Danske retter som mormor lavede dem: Disse ni steder skal du kende

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Æggekage à la Carlslund.
Æggekage à la Carlslund.

Odense er virkelig ved at være med helt fremme på den gastronomiske scene, og der går nærmest ikke en måned, hvor der ikke åbner et nyt spisested i byen.

Det er vi superglade for hos MigogOdense, men vi sætter også stor pris på alle byens gode gamle spisesteder, som serverer traditionel dansk mad, som mor og mormor lavede den.

Vi har her samlet en liste over ni spisesteder i Odense, hvor du kan få traditionel dansk mad – nogle af dem med et twist.

Velbekomme!

Restaurant Cro’n

Restaurant Cro’n ligger i den hyggelige Dronningensgade i hjertet af Odense. Her tager de udgangspunkt i det traditionelle danske køkken og favner bredt fra stegt flæsk med persillesovs over dansk bøf til brændende kærlighed og stegte ål.

Hos Restaurant Cro’n laver de alle retter fra bunden og sylter også deres egne rødbeder og asier. Råvarerne er nøje udvalgt med fokus på brug af danske produkter, og det faste spisekort skifter mellem sommer og vinter og er tilpasset årstiden.

Brændende kærlighed på Restaurant Cro’n.

Restaurant Cro’n
Dronningensgade 29
5000 Odense C

Klosterkroen

På Klosterkroen i Odense serverer de traditionelle, danske retter præcis, som mor og mormor lavede dem. Maden tilberedes på friske, danske råvarer, og menuen byder på alt fra stjerneskud og smørrebrød til herregårdsbøf og helstegt rødspætte.

Hver onsdag aften kan du desuden få tarteletter ad libitum for 129 kr., og hver torsdag aften kan du få stegt flæsk ad libitum for 149 kr.

Tarteletter på Klosterkroen.

Klosterkroen
Lille Gråbrødrestræde 2
5000 Odense C

Restaurant Carlslund

Den folkekære restaurant Carlslund hører selvfølgelig til på denne liste, og vi er mange, der er glade for, at restauranten er kommet op at køre igen efter branden i 2015.

Carlslund er især kendt for deres luksuriøse æggekage toppet med rigelige mængder flæsk og bacon, som du kan nyde ad libitum. Udover den luftige æggekage og det sprøde flæsk kan du på Carlslund få en masse andre retter fra det danske køkken som f.eks. pariserbøf og tarteletter.

Læs desuden vores anmeldelse af Restaurant Carlslund her.

Æggekage à la Carlslund.

Restaurant Carlslund
Fruens Bøge Skov 7
5250 Odense SV

Restaurant Grønttorvet

Restaurant Grønttorvet går over 250 år tilbage, og den hyggelige restaurant emmer af historie. Menukortet består af alle de danske klassikere som f.eks. stjerneskud, stegt flæsk og gammeldags æblekage.

Månedens menu hos Restaurant Grønttorvet er i april lakseroulade, grillet oksefilet og til dessert fransk chokoladekage med vaniljeis.

Hos Restaurant Grønttorvet har de også dagens ret til frokost. Her f.eks. Karbonader med stuvede ærter og gulerødder.

Restaurant Grønttorvet
Sortebrødre Torv 9
5000 Odense

Den Gamle Kro

Den Gamle Kro i Overgade er et gammelt bindingsværkhus fra 1683. Kroens hyggelige gårdhave er overdækket af et rullende glastag, og her er det super hyggeligt at nyde sin mad.

På Den Gamle Kro serverer de hver måned en fem-retters menu, som er tilpasset årstidens råvarer, men de har også et alsidigt a la carte kort, hvor der både er traditionel dansk mad og fransk inspirerede retter. Af de traditionelle danske retter kan vi nævne deres smørrebrød, sild, peberbøf og lune pandekager.

Nye danske kartofler på rugbrød med gourmetskinke, mayo og kapers fra Den Gamle Kro.

Den Gamle Kro
Overgade 23
5000 Odense

Boulevardkroen

I gåafstand til Odense ZOO og den flotte natur omkring Odense Å ligger den hyggelige Boulevardkroen. Her serverer de ægte dansk mad, og menukortet består af retter som f.eks. æggekage med flæsk, mørbradgryde, hakkebøf med bløde løg og spejlæg og naturligvis tarteletter.

Boulevardkroens overdådige æggekage.

Boulevardkroen
Søndre Blvd. 144
5000 Odense

GriS i Storms Pakhus

Selvom GriS i Storms Pakhus ikke serverer klassiske tarteletter og stegt flæsk med persillesovs, fortjener de alligevel en plads på denne liste. Hos GriS kan du nemlig få lækre og sprøde flæskestegs- og ribbenstegsburgere samt dansk biksemad. Desuden byder de på friskstegte flæskestænger, som er op til 50 cm lange!

Her arbejder de ud fra princippet om “fra jord til bord”, og de går meget op i dyrevelfærd og økologi. Kødet får de fra Svendborg Gourmet Gris, hvor Grisen kommer fra udvalgte leverandører i nærområdet, hvilket sikrer en kort transporttid til slagteriet.

Foto: Storms Pakhus.

GriS
Seebladsgade 21
5000 Odense C

Werners Grill

Werners Grill er måske ikke indbegrebet af traditionel dansk mad, men alene deres anerkendte bøfsandwich og flæskestegssandwich gør, at de fortjener en plads på listen her. Bøfsandwichen, som er blevet anerkendt af juryen bag Danmarks Bedste Bøfsandwich, består af en hakkebøf af dansk oksekød, syltede rødbeder og agurker, remoulade, ketchup, løgkompot, ristede løg og naturligvis en ordentlig portion brun sovs udover. Den er bestemt et besøg værd. 

Læs hele vores anmeldelse af Werners Grill her.

Bøfsandwich fra Werners Grill.

Werners Grill
Nørregade 22
5000 Odense

Restaurant Giraffen

Restaurant Giraffen er en hyggelig bar og restaurant på Odense Banegårdscenter, hvor du kan nyde en afslappet frokost eller middag til overkommelig pris i et uformelt miljø på Odense Banegårdscenter. Her viser de desuden altid sport på TV’et.

Hos Restaurant Giraffen serverer de en masse traditionelle danske retter som rejecocktail, pariserbøf, bøf med bløde løg og stegt flæsk med persillesovs.

Gammeldags engelsk bøf med bløde løg, skysovs og kartofler fra Restaurant Giraffen.

Restaurant Giraffen
Østerstationsvej 27
5000 Odense C

Vi kan desuden anbefale dig at læse vores guide over Odenses bedste smørrebrødsrestauranter.