MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Boligjagt i Odense: Sådan finder du en billig, god lejebolig

Af Annoncør
man hiding his head in cardboard box, sitting on floor in new apartment, looking worried or tired
man hiding his head in cardboard box, sitting on floor in new apartment, looking worried or tired

Sådan får du fingrene i en lejebolig, der er til at betale!

Hvad vægter du højest ved din næste lejebolig – huslejeudgifter, beliggenhed eller ordentlige faciliteter og god plads? Tja, du tænker sikkert: Alle tre! Men det kan være succesfuld strategi at se prioriteterne lidt i sømmene, hvis du gerne vil finde et nyt sted at bo inden alt for længe – og til en fornuftig husleje! Derfor bringer vi et par solide tips, der udfordre dine forestillinger lidt og bringe dig tættere på din næste lejebolig.

 

Danmarks tredje største by – men altid tæt på centrum!

Når du er på jagt efter en lejebolig, særligt i Odense C eller i nærheden, konkurrerer du med op mod 50 andre, der også har fundet den lækre boligannonce. Du kan også skrive dig op boligselskabernes ventelister, men står du ikke under særlige vilkår såsom skilsmisse, enlig forælder eller handikap, så kan du gå en lang ventetid i møde.

Tænk derfor mere strategisk og tjek hvilke forstæder, der kunne være en mulighed, fordi der er tilpas afstand til job eller uddannelse. Ved at gå lidt ud i periferien af byen får du et langt bredere udvalg af lejeboliger i Odense, ligesom huslejen bliver overkommelig og lejeboligerne er billige. Selvom områdets navn måske ikke er Odense C, men Fraugde eller Dalum, så udgør byens forstæder trods alt stadig Odense – og i de fleste tilfælde har du max 30 minutter på cykel ind til centrum!

 

Tænk i løsninger, når det kommer til forstadskvarteret

Prioriterer du derimod at få mere plads i køkkenet og stuen, så kan du også finde langt mere rummelige lejeboliger i byens udkant. Her kan du dog i stedet have et lille stykke til cafélivet, så for at gå på kompromis, kan du særligt gå efter en lækker gårdhave eller en rummelig balkon. Så kan du i stedet invitere vennerne på besøg til en lækker kop kaffe i solen – måske fra din helt egen espressomaskine i hjemmet!

Det handler således om, at du tænker lidt ud af boksen og på egen hånd gør din nye bolig mere attraktiv. Undersøg også det lokale kulturliv – for der sker altså mere i forstæderne, end rygtet siger! Den fordom, som mange desværre har, er at mange forstæder er anonyme og nedslidte, fordi alle drager mod centrum, men det stemmer langt fra altid overens med virkeligheden. Der vil helt sikkert være gode muligheder for at starte til en fritidsinteresse eller at finde en god lokal restaurant eller din nye stam bodega. Kvarteret vil med garanti hurtigt få en større personlighed i din bog, når du aktivt deltager i de lokale aktiviteter.