CookPerfect hitter også i Odense: Kødet bliver altid stegt perfekt

Skrevet af: Michael Qureshi
Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect
Kasper Kristensen (venstre) og Martin Kloster har opfundet CookPerfect

Annonce

Martin Kloster og makkeren Kasper Kristensen ser ud til at have ramt noget så sjældent som et unikt produkt rent globalt.

De har udviklet et intelligent og interaktivt stegetermometer, der sikrer perfekt tilberedt kød på grillen. Deres testfase viser, at der er garanti for et perfekt resultat hver eneste gang.

Det lyder som noget, der kunne være den perfekte julegave til den i husstanden, der typisk griller mest. Eller til farmand, onkel eller en anden som med sikkerhed har prøvet det der med febrilsk at time kødet med alt tilbehøret.

Mange bestillinger også fra Odense

Produktet hedder CookPerfect, og der er allerede kæmpe efterspørgsel på det via crowdfunding. Her har rigtig mange allerede bestilt deres CookPerfect til levering i december. Både internationale kunder og i Danmark hvor der også er røget adskillige bestillinger ind fra Odense og resten af Fyn.

Helt logisk startede det hele med en personlig irritation over gode bøffer, der ikke blev perfekt tilberedt på grillen, og aldrig var klar samtidig med tilbehøret.

”En grillaften skal være en totaloplevelse for alle. Med CookPerfect får du foræret tidspunktet for, hvornår dit kød er færdigt – ud fra de ønsker, du selv har tastet ind på appen.

Så kan du smide stress og utryghed over bord og i stedet koncentrere dig om slappe af og hygge dig med familie og venner. Og som prikken over i’et er du sikker på at servere et perfekt stykke kød,” siger Martin Kloster, den ene halvdel, bag produktet CookPerfect.

”Som så mange andre danskere elsker jeg at grille, men alt for ofte har gode bøffer på min grill fået for lidt eller for meget, selvom jeg altid bruger et stegetermometer. Min tanke var, at det måtte kunne gøres simplere og bedre.”

Matematisk udregning sikrer perfekt kød

Der er en helt videnskab bag, hvordan Martin Kloster og makkeren Kasper Kristensen har udviklet det helt nye stegetermometer.

Normalt, når man stikker et stegetermometer ind i kød, bliver temperaturen kun målt i spidsen af spyddet. Det betyder, at man skal ramme kødets kerne helt præcist.

Det unikke med CookPerfect er, at spyddet måler kødets temperatur op til fem steder og derefter udregner kødets kernetemperatur, samt hvornår kødet er færdigstegt ud fra de ønsker, du har tastet ind på den medfølgende app.

”Det er en kompleks størrelse at ramme kødets kernetemperatur, fordi man skal ramme helt præcist. Faktisk kan én centimeter betyde en forskel på ti grader, og der er en verden til forskel på 54 og 64 grader – det svarer til at gå fra halvrå til næsten gennemstegt.

Med vores nyudviklede stegetermometer måler vi kødets temperatur op til fem forskellige steder, og ud fra en specieludviklet matematisk udregning sikrer vi, at du rammer kødets kernetemperatur spot on, uanset hvordan spyddet er placeret i kødet,” siger Martin Kloster.

Spillede fodbold sammen i ungdomsårene

De to grillentusiaster spillede fodbold sammen i ungdomsårene og har jævnligt snakket om lysten til at starte noget sammen. Nu har de altså stiftet firmaet CookPerfect.

Med CookPerfect følger en app, som du har liggende på din telefon eller tablet. Når du stikker målespyddet ind i et stykke kød, vælger du hvilket stykke kød, det er, samt den kernetemperatur du ønsker – eller du vælger et visuelt billede af, hvad farve dit kød skal have.

Derefter måler og beregner CookPerfect kødets temperatur, og ved hjælp af algoritmen beregnes i løbet af få minutter, også hvornår dit kød vil være færdigt – alt vises i appen.

”Derfor er det ligegyldigt, hvordan man stikker spyddet ind i kødet,” siger Martin Kloster og tilføjer:

Du kan bestille det allerede nu med rabat

For at kunne frigive produktet til masseproduktion er det nødvendigt med investeringer i produktionsudstyr og varelager, og derfor søger CookPerfect at rejse kapital via crowdfunding.

