Brandts Klædefabrik fyldes af Danmarks vildeste superbiler

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Her ses Mads Peter Veibys Lamborghini, som sidste år var med i Cool Car Race
Her ses Mads Peter Veibys Lamborghini, som sidste år var med i Cool Car Race

Danmarks vildeste karavane af superbiler ruller forbi Brandts Klædefabrik lørdag d. 26. maj, når dette års Cool Car Race brøler over Fyn. 

Alle er inviteret til at kigge forbi det imponerende syn, hvor biler i millionklassen står side om side.

Der plejer også at være en masse kendte profiler med i feltet. Blandt andet har erhvervsprofiler som Jesper Buch, Jacob Risgaard, Mads Peter Veiby kørt Cool Car Race og racerkørere som Jan Magnussen og Nicolas Kiesa har også deltaget.

Oplev årets begivenhed for farttosser og motormaniacs i tidsrummet 9.00 – 10.30 når du bl.a. kommer helt tæt på de 40 vilde deltagerbiler: Ferrari, Lamborghini, Maserati, Bentley, Porsche og resten af det toptunede felt.

Cool Car Race er et velgørenhedsløb, der strækker sig over to dage. Normalt starter løbet på “hjemmebanen” i Aalborg, men denne gang starter feltet i Gøteborg i Sverige.

De skal derefter til Danmark, hvor turen altså kommer forbi Odense, og slutter i Tyskland. Løbet afvikles af coolshop.dk med Jacob Risgaard i spidsen. De indsamlede beløb går til coolunite.dk, der har Daniel Svensson i førersædet, og alle donationer herigennem går ubeskåret til børn i nød.

Jacob Risgaard har den blå Ferrari

Oplev eksotiske superbiler, hør brølene og prøv en Segway

Tag vennerne, kæresten og familien under armen, oplev de enestående biler og prøv de hyle-morsomme Segways.

Brandts Klædefabrik vil nemlig ikke blot være proppet af italiensk finesse og tysk power: Pladsen vil også blive dækket op med en Segway-bane!

Her vil førerne af bilerne konkurrere mod hinanden i et kapløb – det er ikke sikkert det bliver kønt, men det bliver helt sikkert underholdende.

Bagefter er der mulighed for at købe sig en tur selv på Segway og derved støtte det gode, velgørende formål.

Der garanteres god stemning, høj lyd og Danmarks flotteste line-up af superbiler.

Målet: En million kroner til udsatte børn

Sidste år indsamlede Cool Car Race 900.000 kr. til udsatte børn. Målet i år er klokkeklart: De vil ramme en million. Mindst!

Cool Car Race er fart-over-feltet, rockstjernefornemmelser og eksotiske superbiler, men det er først og fremmest et velgørenhedsløb, der har til formål at støtte, udvikle og styrke sårbare og sygdomsramte børn.

Her handler det ikke om at komme først, men om at give mest. Det her er ikke et klassisk race, hvor bilerne kæmper om at slå hinanden på målstregen; det er en battle i at donere flest kroner til velgørenhed, og det er det, de 70 fører i bilerne kæmper om.

Kæmpe hit i biograferne: Ser du månen, Daniel historien fortælles i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Fra filmen Ser du Månen, Daniel
Fra filmen Ser du Månen, Daniel

Den har fået fremragende anmeldelser, og rigtig mange danskere har allerede set filmen Ser du månen, Daniel.

Men et er at se skuespilleren Esben Smed fortolke Daniel Ryes helvede i fangenskab hos Islamisk Stat. Noget helt andet er at høre Daniel Rye fortælle det med egne ord på en scene.

I oktober kommer Daniel Rye forbi Odense for at fortælle om rædslerne som gidsel i 398 dage. Det der blev til bestselleren Ser du månen, Daniel fortalt til krigskorrespondent Puk Damsgaard og nu filmatiseret.

Det sker i Musikkens Hus d. 9. oktober. I flere byer som København, Esbjerg og Aalborg er foredraget allerede totalt udsolgt.

Faktisk var foredraget i Odense også udsolgt, men der er kommet lidt flere pladser. Det betyder dog, at du skal være lynhurtig for at booke billetter.

Kommer du for sent, når denne artikel er publiceret, kan du skrive til arrangøren Tikko og bede om at komme på venteliste.

Foredrag
Foto: Tikko

Giver et sjældent indblik

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

Hvad: 398 dage som gidsel hos IS foredrag
Hvor: Magasinet
Hvornår: 9. oktober
Billetter her

Lederhosen og store øl i stride strømme: Her er de bedste oktoberfester i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Oktoberfesten i München besøges hvert år af flere end seks millioner mennesker, og selvom det er yderst populært at drage sydpå for at få den perfekte blanding af lederhosen, schlagermusik og øl i stride strømme, har oktoberfester også fået en kæmpe opblomstring her i Danmark.

Det er også tilfældet her i Odense, hvor flere oktoberfester er lige rundt om hjørnet.

Vi har fundet de to bedste bud i oktober i Odense.

Oktoberfest i Storms Pakhus

Der bliver fest og stemning, når Storms Pakhus omdannes til en stor Oktoberfest.

Tag vennerne med under armen og vælt jer i 3 timers FRI ØL fra Coisbo og Indslev Bryggeri. Du får dit eget halv-liters ølkrus til formålet – og evigt minde.

Du får Fri Øl-bar i tre timer for 199 kr.

DJ & SELFIES: Ingen oktoberfest uden god stemning, så ingen ringere end DJ René Andersen lover at skrue op for de helt store schlagerhits.

Giv den gas på dansegulvet eller posér foran myselfie-kameraet, hvor aftenen foreviges iført både tyrolerhat og lederhosen.

Bedste udklædning vinder også.

Hvornår: Lørdag d. 5. oktober
Mere info her

Oktoberfest på Odense Havn

Fri cocktail, fri craftbeer og helstegt pattegris med tilbehør ad libitum.

Der er lagt op til en fantastisk Oktoberfest på Odense Havn med Munkebo Brewery som arrangør. Billetprisen er på 650 kr., men før du trækker dine Lederhosen af igen, så er det altså med alt inkluderet hele dagen.

En af direktørens veninder er sangerinde i et Oktoberfest band i Rosenheim, som er en lille bjergby syd for München.

Hun tager sit band med til Odense og vil holde gæsterne varme med sine sange og for en aften skabe et stykke autentisk Oktoberfest hos Munkebo Brewery.

For at skabe en intim og autentisk alpe-stemning i deres gamle pakhus i træ ved Odense Havn, har de begrænset pladserne til 130 gæster.

Hvornår: Lørdag d. 19. oktober 17-23.30
Hvor: Odense Havn
Billetter og info her

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.