Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv student på 4 år: Vidste du, at balletskolen har sit eget gymnasie?

Af Christina Frederiksen

Den bliver i daglig tale kaldt DGU – dansegrunduddannelse.

Danse Grunduddannelsen er Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses gymnasieuddannelse, og ligger i samarbejde med Balletskolens nabo, Odense Katedralskole, – i daglig tale kaldet Katten.

Her kan man tage en studentereksamen, der giver adgang til nøjagtigt de samme studier, som den man tager på et almindeligt gymnasium.

Forskellen er blot, at DGU tager 4 år at gennemføre, fordi der skal være plads til masser af ballet og moderne dans på skoleskemaet.

“Vi har fået lov til at skrive om i studieordningen, således at idræt og de kunstneriske fag i en almindelig studentereksamen er blevet skrevet ud til fordel for dans,” siger Inge Fjord, forstander på skolen.

DGU har eksisteret i otte år, og 4. februar er det igen muligt at søge optagelse.

“Der er plads til alle, der har de fysiske forudsætninger for at danse. En forudsætning kan blandt andet være dét, at ens hofter skal være i stand til at udadrotere.

Hvis ikke de kan det fra naturens side uden, at man tvinger dem til det, kan det få store konsekvenser senere i livet. 

Så det er derfor, at vi stiller visse fysiske krav,” siger Inge Fjord, der godt er klar over, at det kan virke uretfærdigt, når det blandt andet er ting, man ikke har kontrol over, der afgør, om man kan komme ind på skolen.

Kunstens vilkår

“Vi lærer vores elever, både dem i grundskolen og dem i gymnasiet, at kunst ikke er demokratisk.

Vi anser eleverne for at være kunstneriske spirer, som uddanner sig inden for scenekunst. Vi er i en branche, der eksisterer på kunstens vilkår.

Og det udvikler de unge mennesker i en retning af at være kreative og selvstændige.

Vi hører fra mange af vores tidligere elever, at de virkelig har kunnet bruge den lærdom ude i den virkelige verden. Fordi den har rustet dem til nogle af de knubs, man får i tilværelsen,” siger Inge Fjord.

Lørdag den 4. februar er der audition i DGU’s dansestudier på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, Jernbanegade 20.

Med en studentereksamen fra DGU har man som sagt adgang til nøjagtigt de samme uddannelser, som andre studentereksamener.

Men man får altså også en uddannelse, der gør det muligt at forfølge drømmen om en karriere som professionel danser.

Se mere om DGU her.

Del artikel

Andre læser også