Blækket flyder for tredje gang: Kæmpe tattoofestival kommer igen til Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: PxHere
Foto: PxHere

Hverken Covid-19 eller en konkurs hos forpagterne af Dok5000 kan stoppe årets HCA INK Tattoo convention.

Dermed er HCA INK den første messe i Odense der åbner efter Corona-nedlukningen i marts.

Messen afholdes efter de retningslinjer som Erhvervsministeriet har udstukket og Politiet har godkendt afholdelsen.

Det skriver HCA INK Tattoo convention i en pressemeddelelse.

Ejendomsselskabet Olav de Linde, der ejer Dok5000, udlejer hallen til arrangørerne, efter at de nuværende forpagtere af lejemålet gik konkurs tidligere i år.

Dørene åbner planmæssigt d. 11-13. september for tre dage i tatoveringskunstens tegn, når den tredje udgave af HCA INK – HC Andersen Tattoo Festival går i gang med en række af de bedste danske og udenlandske tatovører.

Til HCA INK 2020 vil publikum kunne opleve tatovørerne udføre deres arbejde på messen, hvor publikum kan komme helt tæt på og opleve tatoveringerne blive udført eller selv blive tatoveret.

Kommet for at blive

HCA INK er kommet for at blive og er nu på tredje år og anerkendt som tattoofestival som lægger vægt på stemning med et stort udendørsareal ved siden af Dok5000 med bar, DJ og streetfood, ligesom nogle af de bedste, professionelle graffitikunstnere maler store streetart værker på den tilstødende bygning.

Derudover afspærres en hel gade bag Dok5000 om lørdagen, hvor der afholdes HCA INK BIKE MEET med motorcykler og et amerikanerbiltræf i samarbejde med American Streetmachines.

“Vi har bevist, at Odense selvfølgelig skal være med til at sætte den bedste tattookunst på landkortet, så derfor skal Odense, som den tredje største by i Danmark, selvfølgelig have en tattoofestival. Og det gør vi nu for tredje år i streg,” siger Jakob Schultz, der er en af arrangørerne af HCA INK.

Hygiejne og Corona-sikkerhed

I år har Covid19 ændret mange ting i samfundet og selvom en tattoomesse i forvejen er et sted, hvor sikkerheden og hygiejnen er i top, så bliver der i år tilrettet endnu mere, så der er fokus på ikke at sprede smitte.

De gældende retningslinjer for afholdelse af messer følges til punkt og prikke. Derfor skal man selvfølgelig blive hjemme, hvis man føler sig syg, og når man ankommer, vil der være alle tænkelige tiltag, så det er nemt at afspritte hænder og holde afstand.

“Vi følger alle de regler der er for at undgå smittespredning og i og med der allerede er enormt høje krav til hygiejne i tattoobranchen, der skal overholdes, har vi altid – også inden Covid19 pandemien – meget høj fokus på hygiejne og i år, er der så endnu mere fokus på det med ekstra tiltag i forhold til de retningslinjer der er lavet pga. Covid-19,” siger Jakob Schultz.

Tre dage med tattookunst

Årets konferencier er et kendt ansigt i det odenseanske musikmiljø. Det er den tidilgeer sanger i det kendte danske metalband Hatesphere, Esben Elnegaard Kjær Hansen, der vil stå for at føre publikum igennem de mange tattookonkurrencer på scenen, hvor tatovørerne kan stille op i mange forskellige stilarter fra bedste old school til bedste farvetatovering, og måske vinde førstepladsen.

HCA INK har åbent fra fredag d. 11. september til søndag d. 13. september. Fredag og lørdag fra kl. 11 – 23 og søndag 11 – 18. Entre er 100 kr. pr. dag eller 200 kr. for alle tre dage.

Motorcyklister, der kommer til HCA INK BIKE MEET d. 12. september får halv pris i entre.

Der kan købes billet i indgangen eller via Ticketmaster. Betaling via kreditkort, mobile pay eller kontant. Børn til og med 12 år har fri entre, hvis de følges med en voksen.

Hvad: HCA INK – HC Andersen Tattoo Festival
Hvor: Dok5000
Hvornår: 11.-13. september

 

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her