Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Facebook donerer kæmpe millionbeløb: Unge i Odense får en unik genbrugsfabrik

Af Christina Frederiksen

Fremtiden skal være bæredygtig.

Vi skal svine mindre og genanvende mere.

Derfor er det helt væsentligt, at de unge i så tidlig en alder som muligt lærer at fremstille energi og genbruge plastik og metal.

Og det får de snart mulighed for i Odense.

Ungdomsskolen UngOdense har netop modtaget en kæmpe milliondonation fra Meta, der er det nye navn på moderselskabet bag Facebook, Instagram og Messenger. Dét vi tidligere bare kendte som Facebook.

 

Pengene skal gå til en såkaldt “genbrugsfabrik”, der står klar på Østre Plads om to år.

Genbrugsfabrikken kommer til at bestå af to containere, der indrettes som værksteder til blandt andet genbrug af plastik- og metalaffald.

På containernes top kan elever nærstudere solceller, vindmøller og endda teste og optimere deres egne udgaver af for eksempel vindmøller.

Bakker op om Odenses mål

“Bæredygtighed er utrolig vigtigt for os hos Meta – fra hvordan vi designer, bygger og driver vores datacentre til den måde, vi engagerer os i lokalsamfundet.

Vi er stolte af at være en del af Odense og bakker op om byens mål om at være Danmarks grønneste storby.

Ved at støtte initiativer som Genbrugsfabrikken har vi mulighed for at være med til at give konkret viden om, hvordan vi kan leve mere bæredygtigt og passe godt på klimaet i fremtiden.

Derudover kombinerer Genbrugsfabrikken bæredygtighedsundervisning med STEM-læring, som også er et af vores fokusområder, og vi er utrolig glade for, at vi kan hjælpe UngOdense med at bringe Genbrugsfabrikken fra idé til virkelighed,” siger Lisa Sig Olesen, der er Nordic Community Development Manager i Meta.

 

Donationen vækker stor glæde hos børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

“At passe på klimaet og miljøet er de voksnes ansvar, men jeg ved, at unge mennesker står parate til at være med, når det handler om at passe klodens ressourcer.

Jeg tror på, at kommende generationer kommer til at skabe vækst og værdi på nye bæredygtige måder, og hvem ved, hvad det næste bliver? Genbrugsfabrikken er et rigtig godt skridt på en vej, vi først lige trådt ud på,” siger Susanne Crawley Larsen.

Innovative medarbejdere i UngOdense kunne i foråret 2019 for første gang sætte fut i deres selv-opfundne Plast Lab on Wheels, der er et transportabelt plastiklaboratorium, som kører ud til skoler og events for at give unge håndgribelige erfaringer med at omdanne plastikaffald til nye produkter.

Det er gode erfaringer herfra, der nu skaleres op til en hel genbrugsfabrik til glæde for skoler og forskellige interesserede borgergrupper. 

 

Og det kan lade sig gøre takket være donationen fra Meta, der allerede er etableret i Odense med et datacenter i Tietgenbyen.

Meta giver 2,45 millioner kroner til etablering af fabrikken inklusiv udstyr til undervisningen.

Byggeriet af Genbrugsfabrikken går i gang i 2023, og byggematerialerne skal så vidt muligt også være genbrugsmaterialer.

De første elever, fra 7.-10. klasse og ungdomsuddannelserne samt forskellige borgergrupper kan tage værkstederne i brug i løbet af 2024.

Genbrugsfabrikken kommer til at beskæftige sig med verdensmålene, “bæredygtig energi”, “industri, innovation og infrastruktur” og “ansvarligt forbrug og produktion”.

Del artikel

Andre læser også