Bydel med stort potentiale: 30 millioner kroner til områdefornyelse

Skrevet af: Redaktionen

Det er nok de færreste, som forbinder Bolbro med en moderne og indbydende bydel.

Men netop Bolbro er en bydel i rivende udvikling med stort potentiale for at blive en del af Odenses positive byudvikling. Der er nemlig lagt planer om områdefornyelse for 30 millioner kroner.

Områdefornyelsen handler om en række tiltag, som skal skabe mere plads til liv, grønne forbindelser, tryghed på vejen, kulturelle arrangementer, fællesskab, sundhed og meget andet i Bolbro.

”Jeg har en faglig ambition om at få vist den mangfoldighed, der er i Bolbro, men også et håb om, at bolbroerne vil bruge de forskellige områder i Bolbro mere, end de gør i dag. Der er nemlig rigtig mange dejlige steder. Bolbro har længe været undervurderet, men bydelen har et kæmpe potentiale,” siger Rikke Falgreen Mortensen, som er projektleder for DitBolbro.

Bolbro ligger tæt ved bymidten, hvilket giver bydelen et stort potentiale for udvikling. Og med letbanens forløb og stationer gennem området bliver trafikken til området markant forbedret.

Cirkuspladsen og GASA

Aktuelt er der to fremtrædende projekter i gang i Bolbro, som skal forvandle området. Det drejer sig om Cirkuspladsen og Gartnerbyen.

”Cirkuspladsen skal være et rekreativt område og en central mødeplads for alle beboere i Bolbro. Den har ligget som en uudnyttet grøn plads længe, og er primært blevet brugt til Eventyrløbet og som parkerings- og cirkusplads,” siger Rikke Falgreen Mortensen og tilføjer:

”I fremtiden skal Cirkuspladsen appellere mere til leg og aktiviteter. Det skal blive en grøn oase, hvor man kan tage på picnictur og nyde de grønne arealer. Derudover skal Cirkuspladsen gøres mere synlig, så den bliver lettere at finde.”

Cirkuspladsen ligger med direkte adgang til det tidligere erhvervsområde, GASA, i det nordøstlige Bolbro. Planen er at omdanne dette område til et boligområde med navnet Gartnerbyen.

Der skal i første omgang opføres 156 lejeboliger, som efter planen skal stå indflytningsklar i 2019. Gartnerbyen bliver således en del af Odenses udvikling i retning mod den mangfoldige storby.

De 156 lejeboliger er dog kun første spadestik til opførelsen af Gartnerbyen, og der er planer om at opføre flere hundrede boliger i Gartnerbyen frem mod 2026. Gartnerbyen er ikke en del af områdefornyelsen, men spiller en stor rolle i at udvikle bydelen.

Borgerinvolvering

Hvis man vil forny og forbedre et område, må man nødvendigvis involvere dem, der bor og lever i området. Derfor er et af nøgleordene i områdefornyelsen borgerinvolvering. Det betyder, at borgerne i Bolbro har mulighed for at give deres bud på, hvordan der skal forbedres og fornyes indenfor de udpegede områder.

”Der er rigtig mange borgere, som er involveret i processen. Der har været 200 borgere med til at udvikle selve programmet, og vi har omkring 50 projektambassadører og en masse borgere, som melder sig til de forskellige arrangementer i forbindelse med de forskellige projekter. Der er altså mange muligheder for at få sine idéer med og tage del i projektet,” siger Rikke Falgreen Mortensen.

Formålet med områdefornyelsen er at understøtte en positiv udvikling i samarbejde med lokale borgere, erhvervsliv, foreninger og institutioner for at gøre området endnu mere attraktivt for bolbroerne. Et af kravene til projektet er, at Bolbros borgere selv skal være med til at bestemme, hvordan området skal fornyes.

”Borgerne kommer med ideerne, og så samler vi nogle arbejdsgrupper med nogle rådgivere, hvor vi sammen finder ud af, hvad der kan lade sig gøre,” siger Rikke Falgreen Mortensen.

Øvrige tiltag

Udover Cirkuspladsen og GASA er der også udsigt til, at Middelfartvej, Hauges Plads og Fortællepladsen ved Føtex får et nyt ansigt, og planen er at gøre byområdet mere indbydende og attraktivt for både borgere og trafikanter i Bolbro.

På Middelfartvej handler det især om at skabe bedre opholdsmuligheder og bykvalitet i strækningen fra Hauges Plads til Lidl, så strækningen kommer til at præsentere Bolbro på en mere grøn og indbydende måde.

”Der er jo allerede en spændende udvikling i gang med letbanen, som drejer ved Hauges plads. Det giver et grønt stræk, som skal forlænges hen ad Middelfartvej. Derudover skal vi også udnytte, at der naturligt vil være noget fartdæmpning i forbindelse med letbanen, og så er der nogle brede fortove, som skal udnyttes efter borgernes ønsker og behov,” siger Rikke Falgreen Mortensen.

Der er også et ønske om, at Fortællepladsen ved Føtex indrettes, så den kan bidrage positivt til det samlede indtryk af Middelfartvej. Idéen er, at det skal være et indbydende og anvendt byrum med plads til ophold og samvær.

”Fortællepladsen er jo også en del af middelfartstrækket, og den er tænkt ind, fordi vi arbejder med fortovene langs Føtex. Pladsen skal i højere grad indrettes og forskønnes med beplantning på en måde, så borgerne vil bruge pladsen,” siger Rikke Falgreen Mortensen og konkluderer:

”Der er mange andre planer på tegnebrættet for Bolbros områdefornyelse, men alle de konkrete planer er ikke på plads endnu, og flere fastlægges efter letbanens etablering, og når vi ved, hvad borgerne kommer til at efterlyse.”

