Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekord-festival: Billetter bliver revet væk

Af Christina Frederiksen
Foto: Malene Nelting
Foto: Malene Nelting

Folk er vilde med festivalen.

Så vilde, at Odense Internationale Film Festival, OFF, der starter i dag, har solgt et rekordstort antal billetter på forhånd.

Der er nemlig allerede solgt 16.000 billetter til Danmarks ældste og eneste Oscar-, EFA- og Robert-kvalificerende filmfestival.

Festivalleder Birgitte Weinberger har i sine 15 år på festivalen ikke oplevet, at publikum har været så ivrige efter at sikre sig billetter forud for festivalen, der løber af stablen fra i dag og frem til og med 3. september. 

Da OFF tidligere på året kunne afsløre, at festivalen havde modtaget et rekordstort antal kortfilm, stod det klart, at stadig flere filmskabere fra ind- og udland lægger mærke til festivalen.

Det er ikke gået ubemærket hen, at flere kortfilm gennem tiden har taget rejsen via Odense til Oscaruddelingen i Dolby Theatre.

Det gælder blandt andet kortfilmen ”An Irish Goodbye”, som var en del af konkurrenceprogrammet ved OFF22, og dette forår modtog den betydningsfulde Oscar-statuette for ”Best Live Action Short”.

16.000 billetter afsat

Men det er ikke kun den internationale filmbranche, der holder øje med, hvad der foregår i Odense.

Det fynske publikum er også i stadig stigende grad interesserede i kortfilm. I år kan OFF nemlig melde om et rekordstort antal reserverede billetter forud for festaivalen.

Hele 16.000 billetter er allerede afsat, og flere events er allerede fuldt booket op – der er stadig billetter at få, men man skal nok ikke vente alt for længe, hvis man vil være helt sikker på at få sig en unik filmoplevelse til en kortfilmspakke, en talk eller til et af festivalens mange særarrangementer. 

”Dét at så mange mennesker allerede har været inde og sikre sig en billet til OFF vidner om, at publikum for alvor er begyndt at tage det korte format til sig.

Ordet om kortfilm – og de helt fantastiske filmiske oplevelser der gemmer sig i programmet på OFF – har spredt sig. Det glæder mig naturligvis som leder af festivalen, men også som en del af den danske filmindustri.

Jeg også enormt glad for, at vi kan vise, hvor stort et publikum, der har interesse i kortfilm,” fortæller Birgitte Weinberger, der i år kan fejre 15 år som leder af Odense Internationale Film Festival. 

Filmprogrammet består i 2023 af fire centrale konkurrencer:

Den Internationale konkurrence, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen samt Dokumentarkonkurrencen.

Alle fire konkurrencer indeholder oscarkvalificerende kategorier.

Priserne uddeles af festivalens kompetente juryer til det sagnomspundne Award Show, som afholdes lørdag d. 2. september.

Her afsløres i øvrigt også, hvilke fem film fra den danske konkurrence, der kan bryste sig af en Robert-nominering, som uddeles af Danmarks Filmakademi. 

Fakta om årets selektion

  • I alt 4.129 kortfilm er indsendt til OFF23, hvilket er det højeste antal i festivalens historie.
  • 129 kortfilm fra 45 lande er udtaget til årets konkurrenceprogram. 
  • Udover konkurrenceprogrammet er der under OFF et væld af arrangementer som talks med aktuelle profiler fra filmbranchen, open air-filmvisninger, live podcasts, netværksmøder og koncerter. Disse offentliggøres løbende frem mod uge 35. 
  • OFF23 finder sted i uge 35 – mandag d. 28. august til søndag d. 3. september – i hjertet af Odense.
  • OFF har skabt en streamingplatform OFFStream.dk, hvor du kvit og frit kan se udvalgte kortfilm fra festivalens omfattende bagkatalog.
  • I uge 35 og 36 vil dette års konkurrencefilm også kunne ses online på OFFStream.dk for 89 kr. 
  • OFF har produceret filmpodcasten ”Kort er godt” i 55 afsnit. Her er du i godt selskab med værterne Claus Riis Østergaard og Birgitte Weinberger – og i de seneste afsnit også spændende gæster fra filmbranchen. Find alle afsnit og de omtalte kortfilm her: https://filmfestival.dk/podcast-kort-er-godt/

Del artikel

Andre læser også