MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fristen nærmer sig: Borgerservice åbner fire lørdage for at hjælpe borgere med MitID

Af Nathalia Hentze Nielsen
Det er blandt andet i Borgernes Hus, at du kan brevstemme. Foto: Odense Biblioteker og Borgerservice
Det er blandt andet i Borgernes Hus, at du kan brevstemme. Foto: Odense Biblioteker og Borgerservice

Fristen for overgangen til MitID er 30. juni 2022. Derfor åbner Borgerservice som noget ganske særligt dørene for borgere, som ønsker hjælp til at gennemføre skiftet.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det sker på fire lørdage fra den 2. april og frem til og med den 30. april 2022.

Her kan borgere, som har bestilt tid, møde op i tidsrummet fra klokken 8 til 12, hvor medarbejderne står klar til at rådgive om vejen til at få MitID.

“Overgangen fra NemID til MitID er en stor opgave og kan udfordre nogle borgere – for eksempel ældre – i en mere og mere digital verden, og derfor holder Borgerservice ekstraordinært åbent over de fire lørdage i april,” forklarer rådmand Søren Windell (C), By- og Kulturforvaltningen.

Mærker stor efterspørgsel

Borgerservice mærker en stor efterspørgsel fra borgere, som ønsker hjælp til overgangen fra NemId til MitId, og rådmand Søren Windell er glad for, at medarbejderne tager opgaven på sig. Borgerservice har ekstra travlt for tiden på grund af efterslæb fra corona og en ny lov, som betyder, at alle pas skal afhentes ved personligt fremmøde.

“Desuden står Borgerservice over for en stor opgave omkring det kommende valg omkring EU-forbeholdet akkurat, som medarbejderne har opgaver i forbindelse med tilrejsende fra Ukraine, så jeg er meget glad for, at de tager denne ekstra tørn,” siger Søren Windell.

Borgere, som ønsker hjælp, skal booke en af de ekstra tider på www.odense.dk/borgerservice eller kontakte Odense Kommune på 66131372 for at få hjælp til at booke en tid.

Borgerservice holder desuden ekstra åbent på fire hverdage uden for almindelig åbningstid, og det er følgende dage – også her skal borgerne bestille tid:

Fredag 1.04 13.30-16.30
Tirsdag 5.04 15.30 – 18.30
Tirsdag 19.04 15.30 – 18.30
Mandag 25.04 15.30 – 18.30

Del artikel

Andre læser også