Du kan læse mere om planerne for områdefornyelsen i programmet for områdefornyelsen i Bolbro fra Odense Kommune.

 

Gælder også Odense: Gastromand og Mads Cortsen leverer vild nytårsmenu til døren

Skrevet af: Michael Qureshi

Mads Cortsen og Gastromand går sammen om at levere den ultimative nytårsmenu – til døren

Er du typen der ikke kan få det vildt nok på årets sidste aften, ja så er det måske nu du skal spidse ører.

For hvordan lyder kaviar, trøffel, hummer og bladguld måske?

Det er det unge stjernefrø Mads Cortsen, der dagligt lever af at servere menuer i 3-4000 kroners klassen, der er gået sammen med folkene bag Danmarks måske mest populære madblog Gastromand.dk, om at lave deres svar på den ultimative nytårsmenu.

Mads Cortsen har desuden opnået en andenplads i tv-programmet Masterchef.

Her på MigogOdense redaktionen tør vi godt at lægge hovedet på blokken og hævde, at det ikke blive

Menuen indeholder 3 snacks og 4 retter.

Med andre ord: Alt hvad man behøver for en nytårsaften i særklasse!

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Ingen detalje er for lille

Ifølge de ambitiøse herrer er intet overladt til tilfældighederne.

“Det er bare ikke nytårsaften, du ønsker at stå med en overtilberedt mørbrad eller en skilt sauce!” 

Derfor kommer menuen i 3 kasser – 1 til fryseren, 1 til køleskabet og 1 til køkkenbordet.

Samtlige råvarer er pakket i passende bøtter, poser og flasker, mærket med en farvekode for henholdsvis snacks, forret osv.

En farvekode der går igen i opskrifterne, så det er nemt at afkode og finde de rigtige råvarer – også når alkoholen går ind.

Sidst men ikke mindst er tilberedningen minimal og vejledningerne er overskuelige og nemt forståelige.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Leverer til døren

Som de eneste i landet leveres menuen til døren af professionelle kokke, som personligt gennemgår menuen, så alle forudsætninger er på plads for en perfekt aften.

“For os er det rigtig vigtigt, at alt står helt skarpt og lever fuldt ud op til jeres forventinger.

Derfor kører vores kokke selv ud og leverer alle nytårmenuerne personligt og gennemgår ved leveringen menuen med gæsterne,” forklarer Mads Cortsen til MigogOdense.

Omkring samarbejdet mellem en af Danmarks største madblogs og et uovertruffent kokke-talent lyder det;

“Mads er kompromisløs og det vildeste kokketalent.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hans nytårsmenu anno 2017 var med afstand den bedste jeg har prøvet.

Menuen er skræddersyet til den kræsne nytårsvært/gæst, der vil have det bedste af det bedste på årets sidste dag! Hvor mange andre nytårsmenuer får du eksempelvis en hel dåse luksuskaviar pr. mand?,” spørger Anders Damm fra Gastromand retorisk.

Omkring menuen tilføjer;

“Der er lagt så mange timer og så meget energi i at levere det ultimative produkt. Vi kan stå inde for hvert et gram,” afslutter Mads Cortsen.

Menuen kommer i stærkt begrænset antal, koster 995,- pr. kuvert og kan bestilles på cortsendining.dk og der leveres direkte til hoveddøren i hele Danmark (brofaste øer).

Snedronningen opføres i Rådhushallen: Gratis entré til eventyrlig forestilling

Skrevet af: Redaktionen

Julen nærmer sig med hastige skridt.

Det er nu, at december-hyggen for alvor træder i karakter.

I weekenden er der lagt op til et arrangement, der i den grad kan frembringe hyggen og ikke mindst fascinationen af dygtige unge mennesker.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Det Kongelige Teater Balletskolen Odense afholder en fortryllende forestilling i hjertet af Odense hvert år i december.

Nærmere betegnet Rådhushallen på Flakhaven. I år bliver ingen undtagelse.

Opfører Snedronningen i år

Eleverne fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og Danse Grunduddannelsen DGU – professionelt dansegymnasium vil i 2018 fortolke H.C. Andersens eventyr Snedronningen.

Der er gratis entré til alle forestillinger. For børn og voksne i alle aldre!

Skoleforestillingerne er allerede totalt forhåndsreserveret, men i weekenden afvikles der seks forestillinger over to dage ud over selve premieren på fredag.

For dem som ikke helt kender historien om Snedronningen, så følger her et meget kort oprids;

“Djævlen har skabt et spejl, der har den egenskab, at alt godt og smukt, som spejler sig deri, svinder til næsten ingenting.

Smukke mennesker og gode gerninger forvrænges og ser ækle ud. Og alt dårligt synes endnu værre.

Men da Djævelens troldskolelever vil spejle Vorherre og englene i spejlet, splintrer det og går i mange tusind stykker.

Små stykker flyver ud i verden, hvor de sætter sig i mennesker. Og rammes et hjerte af en sådan splint, så er det ganske grueligt, for det hjerte bliver ligesom en klump is…”

Hvad: Snedronningen
Hvor: Rådhushallen på Flakhaven
Hvornår: Fredag den 14. december kl. 17.00 Premiere (primært for inviterede gæster).
Lørdag den 15. december kl. 13.00, 15.00, 17.00
Søndag den 16. december kl. 13.00, 15.00, 17.00

Der er gratis entré til alle forestillinger.

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.