Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gamle kaserner er blevet til veje: Nu starter byggeriet i Thors Have

Af Michael Qureshi
PR-illustration
PR-illustration

Udviklingen af Thors Have i Odense fortsætter hastigt.

Siden Jensen Gruppen påbegyndte byggemodningen af det 71.000m2 store område i september sidste år, har man solgt fire af de ni byggefelter.

De gamle kaserner er nu blevet til veje, og frem mod 2026 vil der blive bygget omkring 400 nye boliger.

I september 2020 lød startskuddet til byudviklingsprojektet Thors Have ved Rismarksvej i Odense.

Ambitionen var at skabe et attraktivt og levevenligt område, der danner rammen om det gode liv på tværs af alder og sociale grupper.

Opdelt i ni byggefelter

Det gamle kaserneområde er opdelt i ni byggefelter på den 71.000 m2 store grund, hvoraf 43.000 m2 skal være bebyggelse. Jensen Gruppen har allerede indgået aftaler med Fyns Almene Boligselskab (FAB) og Tetris, der bygger henholdsvis 100 og 68 boliger på tre af byggefelterne, og begge tager det første spadestik efter sommerferien.

”Vi er rigtig glade for at kunne byde FAB og Tetris velkommen til Thors Have. Det er et ambitiøst byudviklingsprojekt, og vi oplever hele tiden stor interesse for det her område, som udvikler sig konstant. Vi ser meget frem til at følge deres projekter,” siger Karsten Hjarsø, adm. direktør i Jensen Gruppen.

De gamle kaserner bliver til veje

Nedrivningen af de gamle kaserner og miljøarbejdet er nu færdigt.

Nedrivningsselskabet J. Jensen A/S har stået for denne entreprise, og mere end 90 procent af materialerne fra de gamle kasernebygninger, der er revet ned, er blevet genbrugt – bl.a. til udearealerne i området.

En stor del af materialerne fra bygningerne har været beton, som nedknuses på stedet og anvendes som bund i de nye veje i området.

Per Lynghøj, partner i Atlas A/S, som står for udviklingen af Thors Have for Jensen Gruppen, siger:

“Det her er et virkelig godt eksempel på genbrug af byggematerialer, fordi betonen fra kasernerne genbruges og bliver til veje i kvarteret.

Det understøtter kommunens grønne ambitioner for området, og det reducerer byggeriets CO2-aftryk.

Vi er glade for, at vi med vores mange års erfaring med boligbyggeri kan være med til at gøre de visionære tanker bag dette projekt til virkelighed,” siger Per Lynghøj.

Fakta om Thors Have

  • Fyens Almene Boligselskab bygger 100 bæredygtige boliger, som certificeres til DGNB guld: 76 familieboliger og 24 seniorboliger.
  • Tetris A/S skal bygge ca 6.350 m2 af deres seniorboligkoncept Bodilhaven. Projektet består af 68 bæredygtige boliger, som certificeres til DGNB guld, samt store indendørs- og udendørs fællesområder.
  • I løbet af 2021 åbner letbanestationen Højstrup, der ligger langs den vestlige side af Rismarksvej.

Del artikel

Andre læser også