Byens største: Nyt vandpibe-mekka åbner i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender dem måske allerede.

De sidste seks år har HD Shisha været fast inventar på mange af landets festivaler, hvor de lejer vandpiber ud, og de sidste to år har de bragt vandpiber ud til private hjem i Odense by – du ringer bare, og de kommer med vandpibe og tobak inden for 45 minutter.

Og måske har du været forbi deres webshop, som bogstavelig talt har alt det udstyr, som du har brug for til en god vandpibe-fest.

Nu er HD Shisha så klar med sin første fysiske butik.

Den åbner lørdag 18. juli ved Vollsmose Torv.

Det sker med et brag en åbningsfest med lækre snacks og søde arabiske sager samt naturligvis en række gode tilbud på vandpiber fra kendte brands.

Og på åbningsdagen og frem til 1. august kan du blandt andet købe vandpibe-kul helt ned til 10 kr., hvor det ellers normalt koster 30-35 kr.

Og ejer Hassan Dalal har sammen med flere andre arbejdet på højtryk de sidste dage for at få alt klar til den store åbning lørdag.

Den største af sin slags

Den nye shop er fyldt med vandpiber fra gulv til loft, og ifølge Hassan Dalal, der til dagligt arbejder som ingeniør, er butikken på lige omkring 100 kvadratmeter og har langt over 100 forskellige slags.

Så vi kan vist roligt antage, at det er en af de største – vist det ikke er den største – butik af sin slags i Odense.

Som vandpiberyger finder du både traditionelle vandpibe-brands såvel som mere moderne mærker. Blandt de mange forskellige lækre designs er der kvalitetsmærker som eksempelvis Khalil Mamoon, Shika, Farida, El Nefes og MYA – der er altså noget for enhver vandpibe-entusiast.

Men du finder også meget andet end blot lækre vandpiber. Butikshylderne bugner også med alt tilbehøret, der skal til. Der er hoveder, rør, slager, vaser, kul og ikke mindst selve tobakken.

HD Shisha er blandt andet dansk distributør af den velkendte og populære tyrkiske tobak fra Adalya, og i butikken finder du de 10 bedst sælgende varianter i Europa. Men der er selvfølgelig også mange andre tobaksmærker og varianter – blandt andet Mazaya, Al-Fakher og Social Smoke.

Der er altså med garanti noget for alle vandpibe-smagsløg, og du kommer ikke til at gå forgæves – hverken på udstyr eller tobak. Er du mere til e-cigaretter og væsker, snus mv. så kan du også finde et stort udvalg af det hos HD Shisha.

Så det er bare at komme afsted ned i den nye butik ved Vollsmose Torv – og HD Shisha har, som Hassan Dalal siger ”de bedste priser på det danske vandpibe-marked”.

”Og vi bestiller gerne specielle ting hjem til kunderne, også selvom det kun er for eksempel en enkelt vase,” siger Hassan Dalal.

Endnu en butik på vej

Den nye HD Shisha butik åbner i Vollsmose Torv Centeret, som er der, hvor kulturerne mødes med spændende butikker fra alverdens lande. Og da måske 60 % af HD Shisha’s kunder, ifølge Hassan Dalal, bor i området, så passer den nye lokation helt perfekt.

Men allerede nu, inden den nye butik er åbnet, er der planer om at åbne endnu en fysisk butik i Odense. Det bliver til efteråret, hvor Odense centrum får det, som Hassan kalder for et showroom med forskellige vandpibe-designs og brands.

Du kan altid følge med på HD Shisha’s hjemmeside og Facebook for nyeste nyheder og gode tilbud, men kigger du forbi butikken, er også personlig vejledning i brug af vandpibe – og er vandpiber et helt nyt bekendtskab, så fås der både i butikken og i webshoppen særlige pakketilbud, hvor alt du skal bruge er samlet til en god pris.

Hvad: HD Shisha åbner ny vandpibe-shop
Hvornår: Lørdag 18. juli kl. 12
Hvor: Vollsmose Torv, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ (Foran ALDI indgangen)

Fra TopGunn til Tessa: Generator har det fulde line-up klar

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er småt med større arrangementer og events i Odense i disse Corona-tider.

Men et af årets helt store events holder fast, og for mange studerende i Odense – både nye og gamle – er startskuddet på studiestarts-festivalen Generator.

Forleden blev de første navne til dette års fest 3., 4. og 5. september meldt ud – Malte Ebert, Lydmor, Høker og mags – til Benjamin Hav, Emil Kruse, Pind, Nonsens, Lokedeph og BERLIN ZOO.

Nu er man så klar med det fulde lineup, og her til sidst har man præsenteret to sværvægtere i dansk musik lige nu. For både TopGunn og Tessa som topper diverse hitlister kommer til Generator.

TopGunn kommer d. 3. september og Tessa slutter af som kronen på værket 5. september.

Der er desuden annonceret en 90’erne fest og en 00’erne fest.

Og vil du med til denne sommers store fest – der er jo ikke så mange på grund af corona-faren – så er det en god idé allerede nu at sikre sig billet.

Billetsalget finder du lige her.

