MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Virtuel cocktail workshop: Besøg de bedste cocktailbarer i Danmark på én aften

Af Stine Kjølby Christensen

Nedlukningen er stadig over os, men derfor kan vi alligevel godt lade lidt som om, vi er i byen – og påskelørdag den 3. april kan du tage på bytur i hjemmet og være din egen bartender for en aften.

Craft Makers Collective rykker nemlig cocktailbarerne hjem i dagligstuerne, når de sammen med en række af landets ypperste bartendere inviterer på virtuel cocktail workshop.

I samarbejde med de tre cocktailbarer Gedulgt i Aarhus, Visit i Odense og Vang & Bar i København samt cocktailabonnementstjenesten Spiritium afholder Craft Makers Collective en virtuel cocktailaften udover det sædvanlige.

Ingredienserne bliver leveret af en række af de bedste danske spiritusproducenter i Nordic Spirits. Der bliver med andre ord tale om lokale lækkerier!
Kreativ i krisetider

Arrangøren Craft Makers Collective står også bag konceptet Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning.

Helt fra starten af Coronakrisen har Craft Makers Collective tænkt kreativt for at skabe en stemning af fællesskab i de danske hjem og samtidig støtte trængte mikro-bryggerier.

Derfor har ideen om at udbrede konceptet til cocktail scenen også ligget ligefor:

”Nogle af de allerhårdest ramte af krisen er netop barmiljøet. Branchen har været underlagt restriktioner i snart et år og mange har nu enten lukket helt, eller er truet på deres eksistens.

Vi vil gerne sætte fokus på nogle af disse steder og minde folk om, at de stadig findes”, lyder det fra Anders Mundelin, Head of Business Development hos Craft Makers Collective.

Skål over Facebook

Smagningen transmitteres live via Facebook, hvor bartenderne vil gennemgå kreeringen af hver deres cocktail sammen med seerne. Undervejs i showet vil der blive stillet om til de danske producenter for et unikt indblik i cocktailenes ingredienser.

Det er gratis at deltage, og vil man smage med, kan man bestille den, til lejligheden, særlige cocktailpakke, som vil blive sendt direkte hjem til folk.

”Det er en fed mulighed for, at vi igen kan stå ansigt til ansigt med vores gæster, hvilket nok er det, vi savner allermest! Og så bliver det selvfølgelig dejligt at stå bag en bar igen.” udtaler Rasmus Greve Christiansen fra cocktailbaren Visit i Odense.

Cocktails er blevet allemandseje

Danmark har i de sidste fem år oplevet en kraftig vækst i interessen for cocktails blandt helt almindelige danskere. I første omgang har dette vist sig igennem en sand knopskydning af cocktailbarer rundt omkring i landet.

Under coronakrisen er cocktailkreation i højere grad blevet noget, folk tør binde an med derhjemme. Det mærker de tydeligt hos Spiritium, som sælger cocktailingredienser på abonnement og netop har medvirket i Løvens Hule på DR1:

”Vi oplever en klart stigende interesse for at lave cocktails derhjemme, og det er som om, danskerne nu har fået mere selvtillid til at være kreative i hjemmebaren.

Hvis vi ikke kan komme til baren, må baren komme til os.” siger Jonas Thestrup, som er en af bagmændene bag Spiritium.

Hvad: Virtuel Cocktail Workshop
Hvornår: Lørdag d. 3. april fra kl. 19.00-22.00
Hvor: Live transmission fra Craft Makers Collective’s Facebookside
Cocktailkassen kan bestilles her.

Del artikel

Andre læser også