Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To weekender i træk: Cykelløb påvirker trafikken i Odense og på Storebælt

Af Michael Qureshi
Foto: Broløbet Storebælt
Foto: Broløbet Storebælt

Skal du en tur til Sjælland eller tilbage til Fyn i de kommende to weekender, så er det en god ide lige at være ekstra opmærksom.

De kommende to lørdage er der nemlig cykelløb, hvor deltagerne passerer Storebælt.

Det første løb er Aarhus-Odense-København løbet.

Her kører de fleste fra Aarhus til København på cykel, men der er også startområde i Odense for dem der tager en kortere strækning, hvor turen over Storebæltsbroen er højdepunktet.

Startområde ved OCC

I Odense er startområdet Odense Congress Center, og på de centrale veje omkring OCC vil der være spærret af for øvrig trafik.

I forhold til Storebæltsbroen skriver Sund & Bælt omkring løbet på lørdag d. 4. september.

“Under løbet vil der være normal trafik med 110 km/t i to spor i retning mod Fyn og Jylland, mens der kun vil være et spor farbart for biler i retning mod Sjælland og hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

I denne periode vil det langsomme spor og nødsporet være dedikeret til cykelløbet

Indskrænkning til et spor sker kl. 13.30. Det forventes, at trafikken omlægges til normaltilstand efter løbet omkring kl. 20. I den periode forventes turen over broen at tage 10-15 minutter ekstra. I tilfælde af uheld vil der kunne opstå længere forsinkelser.

Men allerede ugen efter er der nyt stort cykelløb, hvor mange odenseanere også deltager. Her påvirkes trafikken i Odense naturligvis ikke, men har man planer om at krydse Storebælt, så skriv følgende bag øret.

Broløbet Storebælt

Lørdag den 11. september 2021 afholdes Broløbet Storebælt med start kl. 15.30. Det er et motionsløb fra Korsør til Nyborg.

Under løbet vil der være dobbeltrettet trafik i de vestgående spor i retning mod Fyn/Jylland og vejens status ændres fra motorvej til almindelige landevej med hastighed på 80 km/t.

Trafikomlægning sker fra kl. 14.45.  Det forventes, at trafikken er omlagt til normaltrafik igen på hele forbindelsen kl. 19.30.

Der kan opstå kort ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. 20 minutter, mens trafikken omlægges.

Motionsløbet afvikles på broens to østgående spor i retning mod Sjælland. Motionsløbet starter i Halsskov og slutter i Nyborg.

Læs mere om løbet her

Del artikel

Andre læser også