Danmarks bedste endagsfestival: Vi har lyttet til publikum

Skrevet af: Morten Hopballe

Der bliver fyldt godt op under Lillebæltsbroen på lørdag. Danske musiknavne som D-A-D, Kim Larsen, Nik & Jay, Burhan G, TV-2, Medina trækker nemlig usædvanligt mange til Rock Under Broen.

“Vi har solgt dobbelt så mange billetter som sidste år, så vi er selvfølgelig super tilfredse,” siger Bent Frandsen, der er talsmand for den fynske endagsfestival, der for første gang blev afholdt i 1989 med TV-2, Johnny Madsen og Fielfraz på programmet.

I 2017-udgaven af Rock Under Broen er TV-2 igen på programmet – i øvrigt for tiende gang – og det samme er D-A-D, Kim Larsen, Nik & Jay, Burhan G, Medina, Big Fat Snake, Magtens Korridorer og SAVEUS.

“Når vi kan sælge så mange billetter, skyldes det i langt overvejende grad musikprogrammet. Som noget nyt har vi i år spurgt publikum, hvad de ville høre, og så er det lykkedes os at få fat i de fleste på publikums top 10-liste. Det har de kvitteret for ved at købe billet,” siger Bent Frandsen og tilføjer:

Kim Larsen er en af de mest ønskede på årets Rock Under Broen (foto: Morten Rygaard).

 

“Jeg tør også godt påstå, at vi er Danmarks allerbedste endagsfestival. Du kan godt høre Kim Larsen, D-A-D, TV-2 og Nik & Jay andre steder, men der findes ikke nogle steder, hvor man kan høre dem alle sammen på samme dag. Og så ser vejrudsigten oven i købet perfekt ud.”

Som sagt er det 29. gang, at der er Rock Under Broen. Drømmen om at afholde udendørskoncert under Lillebæltsbroen gik i opfyldelse i 1989, og siden er arrangementet blevet en helt fast bestanddel af den danske musiksommer.

“For det første har vi en både central og smuk placering under Lillebæltsbroen. Så har vi også år efter år serveret en fantastisk musikprogram, og så har vi indretter vores festivalplads som om, det var en festival over flere dage. Det vil sige, at der er aktiviteter, masser af borde og bænke og områder, hvor man kan trække sig lidt væk fra musikken og slappe lidt af. Det er jeg sikker på, at folk sætter pris på,” siger Bent Frandsen.

Oveni lørdagens Rock Under Broen kan man allerede fredag aften få serveret noget rock under Lillebæltsbroen. Her er der nemlig gratis pre-party med Peter Belli.

“Da Peter Belli annoncerede, at den her sommer er hans sidste, tænkte vi, at vi gerne ville have ham på programmet. Det kunne af forskellige grunde ikke lade sig gøre, men så kan vi i stedet invitere alle til gratis koncert med ham i teltet. Det er vi rigtig glade for, og jeg synes, det er en fantastisk start på årets Rock Under Broen,” siger Bent Frandsen, der godt allerede nu tør love, at næste års jubilæums-Rock Under Broen får et udenlandsk topnavn.

“Et 30 års jubilæum skal naturligvis markeres, og selv om vi bestemt ikke må glemme de mange fantastiske danske navne, så arbejder vi på at sikre et stort udenlandsk navn til næste år.”

Rock Under Broen finder sted på lørdag 10. juni fra kl. 12.00.

Du kan læse mere information her

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019