Det betyder blandt andet, at man allerede nu kan bestille et eksemplar af det nye, banebrydende stegetermometer med en klækkelig rabat og samtidig støtte projektet, så iværksætternes drøm om at producere og sælge fremtidens stegetermometer kan blive realiseret.

Det eneste, du skal gøre, er at gå ind her og afgive din bestilling.

Du vil kunne modtage dit CookPerfect stegetermometer inden jul – og altså noget tid før, det kan købes i butikkerne.

CookPerfect forventes først til salg gennem danske forhandlere i foråret 2018.

Læs mere på CookPerfects hjemmeside www.cookperfect.com

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.

 

Bliv billigt efterårsklar: Populære Veras Market vender retur i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

Det populære Veras Market er tilbage på Storms Pakhus på søndag d. 22. september kl. 11-16

Som traditionen følger, indtager vintagemarkedet pakhuset hver 2. og 4. søndag i måneden.

Denne gang er det med skarpt fokus på efterårsgarderoben.

Smut forbi Storms Pakhus 22. september og bliv efterårsklar med loppefund fra 40 trendy stande.

Gør et kup

Selvom Veras især er kendt for vintagetøj, vil du finde et bredt udvalg af genbrugsskatte; både unikke vintagesager, mærkevarer i høj kvalitet og trendy high-street.

Veras er en bæredygtig start-up stiftet af iværksætteren Rebecca Vera, der har to faste tøjmarkeder i Odense og i København, to byttebutikker, en webshop og et digitalt genbrugsmagasin.

I Veras kan man forny sin garderobe bæredygtigt ved at bytte sit tøj til nyt i Veras tøjbytte, sælge ud med en stand på markedet eller købe unikke genbrugsvarer i butik og på marked.

Hvad: Veras Market Sneaker Edition

Hvor: Storms Pakhus. Seebladsgade 21. 5000 Odense

Hvornår: 22. september, 11.00-16.00

Stor dag på Væddeløbsbanen: Lørdag er der både galop og speedway

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

I morgen lørdag d. 21. september er en af de allerstørste dage på Fyens Væddeløbsbane.

Her er der både de heste, vi normalt ser på en væddeløbsbane, men lørdag er der endnu flere hestekræfter i løbet af dagen.

Som noget helt særligt har man nemlig en anden type hestekræfter på banen denne dag, da der er speedway-opvisning med landsholdstalenterne Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Fyens Væddeløbsbane har sørget for spændende spil, aktiviteter for børn, god mad og meget mere.

Vejret bliver godt

Vejret runder også de 20 grader lørdag, så der er god grund til udendørsaktivitet.

Tag gerne en picnickurv under armen og nyd en sensommerdag fyldt med gode oplevelser, stemning og spænding på lægterne.

McDonalds Odense uddeler cheeseburger vouchers ved indgangen.

Entréprisen for voksne er 50 kr.

Billetten kan benyttes i spilleboden og har en værdi af 20 kr.

Entrebilletten giver også adgang til væddeløbsbanen dagen efter, hvor der afvikles travløb samt adgang til Casino Odense + en lille fadøl.

Lørdagens program

Kl. 9.00-12.00: SpeedwayKids for børn og voksne – Børn kan prøve en minicrosser. Se også hvordan en speedwaykører bor i sin kassebil.
Kl. 12.00: Hoppeborg åbner og ponytræk starter.
Kl. 12.45: Løbsdagen starter – 1. galopløb.
Kl. ca. 14.00 (efter 3. løb) Deltagere i hattekonkurrence skal gå til vindercirkel.
Kl. 16.00: Speedway med landsholdstalenter Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Tag din flotteste hat på og deltag i hattekonkurrencen. Der kåres dagens flotteste herre-, dame- og børnehat.

Besøg Rookies Corner og lær at spille på heste. På banen har de denne weekend lavet et Rookies Corner.

Har du aldrig været på en væddeløbsbane før eller leder du bare efter et ekstra staldtip, så kig forbi hjørnet for nybegyndere.