ANNONCE
Cirkusfestival på Odense Havn i weekenden: Artister i verdensklasse
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cirkusfestival på Odense Havn i weekenden: Artister i verdensklasse

Af Jens Erik Møller
Arkivfoto - modelfoto på en cirkusfestival med artister
Arkivfoto - modelfoto på en cirkusfestival med artister

Det er så hyggeligt med cirkus her om sommeren, og fredag 10. og lørdag 11. august danner et gammelt pakhus og Odense Havn rammen om cirkusfestivalen Dynamo Circus Festival.

Det er Dynamo Workspace for circus and performing art, der står bag festivalen, som dels foregår mellem forladte siloer og den blege beton på Odense Havn, og dels i det gamle pakhus på Finlandkaj 6, hvor Dynamo Workspace hører hjemme.

I løbet af festivalens to dage bliver odenseanerne præsenteret for såkaldt nycirkus i verdensklasse, når artister fra hele verden viser deres kunnen frem for et måbende publikum.

Akrobater, jonglører – og en kæmpe banan med el-guitar

Om fredagen kan du blandt andet opleve franske Compagnie Mauvais Coton med Culboto, hvor en mand forsøger at holde en hektisk rytme, der konstant udfordrer ham, da alt er i bevægelse hele tiden.

Du kan også opleve gruppen Lazuz, der er et dynamisk møde mellem en akrobat og en jonglør, og fredag aften viser Svalbard Company med forestillingen “All Genius All Idiot” det absurde ved livet igennem ekstrem surrealistisk og quirky cirkusartisteri, her fremhæver de den menneskelige adfærd – når den er allermest dyrisk.

Lørdag aften med Late Night Cabaret

Om lørdagen præsenterer Race Horse Company “Around”, som er en skør cirkusforestilling for børn og voksne om livet i et lille cirkus. Her møder du blandt andet en banan, der spiller el-guitar, kæmpe sæbebobler og break-dance i sammen manege.

Lørdag aften underholder Late Night Cabaret med husorkesteret Pinki Rings. En forestilling, der blandt andet udvikler sig til et crazy punk-tivoli party med shooting gallery, photo-booth og camping bar og meget andet gøgl.

Udover de planlagte forestillinger, er der begge dage cirkus-workshops for alle aldre og niveauer, hvor hele familien kan prøve deres artistiske færdigheder af.

Læs mere om Dynamo Circus Festival her

Det er som nævnt Dynamo Workspace, der står bag festivalen, som også fandt sted sidste år.

Dynamo Workspace fungerer året rundt som et arbejdsrum for nycirkus og ny scenekunst.

Med en beliggenhed i et nyrenoveret gammelt pakhus på 1300 kvadratmeter midt på Odense Havn rummer de både odenseanske, danske og internationale nycirkusartister, scenekunstnere og grupper, der idéudvikler, øver og viser deres produktioner frem i et professionelt og inspirerende miljø.

Du kan købe billetter til festivalen her

Del artikel