Brand førte til nytænkning: Restaurant Nordatlanten lancerer nyt lækkert koncept

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Restaurant Nordatlantens nye køkken.
Restaurant Nordatlantens nye køkken.

Mandag den 10. april oplevede Restaurant Nordatlanten, at der opstod brand i køkkenets friture.

Heldigvis kom ingen til skade under branden, og det gik heller ikke ud over selve restauranten, udstillingsområdet, butikken eller de øvrige faciliteter i Nordatlantisk Hus.

Men branden resulterede i, at restauranten i sidste uge lancerede et helt nyt madkoncept.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget

Selvom branden desværre førte til, at mange af køkkenfaciliteterne blev beskadiget, og køkkenet derfor skulle genopbygges, fik den også kreativiteten frem hos restauranten:

“Vi har de sidste år kørt en klassisk menusammensætning, hvor gæsterne vælger forret, hovedret og dessert. Men efter at være blevet sat tilbage af den uheldige brand, var vi nødsaget til at tænke kreativt.

Vores køkken skulle genopbygges, og vi måtte køre service fra et mobilt køkken sat op udenfor. Det løste vi med vores nordatlantiske gourmetbuffet, der bød på mange spændende retter – det tillod folk at smage på mere forskelligt mad og dermed også dele smagsoplevelsen på en helt anden måde, end hvis de havde bestilt hver deres menu,” siger Stefan Gravesen, som er direktør hos Restaurant Nordatlanten.

Ikke færdige med det sociale i maden

I starten af august stod det nye køkken så endelig klar efter tre måneders genopbygning:

Nu er køkkenet endelig på plads, og det nye køkken er større end det gamle. Det betyder bl.a., at vi igen har overskud til større armbevægelser og velanrettede serveringer. Men vi er ikke færdige med det sociale i mad, som det mobile køkken medførte,” siger Stefan Gravesen og fortsætter:

Social Dining sætter samværet i fokus

“Vi ser den tendens, at folk går mere og mere ud og spiser. Og det handler ikke kun om at få fin mad i fine omgivelser. Det er også en måde at være sammen på. Samværet bliver rykket ud i det offentlige rum omkring kaffe, en øl – eller mad. Og derfor disker vi nu op med Social Dining.

Idéen bag vores Social Dining koncept er, at alle ved bordet får tre forretter til deling samt en individuel hovedret og tre desserter, som igen er fælles. På den måde får man langt flere smagsoplevelser, og man får dem sammen. Det er en mindre formel, mere udadvendt måde at spise god mad på. Og vi glæder os til at lege med konceptet,” siger Stefan Gravesen.

Den nye aftenmenu

Fra den 8. august til den 2. september 2017 består Restaurant Nordatlantens aftenmenu mandag-lørdag af følgende:

Fælles forretter:

  • Rimmet kammusling – urter – havskum
  • Grillet islandsk lam – brombær
  • Majs – puffede majs – løg

 

Individuel hovedret:

  • Kalvefilet – ærter – blomkål – ribs – sauce. Eller
  • Sandart – kål – bønner – havtorn – beurre blanch

 

Fælles desserter:

  • Luftige solbær
  • Skumfidus – mørkchokolade – sprød kiks
  • Blåbæris

 

Belønning til trofaste Facebookfølgere

I et Facebookopslag takker Restaurant Nordatlanten deres gæster for omtanken i forbindelse med branden, og som tak kan følgerne se frem til en ekstra lille overraskelse:

“Når I kommer ned og spiser hos os det næste stykke tid, er der en særlig treat i vente. Ved Social Dining kommer der en særlig godbid til jer, der følger os på Facebook. Når tjeneren tager imod jeres bestilling, tilføjer vi en ekstra lille servering, fordi I følger med her,” lyder det i Facebookopslaget.