Danske retter som mormor lavede dem: Disse ni steder skal du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Æggekage à la Carlslund.
Æggekage à la Carlslund.

Odense er virkelig ved at være med helt fremme på den gastronomiske scene, og der går nærmest ikke en måned, hvor der ikke åbner et nyt spisested i byen.

Det er vi superglade for hos MigogOdense, men vi sætter også stor pris på alle byens gode gamle spisesteder, som serverer traditionel dansk mad, som mor og mormor lavede den.

Vi har her samlet en liste over ni spisesteder i Odense, hvor du kan få traditionel dansk mad – nogle af dem med et twist.

Velbekomme!

Restaurant Cro’n

Restaurant Cro’n ligger i den hyggelige Dronningensgade i hjertet af Odense. Her tager de udgangspunkt i det traditionelle danske køkken og favner bredt fra stegt flæsk med persillesovs over dansk bøf til brændende kærlighed og stegte ål.

Hos Restaurant Cro’n laver de alle retter fra bunden og sylter også deres egne rødbeder og asier. Råvarerne er nøje udvalgt med fokus på brug af danske produkter, og det faste spisekort skifter mellem sommer og vinter og er tilpasset årstiden.

Brændende kærlighed på Restaurant Cro’n.

Restaurant Cro’n
Dronningensgade 29
5000 Odense C

Klosterkroen

På Klosterkroen i Odense serverer de traditionelle, danske retter præcis, som mor og mormor lavede dem. Maden tilberedes på friske, danske råvarer, og menuen byder på alt fra stjerneskud og smørrebrød til herregårdsbøf og helstegt rødspætte.

Hver onsdag aften kan du desuden få tarteletter ad libitum for 129 kr., og hver torsdag aften kan du få stegt flæsk ad libitum for 149 kr.

Tarteletter på Klosterkroen.

Klosterkroen
Lille Gråbrødrestræde 2
5000 Odense C

Restaurant Carlslund

Den folkekære restaurant Carlslund hører selvfølgelig til på denne liste, og vi er mange, der er glade for, at restauranten er kommet op at køre igen efter branden i 2015.

Carlslund er især kendt for deres luksuriøse æggekage toppet med rigelige mængder flæsk og bacon, som du kan nyde ad libitum. Udover den luftige æggekage og det sprøde flæsk kan du på Carlslund få en masse andre retter fra det danske køkken som f.eks. pariserbøf og tarteletter.

Læs desuden vores anmeldelse af Restaurant Carlslund her.

Æggekage à la Carlslund.

Restaurant Carlslund
Fruens Bøge Skov 7
5250 Odense SV

Restaurant Grønttorvet

Restaurant Grønttorvet går over 250 år tilbage, og den hyggelige restaurant emmer af historie. Menukortet består af alle de danske klassikere som f.eks. stjerneskud, stegt flæsk og gammeldags æblekage.

Månedens menu hos Restaurant Grønttorvet er i april lakseroulade, grillet oksefilet og til dessert fransk chokoladekage med vaniljeis.

Hos Restaurant Grønttorvet har de også dagens ret til frokost. Her f.eks. Karbonader med stuvede ærter og gulerødder.

Restaurant Grønttorvet
Sortebrødre Torv 9
5000 Odense

Den Gamle Kro

Den Gamle Kro i Overgade er et gammelt bindingsværkhus fra 1683. Kroens hyggelige gårdhave er overdækket af et rullende glastag, og her er det super hyggeligt at nyde sin mad.

På Den Gamle Kro serverer de hver måned en fem-retters menu, som er tilpasset årstidens råvarer, men de har også et alsidigt a la carte kort, hvor der både er traditionel dansk mad og fransk inspirerede retter. Af de traditionelle danske retter kan vi nævne deres smørrebrød, sild, peberbøf og lune pandekager.

Nye danske kartofler på rugbrød med gourmetskinke, mayo og kapers fra Den Gamle Kro.

Den Gamle Kro
Overgade 23
5000 Odense

Boulevardkroen

I gåafstand til Odense ZOO og den flotte natur omkring Odense Å ligger den hyggelige Boulevardkroen. Her serverer de ægte dansk mad, og menukortet består af retter som f.eks. æggekage med flæsk, mørbradgryde, hakkebøf med bløde løg og spejlæg og naturligvis tarteletter.

Boulevardkroens overdådige æggekage.

Boulevardkroen
Søndre Blvd. 144
5000 Odense

GriS i Storms Pakhus

Selvom GriS i Storms Pakhus ikke serverer klassiske tarteletter og stegt flæsk med persillesovs, fortjener de alligevel en plads på denne liste. Hos GriS kan du nemlig få lækre og sprøde flæskestegs- og ribbenstegsburgere samt dansk biksemad. Desuden byder de på friskstegte flæskestænger, som er op til 50 cm lange!

Her arbejder de ud fra princippet om “fra jord til bord”, og de går meget op i dyrevelfærd og økologi. Kødet får de fra Svendborg Gourmet Gris, hvor Grisen kommer fra udvalgte leverandører i nærområdet, hvilket sikrer en kort transporttid til slagteriet.

Foto: Storms Pakhus.

GriS
Seebladsgade 21
5000 Odense C

Werners Grill

Werners Grill er måske ikke indbegrebet af traditionel dansk mad, men alene deres anerkendte bøfsandwich og flæskestegssandwich gør, at de fortjener en plads på listen her. Bøfsandwichen, som er blevet anerkendt af juryen bag Danmarks Bedste Bøfsandwich, består af en hakkebøf af dansk oksekød, syltede rødbeder og agurker, remoulade, ketchup, løgkompot, ristede løg og naturligvis en ordentlig portion brun sovs udover. Den er bestemt et besøg værd. 

