Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks første: Secondhand brillebutik er åbnet i Odense

Af Stine Kjølby Christensen

Profil Optik by Synsam åbner nu en helt ny type brillebutik.

Synsam Recycling Store giver fra den 10. februar briller og solbriller nyt liv i butikken i Rosengårdcentret i Odense. Her har alle briller en bæredygtig profil.

Nogle er nye, men produceret af enten genanvendt havplast eller materiale fra brugte briller. Andre er secondhand briller, der er renset og kvalitetstjekket. Endelig er der udgåede modeller.

Fælles for alle brillerne er, at de er af høj kvalitet og bliver solgt til stærkt reducerede priser. I butikken står der veluddannede optikere klar til at tjekke syn og øjensundhed med det nyeste udstyr.

Sortimentet består af kendte mærker som Gucci, Tom Ford og Ray-Ban samt Profil Optiks bæredygtighedskollektioner Sea2See og Circular Collection.

”På tide med sådan et koncept”

Tina Gaardsholt, adm. direktør i Profil Optik:
”Synsam Recycling Store er til fordel for miljøet og forbrugerne. Forbrugerne får briller i høj kvalitet til priser fra 100 kr. for et brillestel. Briller, der nok ellers ville ende i en skuffe, bliver sikret et langt og nyttigt liv, så ressourcerne bliver brugt effektivt.

Det er helt i tråd med FNs 12. klimamål om bæredygtigt forbrug og produktionsformer, og det er da på tide, at der kommer et koncept for det til alle brillebrugene.”

Forbrugerne kan bidrage aktivt til et cirkulært forbrugsmønster ved at indlevere brugte briller og solbriller i alle Profil Optiks butikker og den nye Synsam Recycling Store.

Briller og solbriller i god stand slibes, justeres og rengøres, inden de kommer til salg i Synsam Recycling Store, mens de slidte produkter indgår i et recirkuleringssystem, hvor materialet anvendes til nye briller i kollektionen, Circular Collection.

En del af de indleveret briller sendes også til organisationen `Vision for All´, der arbejder med at fremme øjensundhed i udviklingslande.

Succesen breder sig

Synsam Group, der ejer Profil Optik-kæden og står bag Synsam Recycling Store, har siden december 2020 allerede åbnet ti Synsam Recycling Outlet butikker i Sverige og to i Finland, og det er en succes med stor kundetilstrømning, der tiltrækker en helt ny kundegruppe.

”Det er naturligvis en ekstra spændende butiksåbning, fordi det er et nyt koncept i Danmark.

Vi er optimistiske og forventer, at muligheden for at handle miljørigtigt og samtidig spare penge på sine briller, vil tiltale mange danske forbrugere og tiltrække en helt ny kundegruppe. Især den yngre generation af forbrugere har en holdning til det de køber og hvad de får for pengene.

Det er det, som vores Recycling Store tilbyder – og så endda i en flot, stilren og overskuelig butik, der tilbyder samme professionelle rådgivning som i alle vores andre butikker,” fortsætter Hanna Ekstrand, Managing Director for Recycling Outlet Nordic i Synsam Group.

Om Synsam Recycling Store

  • Rosengårdcentret, Ørbækvej 75, 5220 Odense.
  • Butikken åbner d. 10. februar 2022.
  • 11 veluddannede optikere står klar til at byde velkommen.
  • Bredt sortiment med 3,500 briller.
  • Prisen for briller og solbriller fra kendte brands vil ligge fra 100 kr.
  • Fabriksnye, bæredygtige briller fra Sea2See og Circular Collection sælges til halv pris.
  • Briller og solbriller, som en del af Profil Optiks Lifestyle™-aftale koster fra 30 kr./md

Del artikel

Andre læser også