MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild med bøger?: Danmarks største forfattere gæster “Det Store Bogshow”

Af Christina Frederiksen

Der er lagt op til en forrygende aften sammen med en række kendte og gode forfattere torsdag 5. maj, når Det Store Bogshow slår dørene op i Magasinet. Det Store Bogshow er Odense Hovedbiblioteks store, årlige bogfest, hvor de gode fortællinger hyldes sammen med et feststemt publikum.

Det bliver en tur i byen i selskab med de gode historier, og du er inviteret med til en aften i bøgernes tegn.

”Det Store Bogshow er årets store gallafest, hvor vi netop sætter pris på glæden ved at læse. Vi ser sådan frem til at se en fyldt sal af læsere i Magasinet sammen med en række af Danmarks mest interessante forfattere,” siger den ene af aftenens værter, Michael Linde Larsen fra Odense Hovedbibliotek.

Som altid venter en række af Danmarks bedste forfattere på scenen for at fortælle mere om dem selv og deres bøger. I år kan du blandt andet møde Tom Buk-Swienty, som lige nu er aktuel med portrætbogen om dronning Magrethe, der er det seneste skud på stammen af hans mange populære portrætbøger. På scenen finder du også Glenn Bech og Helle Vincentz, der begge har skrevet to rammende erindringsromaner.

For dem, der læser lidt, og dem, der læser meget

Endnu tre stærke kvindelige forfattere gæster også Det Store Bogshow. Johanne Mygind har skrevet ”Kærlighedens år”; en skøn roman om kvindefrigørelse, og forholdet mellem mødre og døtre.

Charlotte Weitze står bag ”Rosarium”; en anderledes slægtsroman, der binder det mystiske, det magiske og skræmmende sammen – og så er der Naiha Khiljee; en ny, ung stemme, der brænder igennem med sine digte om blandt andet livet som ung kvinde og diskrimination i Danmark.

Specielt spændende bliver det også at møde den islandske forfatter Hallgrímur Helgason, som efterhånden har udviklet sig til et stort europæisk forfatternavn. Efter gennembruddet med ”101 Reykjavik” i ’96 er hans skare af læsere bare vokset og vokset – så der er ingen tvivl om, at der venter årets gæster til Bogshow en stor litterær oplevelse.

Aftenens værter er Michael Linde Larsen og Camilla Faieq Jensen, som sammen med Klaus Knakkergaard fra Fyens Stiftstidende og Signe Ryge fra TV2 Fyn snakker med forfatterne. Alle læsere – både dig, som læser 50 bøger om året, og dig, som læser en enkel eller to i din sommerferie – er velkomne til at fejre de gode bøger og litteraturen i et fællesskab med andre, der også er glade for de levende historier.

Hvad: Det Store Bogshow
Hvor: Magasinet, Farvergården 19, 5000 Odense C
Hvornår: 5. maj kl. 19-21.30

Billetter og yderligere information kan findes her: Billetter til Det Store Bogshow

Del artikel

Andre læser også