Choko-succes vokser: Populær chokoladebutik i Odense rykker i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen

Chokolademager Mortens Aagaard, der driver chokoladebutikken Mortens Chokolade i hjertet af Odense, flytter sin butik til nye og større lokaler i Brandts Passage.

Odense elsker chokolade. Det er der ikke nogen tvivl om, hvis man spørger Mortens Aagaard, som siden marts 2019 serveret håndlavet chokolade til kunderne i Odense.

Nu har han valgt at flytte butikken til ”byen i byen” – Brandts Passage – et område han mener passer godt til hans butik.

“Brandts Klædefabrik er et unik område i Odense. Stemningen er helt særlig, og butikslivet med små specialbutikker passer godt til det næste kapitel i mit chokoladeeventyr.

Derfor glæder jeg mig meget til at åbne lørdag den 1. august,” siger Morten Aagaard.

Meget mere plads

Butikken i Brandts Passage 28 bliver væsentlig større end chokolademageren er vant til.

“Mere plads betyder flere muligheder for mig. Der bliver plads til nye produkter og flere varianter af mine chokolader.

Blandt andet har jeg længe ønsket af udvide mit sortiment af chokoladeplader, men på grund af pladsmangel i den gamle butik har det ikke været muligt. Det bliver det nu.

Chokoladeplader er en dejlig snack at have med på farten, og udover alt de klassiske smage med nødder og mandler, så bruger jeg også mere utraditionelle ingredienser som tørret granatæble og rosa peber på mine chokoladeplader.

Og der er mange flere ideer som nu endelig kan blive til virkelighed,” fortæller Morten Aagaard.

Foto: Mortens Chokolade

Mere sæsonsortiment

En stor del af ideen bag Mortens Chokolade er at følge årets gang, sæsonens råvarer og begivenhederne i Odense. Sæsonsortimentet kommer også til at få mere plads i den nye butik.

“Mange af mine kunder kommer igen og igen, for at se hvad sæsonens chokolade er. Der er hele tiden noget nyt og spændende på hylderne. Min hjerne arbejder konstant med nye ideer.

I vores lille byhave i Odense har vi eksempelvis vindruer. Men sidste år nåede de ikke rigtige at blive modne. Det ærgrede mig. Men i år, da de første små vindrueklaser dukkede op, ramte tanken mig:

Måske de umodne frugter kan koges med sukker og komme i chokoladerne. Jeg kunne med det samme smage sur/søde vindruer i mørk chokolade,” siger Morten Aagaard.

Arbejder med flere spændende ingredienser

Chokolademageren har også ladet sig inspirere af Brandts Klædefabrik, og arbejder i øjeblikket på en særlig chokoladekollektion der tager udgangspunkt i området, og det arbejde som klædefabrikken har summet af.

“Når man først begynder at tænke chokolade bredt, så er det næsten ikke til at stoppe den lavine. Der er så mange smage som relaterer sig direkte til klædefabrikken.

Jeg arbejder lige nu med ingredienser som hørfrø, kamilleblomster og tidsler. Alt sammen noget der har været en del af klædeproduktionen.

Brandts Klædefabrik summen nemlig ikke blot af liv og stemning. Det summer også af smage,” forklarer Morten Aagaard.

Mortens Chokolade åbner i Brandts Passage 28, lørdag den 1. august – klokken 10. Se mere om butikken og dens sortiment på www.mortenschokolade.dk