MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Blodig alvor: Derfor kører der røde cyklister rundt i Odense

Af Christina Frederiksen
Foto: AhmadArdity/Pixabay
Foto: AhmadArdity/Pixabay

I den kommende tid vil du i Odense og de fynske kystbyer have øget mulighed for at se rødt.

Bloddonorerne på Fyn og cykelgruppen Tour de Four går nemlig nu sammen om et projekt, der skal få flere danskere til at melde sig som bloddonor og gøre en forskel for dem, der får brug for blod eller plasma.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Danmark akut mangler bloddonorer.

De nyeste tal viser, at der på Fyn mangler 2174 donorer. Alene i Odense mangler vi hver dag donorer til 50 tapninger.

Derfor er det afgørende vigtigt, at vi konstant forsøger at skabe en god og sund opmærksomhed omkring det at få flere til at melde sig som bloddonorer,” udtaler Elizabeth Hanmann, koordinator for Bloddonorerne Odense.

Tour de Four. Foto: PR

I samarbejde med cykelgruppen Tour de Four, som tidligere med succes, har hjulpet Red Barnet, har Bloddonorerne på Fyn indgået et samarbejde, hvor Tour de Four cykler Fyn rundt igennem de fynske kystbyer.

Det sker iført røde trøjer med bloddonorernes logo og undervejs vil rytterne gøre stop og tale med nye potentielle donorer.

Talsmanden for Tour de Four og cykelholdets kaptajn, Ove Nygaard, udtaler at han selv har været bloddoner i mange år og derfor ved, at indsatsen med at afgive blod og plasma er vigtig for de mennesker, som har akut brug for hjælp. 

”Vi har som cykelhold, tidligere med stor succes, været med til at skabe opmærksomhed om hjælp til sundhed og velvære.

Vi har sagt ja til dette projekt, for netop at være med til, forhåbentlig at få flere personer til at melde sig som bloddonorer.

Ligeledes vurderer vi i cykelgruppen, Tour de Four, at de involverede i Bloddonorerne på Fyn er seriøse og ligesom os, brænder for at gøre noget for sundheden,” slutter Ove Nygaard.

Fra den 7. juli til den 9. juli 2023, vil Bloddonorerne Odenses BLODBUS følge Tour de Four rytterne igennem følgende byer:

Odense, Kerteminde, Svendborg, Faaborg, Assens, Middelfart, Bogense og Otterup. 

”Vi håber, at der er rigtig mange interesserede, som vil kigge forbi BLODBUSSEN – her vil vi være klar med info omkring det at være bloddonor,” siger Elizabeth Hanmann.

Del artikel

Andre læser også