MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gå på restaurant med Corona-pas: Stor organisation presser på for løsning

Af Mathilde Mågård Hansen

Den danske oplevelsesbranche lider i høj grad under Corona-epidemien.

Restaurationsbranchen er hårdt ramt med mange forskellige restriktioner siden marts, og nu er man igen midt i en nedlukning.

Derfor arbejder den store brancheorganisation HORESTA for at finde løsninger på at åbne op på spisestederne igen.

Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

En løsning som de gerne ser er, at når den nuværende nedlukning er overstået – indtil videre frem til 8. februar – så skal det være muligt at gå på restaurant, hvis man er blevet vaccineret.

Det skriver TV 2.

Kan også komme ind med negativ test

Man åbner også op for, at folk der kan fremvise en helt frisk negativ test kan få lov til at spise på restauranterne, så der kan åbnes op allerede meget snart.

“Der er lang tid til juli, hvor de forventer at have vaccineret alle danskere, så vi bliver nødt til at tale om, hvordan vi får åbnet op igen.

Det skylder vi også de her danske virksomheder, der virkelig har betalt deres del af coronaregningen,” siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i Horesta, til TV 2.

Restaurantejer afviser den model

TV 2 Nord har forholdt restauratør Mikele Volpi fra SanGiovanni omkring den mulighed. Han er selv næstformand i en anden brancheorganisation Danmarks Restauranter og Caféer.

Han mener ikke, at det er vejen frem, at restauranten skal stå for at tjekke folk.

“Vi synes blandt andet ikke, at vores medarbejdere skal stå med det ansvar at stå og teste, om folk er vaccineret end ej, og så synes vi også, at det forretningsmæssigt er for spinkelt et grundlag at åbne hele branchen op, når der er så få, der er vaccineret,” siger Mikele Volpi til TV 2 Nord.

Dansk Industri har også været på banen i forhold til at bruge et såkaldt Corona-pas til sommerens store festivaler såsom Roskilde Festival, Tinderbox, Smukfest og lignende.

Corona-pas på vej

Jyllands Posten har talt med flere politikere på Christiansborg som er positive over for, at et Corona-pas kan bruges til at sikre Corona-frie arrangementer.

SF og Konservative taler for, mens Enhedslisten mener, det vil dele befolkningen for meget.

Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på højtryk for at lave et såkaldt covid-19-vaccinepas, som forventes klar i starten af 2021, uden dog at komme nærmere ind på den præcise dato.

Det danske vaccinepas kommer til at være en print selv-løsning på sundhed.dk, og i første omgang regner Sundheds- og Ældreministeriet med, at det vil hjælpe rejsende danskere.

“Det er forventningen, at der kan være krav fra andre lande om forevisning af vaccine-dokumentation ved indrejse. Her kan et dansk vaccinepas bruges,” forklarer man til DR.

Del artikel

Andre læser også