CookPerfect hitter også i Odense: Kødet bliver altid stegt perfekt

Skrevet af: Michael Qureshi
Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect
Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect

Annonce

Martin Kloster og makkeren Kasper Kristensen ser ud til at have ramt noget så sjældent som et unikt produkt rent globalt.

De har udviklet et intelligent og interaktivt stegetermometer, der sikrer perfekt tilberedt kød på grillen. Deres testfase viser, at der er garanti for et perfekt resultat hver eneste gang.

Det lyder som noget, der kunne være den perfekte julegave til den i husstanden, der typisk griller mest. Eller til farmand, onkel eller en anden som med sikkerhed har prøvet det der med febrilsk at time kødet med alt tilbehøret.

Mange bestillinger også fra Odense

Produktet hedder CookPerfect, og der er allerede kæmpe efterspørgsel på det via crowdfunding. Her har rigtig mange allerede bestilt deres CookPerfect til levering i december. Både internationale kunder og i Danmark hvor der også er røget adskillige bestillinger ind fra Odense og resten af Fyn.

Helt logisk startede det hele med en personlig irritation over gode bøffer, der ikke blev perfekt tilberedt på grillen, og aldrig var klar samtidig med tilbehøret.

”En grillaften skal være en totaloplevelse for alle. Med CookPerfect får du foræret tidspunktet for, hvornår dit kød er færdigt – ud fra de ønsker, du selv har tastet ind på appen.

Så kan du smide stress og utryghed over bord og i stedet koncentrere dig om slappe af og hygge dig med familie og venner. Og som prikken over i’et er du sikker på at servere et perfekt stykke kød,” siger Martin Kloster, den ene halvdel, bag produktet CookPerfect.

”Som så mange andre danskere elsker jeg at grille, men alt for ofte har gode bøffer på min grill fået for lidt eller for meget, selvom jeg altid bruger et stegetermometer. Min tanke var, at det måtte kunne gøres simplere og bedre.”

Matematisk udregning sikrer perfekt kød

Der er en helt videnskab bag, hvordan Martin Kloster og makkeren Kasper Kristensen har udviklet det helt nye stegetermometer.

Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kød, bliver temperaturen kun målt i spidsen af spyddet. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist.

Det unikke med CookPerfect er, at spyddet måler kødets temperatur op til fem steder og derefter udregner kødets kernetemperatur, samt hvornår kødet er færdigstegt ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

”Det er en kompleks størrelse at ramme kødets kernetemperatur, fordi man skal ramme helt præcist. Faktisk kan én centimeter betyde en forskel på ti grader, og der er en verden til forskel på 54 og 64 grader – det svarer til at gå fra halvrå til næsten gennemstegt.

Med vores nyudviklede stegetermometer måler vi kødets temperatur op til fem forskellige steder, og ud fra en specieludviklet matematisk udregning sikrer vi, at du rammer kødets kernetemperatur spot on, uanset hvordan spyddet er placeret i kødet,” siger Martin Kloster.

Spillede fodbold sammen i ungdomsårene

De to grillentusiaster spillede fodbold sammen i ungdomsårene og har jævnligt snakket om lysten til at starte noget sammen. Nu har de altså stiftet firmaet CookPerfect.

Med CookPerfect følger en app, som du har liggende på din telefon eller tablet. Når du stikker målespyddet ind i et stykke kød, vælger du hvilket stykke kød, det er, samt den kernetemperatur du ønsker – eller du vælger et visuelt billede af, hvad farve dit kød skal have.

Derefter måler og beregner CookPerfect kødets temperatur, og ved hjælp af algoritmen beregnes i løbet af få minutter, også hvornår dit kød vil være færdigt – alt vises i appen.

”Derfor er det ligegyldigt, hvordan man stikker spyddet ind i kødet,” siger Martin Kloster og tilføjer:

Du kan bestille det allerede nu med rabat

For at kunne frigive produktet til masseproduktion er det nødvendigt med investeringer i produktionsudstyr og varelager, og derfor søger CookPerfect at rejse kapital via crowdfunding.

Det betyder blandt andet, at man allerede nu kan bestille et eksemplar af det nye, banebrydende stegetermometer med en klækkelig rabat og samtidig støtte projektet, så iværksætternes drøm om at producere og sælge fremtidens stegetermometer kan blive realiseret.

Det eneste, du skal gøre, er at gå ind her og afgive din bestilling.

Du vil kunne modtage dit CookPerfect stegetermometer inden jul – og altså noget tid før, det kan købes i butikkerne.

CookPerfect forventes først til salg gennem danske forhandlere i foråret 2018.

Læs mere på CookPerfects hjemmeside www.cookperfect.com

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her