Bring Your Own Wine: Restaurant BØF klar med unikt koncept
Når man går ud og spiser, kan mange godt lide at få en lækker flaske vin til maden.
Men hvis man nu er typen, der interesserer sig rigtig meget for vin, er det ikke sikkert, at restauranten har lige præcis dén vin på kortet, som man kunne tænke sig.
Til gengæld kan det være, at man har den i sin egen vinkælder.
Derfor er Restaurant BØF i indre København klar med et ret unikt koncept:
“Bring Your Own Wine” (BYOW) hedder det.
Det går i al sin enkelthed ud på, som navnet siger, at man må tage sin egen flaske vin med på restauranten.
“Vi ved, at mange vinkendere går rundt derhjemme med en flaske vin, som de rigtig gerne vil åbne.
Og til den flaske vin skal der jo laves noget mad. Og der siger vi så hos Restaurant BØF:
Lad os lave maden for dig. Og så kan du koncentrere dig om at tage den vin med, du gerne vil drikke til,” siger restaurantchef hos Restaurant BØF Claus Hemmingsen.
Den københavnske restaurant er kendt for at servere krogmodnet oksekød i topklasse. Og et besøg hos Restaurant BØF er i dén grad en oplevelse for sig.
Udover de skønne og intime omgivelser med mørke lædermøbler, stearinlys på bordene og stemningsfuld swing-musik i højtalerne, så har Restaurant BØF også en trækulsgrill stående inde i selve restauranten.
“Den bliver tændt op helt fra bunden hver dag, og langt det meste af vores mad har været på grillen.
Vores sides får for eksempel også lidt røg, så grillen er et gennemgående tema i vores serveringer,” siger Claus Hemmingsen, der som sommelier godt kender følelsen af, at ville servere en bestemt vin for sine gæster.
“Det betyder helt klart noget at kunne forkæle sit selskab med en helt særlig vin, og på den måde giver det rigtig meget mening for os at introducere et koncept som Bring Your Own Wine.
For et besøg hos Restaurant BØF er virkelig også en social oplevelse,” siger Claus Hemmingsen.
Menukortet lægger nemlig op til sociale og intime oplevelser om bordet.
Helt almindeligt i udlandet
“Vores mad er delemad. Det betyder, at man bestiller til bordet, og så tager man det kød og de sides over på sin tallerken, som man ønsker,” siger han.
Alt kød bliver tilberedt over grillen, derefter serveres det udskåret ved bordet med lidt røget marv og flagesalt.
Restaurant BØF har kun åbent om aftenen og henvender sig især til kæreste- og vennepar, forretningsfolk og folk, der skal fejre runde fødselsdage.
Bring Your Own Wine er et kendt koncept i udlandet, især i Australien, hvor A Hereford Beefstouw, der ejer Restaurant Bøf, også ligger.
Til gengæld er BYOW ikke særligt kendt i Danmark, og i hvert fald er der ikke mange steder i København, der kører med konceptet.
Så Claus Hemmingsen har store forventninger til, at det er et tiltag, der vil passe perfekt til Restaurant BØF’s kernegæster.
Bring Your Own Wine kommer til at finde sted på Restaurant BØF én gang om ugen – nemlig hver torsdag i hele åbningstiden fra klokken 17.30 og frem.
Næste gang er nu på torsdag 14. september.
Det betyder, at for kun 100 kroner i proppenge per medbragt flaske sørger Restaurant BØF for glas, åbning og servering af din vin.
Så kan du forkæle dig selv med præcis den vin, du holder mest af.
Claus Hemmingsen understreger, at Restaurant BØF selvfølgelig stadig har sit meget imponerende vinkort til rådighed for alle de gæster, der ønsker det.
Her er der vine til priser fra mellem 435 kroner og 28.000 kroner.