MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Børn kokkererer og dyster: DM i overskudsretter kommer til Odense

Af Christina Frederiksen

814.000 tons spiselige fødevarer går hvert år til spilde i Danmark. Det erhelt vilde mængder, som madspildsaktøren Too Good To Go og dagligvarekæden Lidl i flere år har samarbejdet intenst på at få reduceret. Det går fremad, men vi er bestemt ikke i mål, og nu er det børnene, som skal i fokus.  

Derfor har Too Good To Go og Lidl inviteret to 5. klasser fra Stige Friskole på Fyn til tre timers madspildsundervisning i selskab med landsholdskok Christian Lundsgaard, der i 2020 vandt OL-guld. Det hele finder sted onsdag d. 28. september kl. 10-13 i Dansk Gastronomisk Unions lokaler i Odense – dér hvor nogle af Danmarks allerdygtigste kokke til dagligt træner til internationale mesterskaber.

Der er et stort behov for, at vi fra en tidlig alder får sat fokus på madspild. Det skal være en naturlig del af børnenes madvaner.

Heidi Boye, landechef hos Too Good To Go.

Lidl og Too Good To Go glæder sig til at udvide madspildshorisonten hos fremtidens hverdagskokke: 

“Der er et stort behov for, at vi fra en tidlig alder får sat fokus på madspild. Det skal være en naturlig del af børnenes madvaner. Det kræver, at vi hjælper børnene med både viden, kompetencer og inspiration til nye udfoldelser i køkkenet med overskudsvarer. Jeg er derfor meget stolt over, at vi i år har udvidet DM i overskudsretter til også at have fokus på og omfavne børn,” siger Heidi Boye, Landechef hos Too Good To Go.

Børneeventet danner i år startskuddet til DM i overskudsretter, der afholdes for tredje år i træk. Det løber af stablen på Storms Pakhus i Odense samme dag, onsdag d. 28. september fra kl. 17.30-19.

500.000 solgte lykkeposer

De to arrangører ser meget frem til at modtage dejlige retter tilberedt af madskudsvarer fra de mange inspirerende hverdagskokke derude, siger Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl.  

“I år er der ekstra grund til at hylde hverdagens madspildsbekæmpere og fejre det gode samarbejde mellem Too Good To Go og Lidl, fordi vi dette forår rundede en fantastisk milepæl med 500.000 solgte lykkeposer. Der må være blevet kokkereret så meget dejlig mad af overskudsvarer fra lykkeposerne derude, og derfor er jeg rigtig glad for at fortælle, at vi gentager succesen og giver dygtige hverdagskokke mulighed for at tilmelde sig til DM i overskudsretter.” 

Årets dommerpanel består af håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, influencer Julie-Elsebeth og kagenørd og influencer Jasmin Gabay, mens Anders Lund Madsen ligesom de to forrige år tager deltagere, dommere og publikum kyndigt og kærligt gennem aftenens program.  

Tilmeldingen til arrangementet åbner d. 1. september, og alle personer over 18 år kan deltage ved at sende deres bud på en opskrift baseret på en eller flere overskudsvarer via Too Good To Gos hjemmeside. Senere i processen vil tre udvalgte finalister blive inviteret til den store finale d. 28. september i Storms Pakhus i Odense. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

Tilmelding kan ske her.

Program for DM i overskudsretter 2022: 

  • 17.30-17.40: Anders Lund Madsen byder velkommen og skyder konkurrencen i gang.    
  • 17.45-18.30: Den store madspildsquiz med Anders Lund Madsen, hvor alle kan deltage   
  • 18.30-18.50: Finalisterne præsenterer deres ret for dommere og gæster  
  • 18.50-19.10: Dommertrioen bedømmer finalisternes retter, og der kåres efterfølgende en vinder af DM i Overskudsretter 2022  
  • 19.10-19.30: Mulighed for interview med deltagere, dommerne, landechef for Too Good To Go, Heidi Boye, og Lidl.  

Del artikel