Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cocktails på flaske: Danmarks bedste restauranter er vilde med Odense-drenge

Af Kasper Junge Wester
Foto: Anders Elmshøj, Kunst/location: Tina Thorborg
Foto: Anders Elmshøj, Kunst/location: Tina Thorborg

Hvis du har besøgt SPIS! Food Festival eller Karrusel, har du sikkert set dem.

Det kan også have været hos Odense Street Food, du er stødt på de indbydende flasker.

Fynske Rebæl er nemlig med, hvor det sker i Odense. Det odenseanske firma med de velsmagende cocktails er i hastig vækst, og produkterne sælges flere og flere steder.

Konceptet er enkelt: Gode, fynske råvarer – lige fra frugt og grønt til spiritus – bliver til velsmagende cocktails, der tappes på flaske, bag-in-box eller fustage og sælges til kvalitetsbevidste forbrugere.

Og det går godt i dag kun halvandet år efter startskuddet.

Men selvom Rebæl har vokseværk, og produkterne efterhånden er til salg mange steder i landet, står konceptet ikke til at ændre, fortæller de to venner, Kasper Bay-Kastrup og Emil Døi, der begge er fra Odense.

”Vi kommer ikke til at gå på kompromis med smag eller kvalitet på råvarer. Så vil vi hellere bide i det sure æble og sige, at så kan vi ikke, det vi vil, før vi har fundet råvarer i en ordentlig kvalitet.”

Prominent kundekreds

Rebæl er og bliver fynsk forankret, og derfor er prioriteten hos Emil og Kasper også, at Rebæl skal være synlige, når der sker noget i og omkring Odense.

Foto: Anders Elmshøj, Kunst/location: Tina Thorborg

Men også i resten af landet er man ved at få øjnene op for de velsmagende cocktails, og allerede i dag kan man finde et par særdeles prominente navne i kredsen af kunder, der har indgået aftale med Rebæl.

Særligt ét navn skiller sig ud. Danmarks første – og hidtil eneste – trestjernede Michelin-restaurant, Geranium, har nemlig set lyset og sat Rebæl på menukortet.

”Det er en af de kunder, vi er stolte af, at de har valgt at tage os ind. Det samme med den restaurant, der hedder Alchemist, der også har valgt at samarbejde med os. Det er vi jo superglade for. Dog betyder vores kombination af kvalitet og pris, at man også kan købe vores produkter i både butikker og andre typer restauranter.”

De to restauranter får specialproducerede cocktails leveret, og det er således ikke altid de samme produkter, som man vil kunne finde på hylderne hos forhandlere.

Et produkt af Fyn

Når man spørger Kasper Bay-Kastrup og Emil Døi, hvad der er det vigtigste at vide om Rebæl, har de svært ved at begrænse sig.

”Det smager bragende godt!” er det første svar, der kommer ud af munden på dem, før den fynske forbindelse endnu engang understreges.

80 % af ingredienserne i de forskellige Rebæl-cocktails er da også fynske råvarer, der alle er økologiske og hentes direkte ved producenten.

”Det er også det, der differentierer os fra så meget andet. At vi er to lokale drenge, der har en stor kærlighed til Fyn og øens mange dejlige råvarer og muligheder.

Så Rebæl er ligeså meget et produkt af Fyn og mange af de superpassionerede mennesker, der er rundt omkring.

Vi ser Fyn virkelig er på vej frem med festivaler som Heartland og Tinderbox. De er ligeledes bygget op af lokale folk med kærlighed for øen” siger Emil Døi, der suppleres af Kasper Bay-Kastrup, som fremhæver gennemsigtighed som en kerneværdi:

”Der er så meget i dag, der er proppet med E-numre, konserveringsmidler og så videre. Vores er meget ’what you see is what you get’. Du skal vide, hvad der er i, hvor det kommer fra, og hvordan det er blevet til. Så får du også en mere autentisk oplevelse. Det tror vi på.”

”Og det kan vi beskrive på en lille etiket bag på flasken! Så simpelt er det egentlig!” slutter Emil Døi.

Du kan læse meget mere om Rebæl her, og vil du gerne smage på sagerne, kan du enten besøge Odense Street Food eller Gastroteket.

Del artikel

Andre læser også