Generalprøve: Bliv testspiser på Odenses nye aftenrestaurant

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det nye H.C. Andersens Hus i Odense danner rammerne om hans eventyrlige univers og slog på ny dørene op i sommers.

Udover alle hans magiske eventyr rummer stedet også spisestedet, Deilig, der til november åbner for deres nye aftenrestaurant.

Nu kan du helt særligt reservere bord til deres ’generalprøve’, hvor du kan nyde menuen til en ekstra skarp pris.

Foto PR

Fine referencer til H.C. Andersen

Deilig er et spiseri i H.C. Andersens Hus, placeret midt i den forunderlige have, hvor der serveres godt til ganen til både museumsgæster og byens borgere.

Men stedet er nok det, de fleste ville kalde et utraditionelt museumsspiseri, som på den ene side er en café, der serverer den gode kop kaffe og frokost til videre færd i museet, men lige om lidt også en enkeltstående aftenrestaurant for alle Odenses beboere.

Hos Deilig møder Meyers’ madideologi H.C. Andersens fortryllende natursyn, hvor også planter, blomster og dyr har stemme og noget på hjertet – blot den rette hånd hjælper det på vej med ord og godt håndværk.

”Det nybyggede H.C. Andersen Hus i det historiske kvarter – tæt på Møntergården og Koncerthuset Odeon – giver dig muligheden for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab. Her fokuseres ikke på personen Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme.

Det nye museum taler ikke OM H.C. Andersen, det taler SOM H.C. Andersen,” som Visit Odense så fint beskriver stedet.

Foto PR

Deilig er desuden opkaldt efter forfatterens eventyr nr. 90 fra 1860.

Fortællingen udfolder to af grundfigurerne i Andersens forfatterskab: På den ene side trangen til at romantisere, forskønne og poetisere verden, sit eget liv og sin herkomst. På den anden side hans natur- og verdenssyn, hvor det, der umiddelbart øjner af mindre, har både skønhed, sjæl og stemme.

Med overraskende brud og skift sørger Andersen for, at verden omkring os er en levende, dynamisk størrelse, hvor det, der ligner ét pludselig er noget andet.

Livet bliver lidt deiligere, mere underfundigt og finurligt, end man først troede.

I spiseriet Deilig tager køkkenchef Tanja Weber og hendes stab udgangspunkt i det sæsonnære, lokale og bæredygtige.

Her er måltidet ærligt uden så meget hurlemhej – men blot skabt ud fra godt håndværk og eventyrlyst.

Den nye aftenmenu giver hele vejen igennem fine små referencer til H.C. Andersens magiske eventyrer som for eksempel deres snack med gris, der forvandles til noget smukt ligesom i ’Svinedrengen’ og desserten med æbler og svesker, der referer til den fyldte gås i ’Den lille pige med svovlstikkerne’.

Kom til generalprøve på Deilig

Torsdag d. 11. november åbner Deilig deres nye aftenrestaurant, men der skal naturligvis holdes en generalprøve inden da.

Og det er her, at du kommer ind i billedet.

Deilig vil nemlig gerne invitere alle MigogOdenses læsere til at smage den nye menu bestående af snacks og bobler, forret, hovedret og dessert til kun 400 kr. onsdag d. 10. november.

Normalprisen er 550 kr., så der er altså også lidt at spare.

Vil du gerne lure lidt bag dørene inden den nye aftenrestaurant åbner, så kan du se menuen og booke dine pladser allerede nu lige her.

Men vent ikke for længe – der er nemlig begrænsede antal pladser.

Hvad: Deilig åbner aftenrestaurant
Hvor: H.C. Andersen Haven 3, 5000 Odense C
Hvornår: Onsdag d. 10. november 2021. Åbner officielt til aften fra d. 11. november
Hvor meget: Menu med snacks og bobler, forret, hovedret og dessert til 400 kr. (normalpris 550 kr.)
Hvordan: Book lige her