forestille sig, at succesen gentages i 2023.

Det forventer vi af Tinderbox 2023

Tinderbox har allerede lagt stærkt fra land med offentliggørelsen af i alt 12 navne, der skal spille under trækronerne i Tusindårsskoven den 22. til 24. juni næste år.

Blandt dem finder vi internationale superstjerner som det amerikanske popband Maroon 5, britiske George Ezra, der tager revanche efter sin aflysning i sidste øjeblik i 2022, og senest funkrocklegenderne Red Hot Chili Peppers, der i 2023 kan fejre, at det er 40 år siden, de blev grundlagt.

Dertil kommer en bred skare af danske ikoner; Tobias Rahim, Jada, Nik & Jay, Benjamin Hav & Familien og Medina har alle cementeret deres plads i toppen af dansk musik, og vi kan ikke vente til de alle indtager scenerne i Tusindårsskoven til sommer.

Men det er ikke kun de helt store danske og internationale navne, vi har optur over.

På plakaten finder vi nemlig også flere nyere musikalske stjerneskud, som de seneste år har gjort deres indtog på den danske og internationale musikscene. Den danske kvartet Blæst har taget hele landet med storm med fængende popnumre som ”Ego”, ”Juice” og ”Sover Du Nu”.

Bandet har fundet deres helt eget take på den populære 80’er- og 90’er-popbølge, der den seneste tid er skyllet ind over Danmark, tilsat et relaterbart og poesifyldt tekstunivers.

Søstrene Frida og Sirid Møl Kristensen, der tilsammen udgør PRISMA, begyndte deres musikalske rejse på teenageværelset i Odense, og de er derfor på hjemmebane, når de indtager Tinderbox til sommer.

Den anmelderroste duo har vundet os over med deres sfæriske rock og fortryllende vokalharmonier, og i 2022 hev de velfortjent titlen som ’Årets Nye Danske Livenavn’ hjem ved DMA. Vi forestiller os, at det bliver stort og smukt, når PRISMA vender hjem til Odense til sommer.

Måske siger navnet bbno$ (som udtales baby no money) dig ikke meget, men du har helt sikkert hørt den canadiske rappers stemme før. Med hits som ”Lalala” (feat. Y2K) og ”edemame (feat. Rich Brian), der begge er gået viralt på TikTok, er han stormet ind på hitlisterne og den globale hiphopscene. Med en ordentlig portion humor, selvironi og høj energi, forventer vi en gigantisk fest.

Navne afsløres til Magicbox

Endelig kan publikum glæde sig til at stifte bekendtskab med svensk-fødte, nu L.A.-baserede Oliver Malcolm, der startede sin karriere som producer for nogle af de største internationale hiphop- og R&B-artister.

Sæt sange som ”Switched Up” og ”Baby Don’t Go” på anlægget, hvis du vil have en fornemmelse af hans unikke blanding af alternativ pop, hiphop og soul, som han leverer med masser af attitude og inderlighed. Det er et lovende talent, der lægger vejen forbi Odense og Tinderbox til sommer. 

Der er kun lige taget hul på plakaten til Tinderbox 2023, men alt tyder på endnu en fænomenal festival under trækronerne i Tusindårsskoven.

I 2023 løftes sløret også for de første navne til den elektroniske scene, Magicbox, der år efter år indbyder til storslået og eksplosiv dansefest i selskab med nogle af verdens største DJs og producere.

Tinderbox 2023 finder sted den 22.-24. juni i Tusindårsskoven i Odense, og du kan allerede nu købe din partoutbillet på tinderbox.dk. Endags- og todagsbilletter sættes til salg i starten af 2023.

Del artikel

Andre læser også