Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor hæder: Cykling Odense kåret til Årets Idrætsforening 2022

Af Aske Bisgaard Pedersen

Cykling Odense har givet alle de andre baghjul i konkurrencen om Årets Idrætsforening 2022 på trods af et stærkt finalefelt og i alt hele 724 nominerede.

Det er Danske Spil og Danmarks Idrætsforbund, der i fællesskab står bag prisen, som uddeles til en forening, der gør en helt særlig og ekstraordinær indsats.

Blev overrakt med tamburkorps og TV-hold

Prisen for ’Årets Idrætsforening 2022’ fik Cykling Odense for sit helt unikke arbejde med fynske skolebørn. Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

Hver dag året rundt er der frivillige kræfter, som arbejder i de danske idrætsforeninger.

Det gør de bestemt også i foreningen Cykling Odense, som årligt byder velkommen til op mod 7.000 skolebørn, der får lov at prøve kræfter med de forskellige cykeldiscipliner ved cykelbanen.

Som tak for den kæmpe indsats bliver foreningen nu hædret med titlen som ’Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2022’.

Foreningen fik den glade nyhed, da et helt tamburkorps og et tv-hold med den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm i spidsen pludselig dukkede op hos Cykling Odense for at overbringe den glade nyhed.

De mange frivillige i Cykling Odense troede, at de ’bare’ skulle afvikle endnu en dag med besøg fra lokale skolebørn, men de blev hurtigt klogere.

”Vi havde godt hørt, at DR kom med et tv-hold, men vi troede, det var for at lave et indslag om vores skoleturnerings-finale, og vi tænkte, at det var sjovt, hvis vi kunne komme på landsdækkende tv.

Men så kom der pludselig et orkester nede i tunnelen, og så kunne vi godt fornemme, at der skulle ske et eller andet,” fortæller en rørt formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen.

Og han blev i den grad blev taget på sengen, da der pludselig var fest og glæde midt på cykelbanen.

”Vi troede jo, at vi skulle sidde til det store Sport 2022-show i Herning og ryste i bukserne for at høre, om vi vandt, så det var en stor overraskelse og meget overvældende.

Vi er megaglade og stolte over at få sådan en anerkendelse for det store arbejde, vi lægger i klubben, ikke mindst omkring projektet med skolebørnene,” fortæller Claus Rasmussen.

Og det ER et stort arbejde, som Cykling Odense nu bliver hædret for. For hele 140 dage om året summer foreningens indendørs cykelbane af liv og glade dage, når et stort hold af foreningens ældre frivillige tager imod skolebørn, der skal prøve kræfter med cykelsporten.

Cykling Odenses populære skolearrangementer betyder årligt mellem 6.500 og 7.000 besøg af skolebørn fra Odense og omegn, som får lov at prøve kræfter med flere forskellige cykel-discipliner ved cykelbanen – og det kunne have været endnu flere, hvis der var plads.

Hvert år, når Cykling Odense offentliggør programmet med årets skolearrangementer, går der sjældent længe, før foreningen må melde alt udsolgt.

Æren og 100.000 kroner

Det kan dog være, at der nu bliver lidt flere pladser at gøre godt med, for sammen med prisen som ’Årets Idrætsforeningen 2022’ følger – udover æren – en check på 100.000 kroner.

Checken skal gøre det muligt at skrue endnu mere op for aktivitetsniveauet for klubbens yngste og nyeste medlemmer, og for de mange skolebørn, der får lov at prøve kræfter med cyklingen.

”Der er ingen tvivl om, at pengene skal gå til yderligere udvikling af aktiviteterne for børn og unge. Det er vigtigt for os, at pengene ikke bare går til elregningen.

Måske kan nogle af pengene gå til at lave noget ekstra for vores nybegyndere her i klubben,” lyder det fra den glade formand.

En helt særlig og ekstraordinær indsats

Det er Danske Spil og Danmarks Idrætsforbund, som sammen uddeler prisen for at hædre det uvurderlige arbejde, som landets tusindvis af frivillige hver eneste dag udfører i idrætsforeningerne rundt omkring i hele Danmark.

Det er andet år i træk, at prisen bliver uddelt, og der blev indstillet masser af foreninger landet over: Juryen skulle i år tage stilling til ikke færre end 724 indstillinger.

Hos Danske Spil er administrerende direktør, Nikolas Lyhne-Knudsen, benovet over det arbejde, der bliver leveret ude i foreningerne.

”Først og fremmest vil jeg sige tillykke til Cykling Odense – det er intet mindre end et imponerende stykke arbejde, som foreningens mange frivillige lægger for dagen i deres arbejde med skolebørnene.

Dernæst vil jeg også takke alle de mange, der har benyttet lejligheden til at indstille idrætsforeninger over hele landet. Når jeg læser de mange indstillinger til prisen som ’Årets Idrætsforening’, gør det mig både stolt og ydmyg over, at vi er med til at støtte op om indsatsen,” siger administrerende direktør for Danske Spil, Nikolas Lyhne-Knudsen.

Også hos DIF synes formanden, at det har været en fornøjelse at læse om de indsatser, der bliver gjort i landets idrætsforeninger.

”Det var skønt at gennemgå de mange indstillinger, og det bekræftede mig igen i, at vi har fantastiske idrætsforeninger i Danmark.

Cykling Odense er et glimrende eksempel på dette. Foreningen skaber utrolig mange sunde aktiviteter for ikke bare dens medlemmer, men også for deltagere i motionsløb og for eleverne på lokalområdets skoler,” siger formand for DIF, Hans Natorp.

Udover Cykling Odense blev Sundby Sejlforening og Aarhus Watersports Complex af juryen valgt til at gå videre til en afstemning. Her fik Cykling Odense flest stemmer. De to øvrige finalister får hver 10.000 kroner.

Den 7. januar bliver Cykling Odense hædret ved det store Sport 2022-show i Jyske Bank Boxen i Herning.

En af Danmarks største cykelklubber

Cykling Odense er en Danmarks største cykelklubber, og den eneste, der har alle cykelsportens discipliner.

På den indendørs cykelbane, Thorvald Ellegaard Arena, tilbyder foreningen aktiviteter hele året for klubbens medlemmer.

140 dage om året tager frivillige imod skolebørn fra Odense og omegn. Det bliver årligt til op mod 7.000 børn og unge, der på den måde stifter bekendtskab med cykelsporten.

Arrangementerne handler både om motion, konkurrencer og om undervisning, der kan gøre skolebørnene til sikre trafikanter – men først og fremmest er det en sjov dag for børnene, der får en anderledes skoledag og måske blod på tanden til at prøve en ny sport.

Foreningens frivillige pensionister nyder også godt af arrangementerne, der fungerer som en slags socialt netværk.

Klubben afvikler løb i både cykelcross og mountainbike, og ikke mindst verdens tredjeældste cykelløb på landevej, Fyn Rundt, for både elite og motionister.

Klubben har stolte traditioner med masser af internationale resultater ved OL, VM og EM.

Læs mere om foreningen her.

Del artikel

Andre læser også