PR-foto

Coronatilpasset fest – men ligeså fed, som den plejer

Årets slogan er “We Celebrate music – Generate your own experience”, og arrangørerne bag Generator har gjort en dyd ud af at tilpasse årets festivaloplevelse, så den overholder alle gældende retningslinjer i forhold til smittespredning af coronavirussen og samtidig stadig er den fede fest, den plejer at være.

Generator sælger i år ikke partoutbilletter grundet corona-restriktioner, men derimod billetter til hvert venue, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke festivaloplevelse.

På de forskellige venues er der plads til 500 siddende gæster.

Der vil være 2 kvm. pr. gæst, der enten kan sidde på de allerede arrangerede tæpper, sponsoreret af Stimorol, eller ved borde/bænkesæt, hvorpå Albani har tape-inddelt zoner til gæsterne.

Hvert venue præsenterer et sammensat program af flere kunstnere, og har en samlet varighed på tre timer. Hvert venues line-up starter sharp henholdsvis kl. 15 og kl. 20, og dørene åbner en halv time før.

Kommer bordservering

Tiden imellem koncerterne bliver brugt til at rengøre festivalområderne efter gældende corona-restriktioner, så pladsen er klar til det næste hold festivalgæster. I år vil der være bordservering, så gæsterne kan blive siddende i de grupper de ankom sammen med.

Generator opfordrer alle deres gæster til at ankomme samlet og i god tid i de grupper de gerne vil sidde sammen med, og så sørger festivalens medarbejdere for at anvise pladser, så I kan sidde i samlet flok og feste.

Generator arrangeres af We Celebrate Odense, som er et samarbejde mellem Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Ungdomshuset og Slagteriet. Festivalen er arrangeret med støtte fra Odense Kommune og Albani.

Hvad: Generator
Hvor: Forskellige steder i Odense C
Hvornår: 3-5 september 2020
Du kan se datoer, tidspunkter – artister og booke billet lige her

Pas på selv den mindste glød: Odense ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Michael Qureshi

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Odense-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Odense-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

  • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
  • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
  • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
  • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
  • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Lækre specialøl og cocktails på dåse: Ny bottleshop åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag d. 14. august slår Odenses nye bottleshop Holy Fridge dørene op i historiske lokaler i hjertet af Odense og byder på klassisk service, moderne øl og eksperimenterende spiritus.

Nu får Odenses ølentusiaster endnu et sted at slukke tørsten i den nye ølbutik Holy Fridge.

Bag butikken står erfarne kræfter fra cocktailbaren Bar Rar og nye ansigter fra byens restaurationsliv.

Butikken er en såkaldt bottle shop, der vil sælge specialøl – eller craftbeers – på flaske, som man ellers kan kan finde andre steder i Odense.

I køleskabene i den kun 16 kvm store butik vil man kunne finde et udvalg af øl fra mikrobryggerier som blandt andet To Øl, People Like Us, Omnipollo, Ebeltoft Gårdbryggeri og Mikkeller.

Dansk rom og spiritus

På hylderne vil der også være rom fra danske Phantom Spirits og spiritus fra destilleriet Empirical Spirits, som drives af den tidligere Noma-kok Lars Williams.

“For os har det været vigtigt at sammensætte et udvalg af øl, som odenseanerne normalt ikke stifter bekendtskab med. Vi kommer løbende til at skifte ud i sortimentet.

Det er sådan med mikrobryggerier, at når tanken er tom, så kommer der som oftest ikke mere af den samme øl. Det handler om at holde sig til,” fortæller Nicolaj Pasfall som står for den daglige drift i Holy Fridge.

Fejrer åbningsweekend med gratis lækkerier

Den nye ølbutik fejrer åbningsweekenden med mere end 100 forskellige specialøl, alkoholfrie øl, sodavand og mixere samt cocktails på dåse.

Desuden vil der være smagsprøver fra People Like Us til de hurtige.

Selvom kræfterne bag Holy Fridge har drevet bar i mere end et årti, så er det ikke nyt territorium, som holdet bag bevæger sig ud i.

“Da coronakrisen ramte, så vi, at rigtige mange af vores faste gæster gerne vil have noget ordentligt i glasset derhjemme – og den tendens ser ud til at fortsætte, så den service vil vi gerne blive ved med at tilbyde,” fortæller Claus Martin Nørgård som står bag cocktailbaren Bar Rar og nu også Holy Fridge.

Har tidligere huset tobakshandlere og guldsmede

De historiske lokaler på Vestergade 3 er opført i 1895 og har tidligere huset både tobakshandlere og guldsmede.

Af respekt for bygningen har Holy Fridge derfor også malet dele af lokalet i den originale irgrønne farve og pudset de oprindelige messinglister op, der indrammer facadens vinduesparti.

Og netop traditionerne bliver vægtet højt hos Holy Fridge

“Vi er stolte af, at kunne få lov til at skrive os ind i den tradition af steder i byen, som har slået et slag for at udvide danskerens øl-horisont.

Odense er en by med en stolt øltradition, og vi glæder os til at kunne bidrage med spændende nyheder fra ind og udland til denne.

Øllet er noget som samler folk på kryds og tværs,” siger Nicolaj Pasfall.

Hvad: Holy Fridge åbner
Hvornår: Fredag d. 14. august kl. 11.30
Hvor: Vestergade 3, 5000 Odense C
Se mere på deres Facebook-side her