Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Børn og unge i Odense favoriserer stadig fodbold højere end gymnastik og svømning 

Af Redaktionen

De seneste tal fra Danmark Statistik vider om, at gymnastik fortsat er den mest populære sportsgren hos børn og unge mellem 0-18 år i Odense kommune. 

Selvom at der på landsplan ses en markant procentvis stigning i antallet af medlemmer i gymnastikforeningerne, er det stadig fodboldforeningerne der indtager førstepladsen med flest medlemmer i Odense kommune.   

  

Antallet af medlemmer i fodboldforreningerne er i perioden 2016-2019 steget med 1%, hvilket må siges at bryde tendensen på landsplan, for fodboldforeningerne har oplevet et fald på 6%. 

Gymnastikforeningerne her har på landsplan derimod oplevet en vækst på 3%, hvilket passer meget væksten i Odense kommune, der er på 2%. 

For Kids-world, hvor forældre kan finde alt fra gummistøvler til termotøj og boldbassiner, følger man udviklingen tæt: 

“Det er klart, at vi gør en dyd ud af at følge udviklingen på markedet. Vi har de seneste år, ligesom tallene på landsplan viser, oplevet en stigende interesse for gymnastiktøj og svømmetøj. Det har gjort, at vi over en årrække har øget vores udvalg af svømmemærker og generelt mærker, som designer og producerer tøj og sko til aktiviteter.” siger Annette Lykke Nielsen fra Kids-world. 

I Odense kommune er det håndboldforeningerne der har oplevet den største tilgang af medlemmer i perioden 2016-2019. I perioden er der sket en stigning i antallet af medlemmer af håndboldforeningerne på 401 personer. Den næststørste stigning ses hos badmintonforeningerne. 

På landsplan er det Esportsforeningerne, der har fået flest medlemmer i perioden. Her skiller Odense kommune sig lidt ud fra mængden, da der godt nok var 96 medlemmer i 2019, men tallet var oppe på 108 i 2017. At der ikke kontinuerligt er sket en stigning i antallet af indmeldte i Esportsforeningerne bryder tendensen på landsplan, hvor disse har oplevet en stigende tilgang af nye gamere.  

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01 

Del artikel

Andre læser også