Bobler i båden: Champagnesmagning på Odense Å

Skrevet af: Jens Erik Møller

Odense Aafart og H.J. Hansen Vin har dette forår haft stor succes med deres forskellige smagningsture med alt fra rosévin og gin til English afternoon tea i maj og juni.

Den store succes fortsætter efter sommerferien, hvor august og september byder på blandt andet champagne, portvin og en battle mellem øl og vin.

Champagnesmagning 10. august

Champagne er ikke bare noget, der drikkes Nytårsaften eller ved helt særlige og festlige lejligheder. Ikke til august i hvert fald, for her inviteres odenseanere til eksklusiv champagnesmagning på Odense Å.

Her får du muligheden for at dykke ned i Champagnens spændende univers og smage en række mousserende vine fra det kendte vinområde i Frankrig. Turen ledes af en naturligvis af en ægte Champagneekspert, og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs. Undervejs serveres en lille og let anretning, som komplimenterer champagnen.

Køb billet her.

Battle mellem vin og øl 17. august

Det er to meget forskellige verdenener, der mødes fredag 17. august. Her kan du nemlig komme med til en battle mellem øl og vin. Denne aften underholdes deltagerne af ølsommelier Jakob Højager Romby fra Theodor Schiøtz Brewing Co og vinsommelier Frank Larsen fra H.J. Hansen Odense.

De kommer til at kæmpe om deltagernes ganer på vegne af hver deres drik. Vin og øl har både et historisk og kulturelt element i sig, og det er derfor ikke bare øl og vin. Det er ikke helt ligegyldigt, om du serverer øl eller vin for dine gæster. Jakob Højager Romby og Frank Larsen vil blandt andet fortælle om, hvordan øl og vin passer ind i forskellige sammenhænge.

Køb billet her.

Vinsmagning klassikerne 31. august

Den sidste aften i august er der fokus på de gode og klassiske vine. I dag kan du nemt få vin fra de fjerneste afkroge af verden, men denne aften vendes blikket på nogle af de allerstørste klassikere.

Deltagerne på turen får lov at smage vine fra de områder, som altid har tryllebundet vinelskerne, og som du aldrig går galt i byen med, når der skal god vin på bordet. På turen får du også serveret en let anretning, som passer perfekt til de vine, du smager denne aften.

Køb billet her.

Portvinssmagning 7. september

Hvis du hverken er til champagne, vin eller øl, så er sidste smagningstur denne sæson måske noget for dig.

7. september står den på portvin. Denne aften smager du nogle af de absolut bedste portvine fra de bedste producenter i verden, det tør vi godt love. Der findes et hav af forskellige slags portvin, hvor både lagring og alder har stor betydning for portvinens karakteristiske smag, og undervejs hører du om betydningen af netop lagring og alder, og hvorfor det betyder så meget i forhold til portvin.

Køb billet her.

Som ved de andre smagninger på Odense Å får deltagerne også en lille og let anretning – denne aften naturligvis en anretning, som understøtter portvinens mange smagsnuancer.

De forskellige smagningsture hos Odense Aafart har været meget populære i forsommeren, og flere har været totalt udsolgt. Så tøv ikke for længe med at købe billet, hvis du har lyst til at smage og lære mere om de ædle dråber.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.