Burger Anarchy vandt årets festivalburger 2016: Nu præsenterer de en ny burger

At niveauet på Tinderbox’ festivalmad er tårnhøjt, behøver man kun et kig på listen over madboder for at konstatere.

En af publikumsfavoritterne fra de to foregående udgaver af Tinderbox, gourmetburgerrestauranten Burger Anarchy, vender igen i år tilbage til Tusindårsskoven til glæde for alle burgerentusiaster.

Sidste år vandt burgeren Ted endda madbloggerne Gastromands pris for landets bedste festivalburger, så man kan med rette skrue forventningerne op igen i år.

Vi har talt med Daniel Hasselstrøm, der er medejer af Burger Anarchy, og som vil være at finde på festivalpladsen igen i år, for at høre, hvad vi kan forvente os denne gang.

”Vi har forsøgt at overføre det, vi laver på restauranten til festival-setuppet. På restauranten er der servering med kniv og gaffel, hvilket giver plads til lidt mere ingrediensmæssig udfoldelse, men råvarerne, vi bruger på Tinderbox, er af samme kvalitet og type som på restauranten,” forklarer Daniel Hasselstrøm.

Ny burger får Tinderbox-debut

Danmarks bedste festivalburger anno 2016, Ted, vender tilbage, men får i år følgeskab af en nyskabning:

”Den anden burger kalder vi Obelix. Det er en middelhavsinspireret burger med blandt andet karameliserede løg og rosmarin.”

Årets festivalburger 2016 (Foto: Burger Anarchy)

 

Om den nye burger kan leve op til Teds popularitet, tænker Daniel Hasselstrøm ikke så meget på. Han mener ikke, at sidste års kåring udgør noget pres for at gentage succesen.

”Vi føler ikke, at vi skal leve op til noget. Vi skal fortsætte med at gøre det, vi altid har gjort, og som vi er bedst til. Vi har fundet ud af, at gør vi det, så bliver vi også belønnet. Så konkurrencen har ikke fyldt så meget i vores bevidsthed.”

Faktisk vidste Daniel Hasselstrøm og resten af folkene bag Burger Anarchy slet ikke, at de var nomineret til prisen som årets festivalburger i 2016.

”Vi var ikke klar over konkurrencen sidste år, da vi havde meget travlt. Det var først, da vi fik overrakt diplomet, at det gik op for os. Men det var da en glædelig overraskelse!”

Få valgmuligheder giver hurtigere servering

Det er kun Ted og Obelix, der står på menuen i år. Sådan undgår man den værste ventetid og sikrer, at folk får deres mad så hurtigt som muligt.

”Det er for at gøre det nemmere. Du kan kun vælge mellem A og B, og det sparer en masse tid,” siger Daniel Hasselstrøm, der i dag har været ude og sætte restaurantens stand op.

Burger Anarchy har fået ny beliggenhed på festivalpladsen, så man ikke skal gå så langt, når man bliver sulten efter en saftig burger. Det er Daniel Hasselstrøm godt tilfreds med:

”Vi ligger nu tættere på musikpladsen. Vi ligger i år, så vi kan kigge over på Rød Scene. Sidste år kunne det godt mærkes, at vi lå langt væk.”

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.