Læs hele vores anmeldelse af Werners Grill her.

Bøfsandwich fra Werners Grill.

Werners Grill
Nørregade 22
5000 Odense

Restaurant Giraffen

Restaurant Giraffen er en hyggelig bar og restaurant på Odense Banegårdscenter, hvor du kan nyde en afslappet frokost eller middag til overkommelig pris i et uformelt miljø på Odense Banegårdscenter. Her viser de desuden altid sport på TV’et.

Hos Restaurant Giraffen serverer de en masse traditionelle danske retter som rejecocktail, pariserbøf, bøf med bløde løg og stegt flæsk med persillesovs.

Gammeldags engelsk bøf med bløde løg, skysovs og kartofler fra Restaurant Giraffen.

Restaurant Giraffen
Østerstationsvej 27
5000 Odense C

Vi kan desuden anbefale dig at læse vores guide over Odenses bedste smørrebrødsrestauranter.

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

Skriver historie i Odense: Astralis vinder stor titel og 8 mio. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: PR
Foto: PR

Odense Congress Center har hele weekenden været spækket med det bedste af det bedste inden for gaming og e-sport.

ODINCON har blandt andet budt på kæmpe netværksparty (LAN) og en stor EXPO, hvor en lang række udstillere har vist deres nyeste gear, gadgets og spil frem.

Men her til eftermiddag var det tid til det helt store højdepunkt – ESL Pro League Finals, som er sæsonfinalen i spillet CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), hvor de bedste hold fra Europa, Nordamerika, Asien og Sydamerika dyster.

Her dystede danske Astralis mod det nordamerikanske storhold Team Liquid i den intenste Grand Final, som tilskuerne i Odense kunne opleve på tætteste hold.

Tæt kamp indtil Astralis øgede tempoet

Holdene spillede bedst ud af 5 runder, og efter de to første runder stod den 1-1.

Derefter så Astralis sig ikke tilbage og med cifrene 3-1 kunne Astralis lade sig hylde foran de mange tilskuere her i Odense.

Udover hovedpræmien på 250.000 dollars, vinder Astralis også en ekstra bonuscheck på én million dollars. Det vil sige over 8 mio. danske kroner i præmiepenge til de danske drenge.

Astralis vinder ekstra-præmien, da de vinder en såkaldt Intel Grand Slam.

Trofæet uddeles, hvis et hold vinder fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi.

Astralis er det første hold i historien, som formår at gøre dette.

Dermed må man sige, at Astralis har haft et vildt 2018, hvor de turnering efter turnering har vist, at de er verdens bedste CS:GO hold.

Genialt koncept: Kom til Smørrebrødsfestival i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Vort Daglige Smørrebrød
Foto: Vort Daglige Smørrebrød

Smørrebrød og festival.

To koncepter, som danskerne elsker.

Men hvorfor ikke kombinere de to ting og lave en smørrebrødsfestival?

Det er netop tanken bag Smørrebrødsfestival 2019, der afholdes af Vort Daglige Smørrebrød, som Smørrebrødsjomfruen Heidi Kronholm står bag.

Du kan læse mere om Vort Daglige Smørrebrød her.

Smørrebrødsfestivalen afholdes den 2. februar 2019 fra kl. 11.30-13.00 i Arkaden Food Market, og konceptet er lige til at forstå.

Otte stykker smørrebrød og en dejlig kold fadøl

En billet til smørrebrødsfestivalen koster 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn (under 12 år).

En billet giver adgang til otte forskellige slags smørrebrød og med i billetten er også en valgfri sodavand eller fadøl.

Maden serveret anrettet på tallerkener og hvis den bliver tom, kan kan der ske genopfyldning ved midterbordet hvor de står klar med flere smørrebrød.

Der vil være særlige priser på snaps i 3 cl. glas eller flaske til alle festivalgæster.

Foto: Vort Daglige Brød

Ægte fynsk smørrebrød i Arkaden

Vort Daglige Brød åbnede i Arkaden Food Market den 6. december og udover at afholde smørrebrødsfestival, består den nye bod til dagligt af fynsk smørrebrød – både madpakker to go, samt lækre, traditionelle stykker smørrebrød til at nyde i Arkaden.

Heidi har det meste af sin tid slået sine folder på Fyn, men da smørrebrødsmutter skulle lære, at lave det helt rigtige smørrebrød, arbejdede hun både for Ida Davidsen og Restaurant Schønnemann i København.

Nu er hun atter på Fynsk jord, hvor hun serverer gode madder lavet på fynske råvarer med sidevogn – nemlig snaps.

Snapsen er, som Heidi, fra Fyn og den er naturligvis ikke et krav, men et tilbud om at fuldende smørrebrødsoplevelsen på traditionel vis.

Menuen kommer til at afspejle Heidis Humør, men der vil naturligt være nogle klassikere på kortet, som ikke er til at komme uden om. Her til jul serveres der blandt andet sildemadder og risalamande til dessert.

Du kan læse mere om Vort Daglige Brød lige her.

Hvad: Smørrebrødsfestival
Hvor: Arkaden Food Market v/ Vort Daglige Smørrebrød
Hvornår: 2. februar 2019 fra 11.30-13.00
Pris: 275 kr. pr. person. inkl. en valgfri sodavand eller fadøl. Børn under 12 år: 150 kr. inkl. en valgfri sodavand.

Du finder mere info om billetsalg lige her.