Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fantastisk oplevelse i vente: Broadway-musical rammer Odense Teater

Af Christina Frederiksen
"Bonnie & Clyde" Odense Teater 2023. Foto: Emilia Therese

18 skuespillere, 7 musikere og mere end 100 kostumer.

Ja, det bliver vildt, voldsomt, svedigt, sexet og ikke mindst hamrende musikalsk, når Odense Teater har danmarkspremiere på musicalen Bonnie & Clyde den 7. september i år.

I musicalen bliver vi præsenteret for Bonnie Parker. Hun arbejder som servitrice i en tarvelig diner. En dag møder hun den farligt charmerende Clyde Barrow, som er fast gæst i byens ungdomsfængsler.

Bonnie og Clyde forelsker sig, og sammen drømmer de om at slippe væk fra 1930’ernes fattigdom. Det smukke og fotogene forbryderpar bliver hurtigt kendt som celebre desperadoer, der leger kispus med myndighederne. De røver butikker, stjæler avisforsider og soler sig i berømmelsen. Men da Clyde slår en politimand ihjel, begynder en desperat flugt fra myndighederne.

Smuk musik med stor orkester

Det er en vaskeægte Broadway-musical, der bliver sat op i Odense. Det er Ivan Menchell, Emmy-nomineret og med stor erfaring fra Broadway og TV, som står bag manuskriptet.

Sangteksterne er skrevet af Don Black, der har haft en imponerende musical-karriere med involvering i mere end 20 forestillinger. Selve musikken er lagt i hænderne på den amerikanske komponist Frank Wildhorn, og den har rødder i bluegrass, country og jazz.

Hele syv musikere vil sikre, at det bliver lækkert, swingende – og svært at sidde stille på Odense Teater. 

Med 18 skuespillere på scenen har der været travlt på skræddersalen på Odense Teater. Mere end 100 kostumer er blevet til til forestillingen. Bonnie Parkers store drøm var at blive skuespiller. Hun ønskede at slippe væk fra fattigdommen og ind i Hollywoods glamour.

Drømmene betyder også, at kostumerne skifter ofte. For vi ser både den fattige arbejders slidte og støvede tøj, de moderigtige sæt, som Bonnie og Clyde får fingrene i undervejs, og de smukke kjoler, som Bonnie drømmer om at iføre sig som filmstjerne.

Scenografien afspejler også hendes tanker, da forestillingen er bygget op omkring et gammelt filmstudie, hvor Bonnies smukke drømme og triste virkelighed flyder sammen.

En stor opsætning

Clara Sophia Phillipson er ny i ensemblet på Odense Teater, og hun skal spille Bonnie Parker, mens rollen som Clyde Barrow er lagt i hænderne på Christian Collenburg – der tidligere har optrådt i forestillinger som Den Evige Ild, West Side Story, Klokkeren fra Notre Dame og Grease.

De bliver bakket op af ni skuespillere fra teatrets anmelderroste ensemble, nemlig Niels Skovgaard Andersen, Cecilie Gerberg, Claus Riis Østergaard, Lars Simonsen, Natalí Vallespir Sand, Anders Gjellerup Koch, Louise Davidsen, Nicolai Jandorf og Mikkel Bay Mortensen.

Rollelisten rummer også erfarne Mette Marckmann samt talenterne Anton Holten Lambert, Philip Lambæk Visholm, Michala Kürstein Lynge og Emma Fauerby Lauritsen – alle tredjeårsstuderende ved Den danske scenekunstskole – musicaluddannelsen Fredericia.

Bonne & Clyde har premiere torsdag den 7. september på Odense Teater.

Forestillingen spiller frem til 30. september. Voksenbilletter fås fra 220 kroner, mens billetter til personer under 25 år begynder ved 115 kroner.

Billetter til Bonnie & Clyde kan købes her.  

Del artikel

Andre læser også