Bydel med stort potentiale: 30 millioner kroner til områdefornyelse

Skrevet af: Redaktionen

Det er nok de færreste, som forbinder Bolbro med en moderne og indbydende bydel.

Men netop Bolbro er en bydel i rivende udvikling med stort potentiale for at blive en del af Odenses positive byudvikling. Der er nemlig lagt planer om områdefornyelse for 30 millioner kroner.

Områdefornyelsen handler om en række tiltag, som skal skabe mere plads til liv, grønne forbindelser, tryghed på vejen, kulturelle arrangementer, fællesskab, sundhed og meget andet i Bolbro.

”Jeg har en faglig ambition om at få vist den mangfoldighed, der er i Bolbro, men også et håb om, at bolbroerne vil bruge de forskellige områder i Bolbro mere, end de gør i dag. Der er nemlig rigtig mange dejlige steder. Bolbro har længe været undervurderet, men bydelen har et kæmpe potentiale,” siger Rikke Falgreen Mortensen, som er projektleder for DitBolbro.

Bolbro ligger tæt ved bymidten, hvilket giver bydelen et stort potentiale for udvikling. Og med letbanens forløb og stationer gennem området bliver trafikken til området markant forbedret.

Cirkuspladsen og GASA

Aktuelt er der to fremtrædende projekter i gang i Bolbro, som skal forvandle området. Det drejer sig om Cirkuspladsen og Gartnerbyen.

”Cirkuspladsen skal være et rekreativt område og en central mødeplads for alle beboere i Bolbro. Den har ligget som en uudnyttet grøn plads længe, og er primært blevet brugt til Eventyrløbet og som parkerings- og cirkusplads,” siger Rikke Falgreen Mortensen og tilføjer:

”I fremtiden skal Cirkuspladsen appellere mere til leg og aktiviteter. Det skal blive en grøn oase, hvor man kan tage på picnictur og nyde de grønne arealer. Derudover skal Cirkuspladsen gøres mere synlig, så den bliver lettere at finde.”

Cirkuspladsen ligger med direkte adgang til det tidligere erhvervsområde, GASA, i det nordøstlige Bolbro. Planen er at omdanne dette område til et boligområde med navnet Gartnerbyen.

Der skal i første omgang opføres 156 lejeboliger, som efter planen skal stå indflytningsklar i 2019. Gartnerbyen bliver således en del af Odenses udvikling i retning mod den mangfoldige storby.

De 156 lejeboliger er dog kun første spadestik til opførelsen af Gartnerbyen, og der er planer om at opføre flere hundrede boliger i Gartnerbyen frem mod 2026. Gartnerbyen er ikke en del af områdefornyelsen, men spiller en stor rolle i at udvikle bydelen.

Borgerinvolvering

Hvis man vil forny og forbedre et område, må man nødvendigvis involvere dem, der bor og lever i området. Derfor er et af nøgleordene i områdefornyelsen borgerinvolvering. Det betyder, at borgerne i Bolbro har mulighed for at give deres bud på, hvordan der skal forbedres og fornyes indenfor de udpegede områder.

”Der er rigtig mange borgere, som er involveret i processen. Der har været 200 borgere med til at udvikle selve programmet, og vi har omkring 50 projektambassadører og en masse borgere, som melder sig til de forskellige arrangementer i forbindelse med de forskellige projekter. Der er altså mange muligheder for at få sine idéer med og tage del i projektet,” siger Rikke Falgreen Mortensen.

Formålet med områdefornyelsen er at understøtte en positiv udvikling i samarbejde med lokale borgere, erhvervsliv, foreninger og institutioner for at gøre området endnu mere attraktivt for bolbroerne. Et af kravene til projektet er, at Bolbros borgere selv skal være med til at bestemme, hvordan området skal fornyes.

”Borgerne kommer med ideerne, og så samler vi nogle arbejdsgrupper med nogle rådgivere, hvor vi sammen finder ud af, hvad der kan lade sig gøre,” siger Rikke Falgreen Mortensen.

Øvrige tiltag

Udover Cirkuspladsen og GASA er der også udsigt til, at Middelfartvej, Hauges Plads og Fortællepladsen ved Føtex får et nyt ansigt, og planen er at gøre byområdet mere indbydende og attraktivt for både borgere og trafikanter i Bolbro.

På Middelfartvej handler det især om at skabe bedre opholdsmuligheder og bykvalitet i strækningen fra Hauges Plads til Lidl, så strækningen kommer til at præsentere Bolbro på en mere grøn og indbydende måde.

”Der er jo allerede en spændende udvikling i gang med letbanen, som drejer ved Hauges plads. Det giver et grønt stræk, som skal forlænges hen ad Middelfartvej. Derudover skal vi også udnytte, at der naturligt vil være noget fartdæmpning i forbindelse med letbanen, og så er der nogle brede fortove, som skal udnyttes efter borgernes ønsker og behov,” siger Rikke Falgreen Mortensen.

Der er også et ønske om, at Fortællepladsen ved Føtex indrettes, så den kan bidrage positivt til det samlede indtryk af Middelfartvej. Idéen er, at det skal være et indbydende og anvendt byrum med plads til ophold og samvær.

”Fortællepladsen er jo også en del af middelfartstrækket, og den er tænkt ind, fordi vi arbejder med fortovene langs Føtex. Pladsen skal i højere grad indrettes og forskønnes med beplantning på en måde, så borgerne vil bruge pladsen,” siger Rikke Falgreen Mortensen og konkluderer:

”Der er mange andre planer på tegnebrættet for Bolbros områdefornyelse, men alle de konkrete planer er ikke på plads endnu, og flere fastlægges efter letbanens etablering, og når vi ved, hvad borgerne kommer til at efterlyse.”

Du kan læse mere om planerne for områdefornyelsen i programmet for områdefornyelsen i Bolbro fra Odense Kommune.

 

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her