Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danskerne står sammen: Sådan kan du hjælpe odenseanere i karantæne

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Miriam Nielsen
Foto: Miriam Nielsen

Onsdag den 11. marts lukkede Danmark ned som en del af myndighedernes plan om at afbøde og forsinke udbredelsen af coronasmitte i landet.

På pressemødet opfordrede Statsminister Mette Frederiksen danskerne til at følge myndighedernes anbefalinger og tage et stort individuelt ansvar – og det må man sige, at danskerne har taget til sig i stor stil.

Røde Kors oprettede onsdag et såkaldt Hjælpenetværk til dem, der er berørt af virussen, og på bare tre dage har mere end 5.000 danskere meldt sig frivilligt.

Det er bl.a. opgaver som indkøb, børnepasning og hundeluftning, som de karantæneramte har brug for hjælp til.

I Danmark hjælper vi hinanden

Udover Røde Kors officielle hjælpenetværk er mange nye Facebook grupper også dukket op i løbet af de seneste par dage, hvor borgere tilbyder at hjælpe karantæneramte i deres lokalområde.

I gruppen I Danmark hjælper vi hinanden – COVID19, stiftet af bloggeren Cathrine Widunok Wichmand, er der på nuværende tidspunkt over 4.000 medlemmer fra hele Danmark, som melder sig på banen.

I tråden dedikeret til Fyn tikker det løbende ind med både odenseanere og fynboer, der er villige til at tage en ekstra tørn for at de karantæneramtes dagligdag også kan hænge sammen.

“Jeg har valgt at tilbyde min hjælp, fordi jeg mener, at vi alle skal stå sammen i denne svære tid og være solidariske,” fortæller en af gruppens medlemmer, Michael Frederiksen, der til dagligt læser dansk på SDU.

“Jeg er ikke selv udsat, men jeg føler med dem, der er – det gælder bl.a. min far, der har sclerose.”

Medmenneskeligt ansvar

Et andet medlem, der er bosat i Odense, deler Michaels opfordring om at være solidarisk.

“Jeg kan simpelthen ikke sidde og afvente, når vores nye virkelighed kalder på, at vi hver især må tage et medmenneskeligt ansvar,” fortæller Camilla Ellegaard Olesen, der arbejder som projektleder hos Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn.

“Til dagligt arbejder jeg for at skabe sunde og tillidsfulde fællesskaber, men den fysiske og nære kontakt mellem mennesker, som normalt ville være en afgørende del af fællesskabets succes, må udeblive.

Derfor må jeg gøre noget andet og hjælpe, hvor der er brug for det, så længe der er brug for det.”

Hjælp at hente

Har du selv brug for hjælp, eller vil du gerne hjælp andre i Odense og omegn, opfordres du først og fremmest til at kontakte Røde Kors.

Organisationen følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder, og de har yderligere faste procedurer og vejledninger for både dem, der gerne vil hjælpe og dem, der skal modtage hjælpen, således de ikke bidrager til yderligere smitterisiko.

Vil du også gerne følge med og bidrage via Facebook-grupperne, findes der bl.a. de to landsdækkende grupper I Danmark hjælper vi hinanden – COVID19 og Vi kan hjælpe hinanden #Corona.

Læs mere på Røde Kors hjemmeside eller ring til dem på 35 29 96 60.

Læs myndighedernes forholdsregler for at undgå smitte her.

Del artikel

Andre læser også