MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Husk hjelmen: Cykelhjelm er nu et lovkrav for alle på el-løbehjul

Af Nathalia Hentze Nielsen

I december 2020 meldte Transportministeriet, at man fra 2022 skulle bære hjelm, når man kører på de populære el-løbehjul og andre små motoriserede køretøjer.

Dette lovkrav er nu officielt trådt i kraft per den 1. januar 2022.

Det nye krav gælder ikke kun motoriserede løbehjul, men også motoriserede skateboards og selvbalancerede køretøjer (eksempelvis uniwheels).

Hjelmkravet gælder alle uanset alder, og politiet melder yderligere, at børn under 15 år (fortsat) skal være sammen med en voksen på mindst 18 år, hvis de benytter sig af sådan et køretøj.

Syv gange så stor risiko som cykler

Der er syv gange så stor risiko for at blive involveret i en ulykke i trafikken, hvis du kører på motoriseret løbehjul sammenlignet med cykler.

Det viser tendensen i Færdselsstyrelsens evaluering af forsøgsordningen for motoriserede løbehjul.

Det fik dengang transportminister Benny Engelbrecht til at indføre et krav om, at det skal være lovpligtigt at bære hjelm, når man kører på motoriseret løbehjul.

“Vi skal alle kunne færdes trygt og sikkert i trafikken. Det gælder også løbehjulsbrugere, men det er desværre ikke altid tilfældet i dag.

Vi er nødt til at gøre noget for at vende udviklingen, så færre kommer til skade. Derfor har jeg besluttet at indføre et krav om, at alle, der kører på motoriseret løbehjul, skal bruge hjelm,” fortalte transportminister Benny Engelbrecht i 2020

Del artikel

Andre læser også