Gratis smagsprøver: Danmarks bedste brunsviger skal kåres

Af Jens Erik Møller
Foto: Sesam Sesam
Foto: Sesam Sesam

Brunsviger.

Man skal næsten bare nævne den fynske nationalkages navn, før meningerne vælter frem. For er den med eller uden flødeskum og marcipan? Er der slik på? Og skal der rosiner i dejen og kanel i remoncen?

Spørgsmålene er mange, og det rigtige svar afhænger ofte både af smag og traditioner.

Men er du alligevel overbevist om, at netop din brunsviger fortjener en kåring som Danmarks Bedste, så bør du allerede nu finde det hvide forklæde frem og begynde at forberede dig på en dyst af de helt store.

Publikum får lov til at smage

Lørdag 15. september kl. 11-12.30 kåres Danmarks bedste brunsviger nemlig på Odense Rådhus – og du er inviteret til at deltage.

Så hvis din brunsviger er Danmarks bedste, så kan du tilmelde dig konkurrencen ved at sende en mail til anne@spisodense.dk

Blandt dommerne i brunsviger-bagedysten er chefkonditor fra Odense Marcipan, Ronnie Holmen, der også er kendt fra tv-programmet Sukkertoppen, bager og ejer af Pistoria, Eddie Månsson samt det fynske folketingsmedlem, Trine Bramsen.

Ikke kun for bagerne

Men konkurrencen er ikke kun for bagerne, den er i høj grad også for brunsviger-elskerne. For der er naturligvis mulighed for som publikum at smage de mange snaskede bud på Danmarks bedste brunsviger.

Det er gratis at deltage og man kan også helt gratis komme ind som publikum.

Arrangementet er en del af SPIS! Odense Food Festival, som forvandler hele Odense til et sandt madmekka i dagene 10. til 16. september.

Du kan læse mere om hele festivalen her

Fotokredit: Sesam Sesam