MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bytorv tager form: Oluf Bagers Plads bliver vigtig for det “nye” Odense

Af Morten Hopballe

Der sker mange ting i Odense i øjeblikket.

Især på byggefronten, hvor et nyt byggeri midt i Odense centrum er ved at tage form.

Målet er at skabe et levende og grønt åndehul for de mange odenseanske borgere, som kan se frem til at gå på café, shoppe og meget mere på en helt ny centrumsplads – nemlig Oluf Bagers Plads, der skyder op på det, der indtil for få år siden var en bred, trafikeret vej.

Byggeriet har været i gang siden 2016, men de sidste par måneder er det blevet tydeligt for forbipasserende borgere, hvor stort et byggeri, der faktisk finder sted på Oluf Bagers Plads.

Kommer til at være to bygninger ud til pladsen

Oluf Bagers Plads kommer til at bestå af to nye bygninger ud til pladsen, som sammen med Nørregade-kvarteret, pakhusbygningen i Oluf Bagers Mødrene Gård og det nye byggeri i Thomas B. Thriges Gade:

“Oluf Bagers Plads er en vigtig brik i den store byomdannelse, som lige nu er i gang i Odense. Både pladsen og bygningerne skal bygge bro mellem Odenses historiske bykerne og byens nye bydel, som anlægges dér, hvor den tidligere firesporede vej, Thomas B. Thriges Gade, engang gennemskar bymidten, siger Frants Frandsen, der er Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder, som står i spidsen for udviklingen af pladsen og de nye bygninger.

Udover at skabe nye café- og shoppingsmuligheder i Odense, så vil det nye byggeri også blive arkitektonisk flot. Under temaet ”At forene nyt og gammelt” har Realdania By & Byg ladet sig inspirere af det russiske Vinterpalads og bruge moderne komponenter med traditionelle materialer som ler og brændt tegl.

Resultatet bliver et visuelt flot åndehul for borgerne i Odense, hvor ambitionen samtidig er at skabe mere i liv den del af byen for både shopping og restaurantionslivet.

Byggeriet fortsætter i løbet af 2018, og Oluf Bagers Plads forventes indviet i foråret 2019.

Her kan du se en film om Oluf Bagers Plads