Bytorv tager form: Oluf Bagers Plads bliver vigtig for det “nye” Odense

Skrevet af: Morten Hopballe

Der sker mange ting i Odense i øjeblikket.

Især på byggefronten, hvor et nyt byggeri midt i Odense centrum er ved at tage form.

Målet er at skabe et levende og grønt åndehul for de mange odenseanske borgere, som kan se frem til at gå på café, shoppe og meget mere på en helt ny centrumsplads – nemlig Oluf Bagers Plads, der skyder op på det, der indtil for få år siden var en bred, trafikeret vej.

Byggeriet har været i gang siden 2016, men de sidste par måneder er det blevet tydeligt for forbipasserende borgere, hvor stort et byggeri, der faktisk finder sted på Oluf Bagers Plads.

Kommer til at være to bygninger ud til pladsen

Oluf Bagers Plads kommer til at bestå af to nye bygninger ud til pladsen, som sammen med Nørregade-kvarteret, pakhusbygningen i Oluf Bagers Mødrene Gård og det nye byggeri i Thomas B. Thriges Gade:

“Oluf Bagers Plads er en vigtig brik i den store byomdannelse, som lige nu er i gang i Odense. Både pladsen og bygningerne skal bygge bro mellem Odenses historiske bykerne og byens nye bydel, som anlægges dér, hvor den tidligere firesporede vej, Thomas B. Thriges Gade, engang gennemskar bymidten, siger Frants Frandsen, der er Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder, som står i spidsen for udviklingen af pladsen og de nye bygninger.

Udover at skabe nye café- og shoppingsmuligheder i Odense, så vil det nye byggeri også blive arkitektonisk flot. Under temaet ”At forene nyt og gammelt” har Realdania By & Byg ladet sig inspirere af det russiske Vinterpalads og bruge moderne komponenter med traditionelle materialer som ler og brændt tegl.

Resultatet bliver et visuelt flot åndehul for borgerne i Odense, hvor ambitionen samtidig er at skabe mere i liv den del af byen for både shopping og restaurantionslivet.

Byggeriet fortsætter i løbet af 2018, og Oluf Bagers Plads forventes indviet i foråret 2019.

Her kan du se en film om Oluf Bagers Plads

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her