Choko-himlen: Odenses nye chokolade-konge holder masser af events

Skrevet af: Michael Qureshi

En ny konge har sat sig på chokolade-tronen i Odense.

I marts åbnede Morten Aagaard chokolade-værkstedet og butikken Mortens Chokolade i Kongensgade, og den har fået en fantastisk modtagelse.

Op til åbningen lavede han 500-600 stykker chokolade om dagen for at eksperimentere og for at have så meget variation på hylderne til kunderne.

Tempoet fortsætter her efter sommerferien, hvor Mortens Chokolade er involveret i rigtig mange events. Både i den kommende uge, hvor madfestivalen SPIS! Odense indtager byens gader.

Vi elsker chokolade

Men helt generelt har Morten Aagaard set et hul i markedet i Odense på den enorme interesse og nysgerrighed på god chokolade.

Især hans kursus med temperering af chokolade trækker mange folk til. Alene den kommende måned forkæler Mortens Chokolade odenseanerne med flødebolle-kursus, læringen i tempering af chokolade og så et sikkert hit; chokolade-smagning.

Eftersom vi ved at læsere af MigogOdense elsker chokolade, så har vi taget et lille udpluk af kommende begivenheder hos Mortens Chokolade her i efteråret.

Chokoladetemperering

15. september 

Efter en grundig introduktion arbejder deltagerne selv med tempereringen, mens chokolademageren hjælper og vejleder.

Fokus på dette kursus er at få en flot og blank chokolade med det rigtige knæk. Der arbejdes med fyldte chokolader – og deltagerne tager sin egen chokolade produktion med hjem.

Foredrag – frugten fra Gudernes træ

19. september

Chokolademager Morten Aagaard fortæller den spændende og til tider voldsomme historie om chokoladens rejse fra Mellemamerika til Europa og videre til resten af verden.

Undervejs i foredraget er der smagsprøver på forskellige chokoladeoplevelser.

Deltagerne vil smage dels chokolademagerens signaturchokolader – men også opskrifter som tager udgangspunkt i de første opskrifter med chokolade og kakao.

Flødebollekursus

28. september

På dette kursus vil man stifte bekendtskab med chokoladetemperering, fremstilling af flødebolleskum, samling af flødebollen og ikke mindst hvordan man overtrækker sine flødeboller med lækker tyk chokolade.

Efter en grundig introduktion arbejder deltagerne selv, mens chokolademageren hjælper og vejleder.

Prøvesmagning

9. oktober

Chokolademager Morten Aagaard vil denne aften præsentere de chokolader han har skabt i forbindelse med sin efterårskollektion. Chokoladerne tager udgangspunkt i efterårets smage.

Derudover vil der være smagsprøver på butikkens andre smagsoplevelser.

Du kan tjekke alle begivenhederne hos Mortens Chokolade ud her