MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cocktail-konge på MASH: Fynsk bartender er en af verdens bedste

Af Morten Hopballe

Har du nogensinde fået drinks på MASH i Odense?

Ellers får du lige en ekstra god grund til at smage dem. For ud over, at de smager fantastisk, så er det en af verdens bedste bartendere, der mikser dem.

Odenseaneren Rasmus Greve Christiansen, der står bag baren på MASH Odense, er netop blevet nummer tre i bartenderkonkurrencen “The World’s Most Passionate Bartender Competition” i Barcelona.

Han blev af dommerne fremhævet for sin signatur-cocktail, The Carajillo Old Fashioned, og for sin passion for at shake cocktails.

Først lidt skuffet

“Jeg vil selvfølgelig gerne vinde, så først blev jeg lidt skuffet – vi var trods alt kun fire i finalen, så jeg var tæt på – men da jeg havde sundet mig, var jeg vildt glad; jeg var trods alt oppe imod 15 superdygtige bartendere fra hele verden ,” siger Rasmus Greve Christiansen og tilføjer:

“Det har været en sjov og virkelig udfordrende oplevelse. Man bliver tvunget til at tænke kreativt, når man skal arbejde med den samme spiritus tre dage i træk. Desuden har jeg fået en masse inspiration fra de andre landes deltagere, som jeg kan bruge hjemme bag baren.

Jeg er selvfølgelig glad for min tredjeplads, men jeg sætter næsten endnu mere pris på den sparring og inspiration, jeg har fået fra netop de her dygtige bartendere.”

Det er her – i baren på MASH – at Rasmus Greve Christensen normalt lader sine bartenderevner komme gæsterne til gode.

Kunderne skal have en god oplevelse

I “The World’s Most Passionate Bartender Competition” var passion den nøgle-ingrediens, der blev lagt mest vægt på.

Når en bartender overfører sin energi og entusiasme til sin cocktail, bliver smagen og resultatet mere unikt, og man havde derfor ikke ønsket at arrangerer endnu en konkurrence baseret på kompleksiteten af cocktails, men i stedet at sætte fokus på og belønne den bartender, der bedst formåede at overføre passion og karakter til sin cocktail. Og det formåede Rasmus Greve Christiansen altså:

“Det handler selvfølgelig om at lave en god cocktail, men man skal også kunne fortælle historier og give folk en god oplevelse. Det kræver passion for faget,” siger den odenseanske bartender, der startede som bartender på Café Kræz for fem år siden og nu lever af det:

“Selvfølgelig vil jeg gerne være den bedste, men hellere i baren overfor kunderne end til en konkurrence. Konkurrencerne er sjove, men det er arbejdet som bartender, der har klart størst fokus. Jeg går meget op i at gøre kunderne glade.”

Drømmer om sin egen bar

Lige nu foregår det på MASH, men Rasmus Greve Christiansen drømmer om en dag at åbne sin egen bar:

“Jeg arbejder et dejligt sted, hvor der er masser af muligheder, så jeg tager det stille og roligt, men fremtidsdrømmene hænger sammen med bartender-professionen. Jeg vil gerne åbne min egen bar i Odense,” siger den dygtige bartender.

Vinderen af “The World’s Most Passionate Bartender Competition” blev Martin Kramer fra Tyskland, efterfulgt af Joe Macbeth fra England og altså med Rasmus Greve Christiansen fra MASH i Odense på en flot 3. plads.