Børnehjørne, plantevægge og lækre lounger: Se det nye Arkaden Street Food indefra

Skrevet af: Daniel Poulsen

Fredag formiddag genåbnede Arkaden Street Food efter, at stedet har været gennem en længere renovering.

Dagen blev fejret med fri bar i både øl, vin og bobler i et par timer, og boderne åbnede for første gang i lang tid, mens live jazzmusik bidrog til en god stemning.

Gæsterne kunne ovenikøbet også have det sjovt med den populære myselfie-box, hvor der er mulighed for et utal af sjove billeder.

Plads til børn og bedre akustik

Et af de nye tiltag, som den nye ejer af Arkaden, Tahir Siddique, har implementeret, er et større børnehjørne, hvor der er rum til mindre børn, så der er mere plads til børnefamilierne hos street-food markedet.

”Jeg har taget udgangspunkt i, hvordan jeg selv gerne vil have det, og hvordan et børnerum skal være. Vi vil gerne lave et sted, der er hyggeligt, og det synes jeg, at vi har formået.

Alle dem, der været henne ved mig i dag, og det er mennesker, jeg ikke har set før; de siger, at det er så hyggeligt og har samtidigt kommet med inputs, som vi har taget med videre.” forklarer han til MigogOdense.

Derudover har folkene også forsøgt at forbedre akustikken på flere forskellige måder. En af dem er store planter, der hænger ned fra loftet, mens flere vægge har levende planter.

På den måde kan der slås to fluer med ét smæk, da Arkaden Street Food både får et markant bedre indeklima og styrket akustikken, så det er lettere at snakke sammen, når mange gæster besøger stedet.

Forventningerne er store efter åbningen

Efter en dag, hvor utrolig mange mennesker kom og så det nye sted, ser Tahir Siddique optimistisk på situationen omkring boder, hvor kun et par stykker mangler at blive lejet ud.

”Indenfor de næste 6 måneder har vi fyldt boderne op, og vi har kun to tilbage. Vi har også lavet en ændring omkring pop-up boden, så for eksempler skoler, der skal på lejr- eller udlandstur har mulighed for at samle ind. På den måde kan vi hjælpe til et godt formål.” fortæller Tahir Siddique.

Den første aftale omkring leje af pop-up boden er allerede indgået, så den bliver bragt i spil for første gang i november og kan løbende søges af foreninger, der kan sælge simple ting som æbleskiver, når julen med hastige skridt nærmer sig.

Nedenfor kan du finde en oversigt over alle 12 boder i det nye Arkaden Street Food, hvor du også finder to barer og fra november en pop-up bod med forskellige koncepter:

Spicy, The Original Pita, Otto’s Anatolian Food, Baffo’s, Thai Street Food by Noo, Pinsame Vietnam Street Food, Emissa, Chicken House, Mai’s Wok, Haralds Burger og Let’s B Frank.

Hvad: Arkaden Street Food er genåbnet
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Madboder: Mandag-lørdag: 11-21 og søndag fra 11-20. Barer: Mandag-lørdag: 10-22 og søndag fra 10-21 | mulighed for længere åbent

Mere information på Arkadens Facebook-side.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.

Kan skabe kø: Vejarbejde spærrer centrale veje i Odense fredag

Skrevet af: Redaktionen

Hverdagen i trafikken er næsten vendt tilbage til normal igen i Odense.

Derfor kan der opstå meget kødannelse, når der fredag d. 29. maj indledes vejarbejde på centrale veje i Odense C.

Odense Letbane meddeler i en presse-info, at man skal være opmærksom på midlertidige vejarbejder.

Fredag 29. maj mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Middelfartvej spærret for biler, der kører mod øst, på strækningen mellem Stadionvej og Christmas Møllers Vej. Det skyldes asfaltarbejde på strækningen.

Der er omkørsel for bilister via Stadionvej og Christmas Møllers Vej.

Beboere på strækningen har stadig adgang til deres indkørsler, men de vil kunne opleve ventetid i forbindelse med arbejdet.

Cyklister og forgængere kan passere i begge retninger.

Blå cykelflade skal laves

Fredag også mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Kochsgade spærret ved Thomas B. Thriges Gade. Det skyldes, at der skal laves en blå cykelflade på tværs af Kochsgade.

Der er omkørsel for både bilister via Skibhusvej og Bredstedgade. Cyklister og fodgængere bliver ikke påvirket af arbejdet.

Den blå cykelflade er et afsluttende arbejde i forbindelse med den dobbeltrettede cykelsti på Thomas B. Thriges Gade, som er en del af letbaneprojektet.

Bilpleje og kanelsnegle til en 10’er: Biltema i Odense åbner ny stor café

Skrevet af: Redaktionen

Det var ikke lige umiddelbart det næste sted, man regnede med, at Odenses næste café slog dørene op.

Men i kampen om kundernes gunst vinder caféområder indpas i forretninger landet over.

Det gælder også for Biltema, der nu satser målrettet på den bedst mulige indkøbsoplevelse, og derfor udstyrer samtlige nye varehuse med en stor café, mens der i flere af de eksisterende er caféområder på tegnebrættet.

Efter at have lukket dem ned på grund af COVID-19 genåbner Biltema nu caféerne med begrænset antal siddepladser, og i Odense er en helt ny café netop åbnet for kunderne.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

“Folk vil gerne kunne sidde og hygge sig, når de er ude at handle, og der er ingen tvivl om, at caféer får større og større betydning i vores varehuse.

Udover at de nye varehuse, vi åbner, alle får et stort caféområde, så opgraderer vi også i nogle af de eksisterende, og i skrivende stund har vi netop færdiggjort caféen i Odense,” siger Jacob Borring Møller, der er direktør i Biltema, og understreger:

“Vi har fjernet nogle borde og sørget for rigtig god plads til vores siddende gæster, og vi opfordrer selvfølgelig fortsat kunderne til at passe på hinanden og efterleve regeringens retningslinjer, når man besøger vores varehuse og caféer.”

Caféen er et produktområde

Samtidig med at caféområder kan være med til at gøre indkøb til en hyggeligere oplevelse, kan det få kunderne til at blive længere i forretningerne.

Og hos Biltema ser man tilmed caféen som et decideret produktområde på lige fod med kategorier som Bilpleje, Fritid, Hjem og Byggeri.

“Vi vil naturligvis gerne have vores kunder til at blive så længe som muligt, og med caféen som en integreret del af varehuset, kan folk tage sig en pause og få en kop kaffe med en kanelsnegl til en flad tiér eller invitere familien på middag, uden det bliver for dyrt,” siger Jacob Borring Møller.

x