Del dit klædeskab med andre: Organic Club-konceptet hitter i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due.
Butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due.

Måske kender især vores kvindelige læsere det med, at I har et fyldt klædeskab men alligevel intet, I har lyst til at have på?

Faktisk er det kun 30% af en kvindes garderobe, der bliver brugt, og vi bruger i gennemsnit kun et stykke tøj seks gange.

Det satte nogle tanker i gang hos Louise Kingo Liokouras, og derfor startede hun The Organic Club op i Odense, Svendborg og flere steder i Købehavn.

Butikken i Odense drives af indehaver Anja Littau Due. Vi tog en snak med de to kvinder i anledningen af, at butikken i Odense snart har været åben i et år, og at The Organic Club er nomineret i Best of Odenses kategori ”Genbrug og retro”.

Idéen om et kollektivt klædeskab

Louise fortæller om sine bevæggrunde for at starte The Organic Club:

”Rigtig mange kvinder har lækkert tøj af god kvalitet hængende i skabet, som andre kvinder sagtens kan få glæde af. Så derfor opstod idéen om at præsentere second-hand tøjet i et lækkert og indbydende miljø.

The Organic Club fungerer på den måde, at man med et månedligt medlemskab på 199 kr. kan bytte alt det lækre, velholdte tøj, man ønsker. Når man selv afleverer tøj i butikken, får man point ind på sin konto, som man kan se via en app. Med de point kan man så købe andet tøj i butikken.

Derudover vil vores medlemmer fra det nye år også få særlige tilbud og invitationer til spændende events inden for mode, skønhed, økologi, bæredygtighed og deleøkonomi.”

Grundlæggeren af The Organic Club, Louise Kingo Liokouras.

Dansk designertøj i god kvalitet

”Det er ikke alt tøj, vi tager imod i butikken. Vi tager måske imod havdelen af det tøj, vi bliver tilbudt.

Vi vil gerne have danske designere og tøj i god kvalitet. Ikke nødvendigvis fordi det er mærkevarer men fordi, det f.eks. er klassiske designs,” siger Anja og fortsætter:

”Vi kombinerer salget af tøjet med økologisk hudpleje, økologiske tekstiler, bæredygtigt interiør, økologisk kaffe og vin mm. i butikkerne. Vi sælger f.eks. MILD makeup, som er Svanemærket og Essentials makeup, som er hotel Guldsmedens bæredygtige og økologiske produkter. Og så tager vi selv en hel del ind fra Bali i bæredygtige materialer. F.eks. bambus, som vokser meget hurtigt.”

’Slow shopping’ i rare omgivelser

”Folk har måske nogle fordomme omkring genbrugstøj, men vi ønsker at adskille os fra det traditionelle udtryk og stemning i en genbrugsbutik. Derfor får kunden tøjet med hjem indpakket i silkepapir i en smuk pose.

Vi ønsker at skabe eksklusive shoppe-oplevelser, og vi går ind for konceptet om ’slow shopping’, hvor vores kunder tager sig god tid til at kigge sig rundt i butikken. Derfor har vi i Odense vores lækre, økologiske kaffebar, hvor man kan sidde at nyde en kop kaffe i ro og mag,” siger Louise, og Anja uddyber:

Kaffebaren betyder også, at mange af vores kunder tager deres mænd og børn med herind, for så kan de slappe af, imens kvinderne prøver tøj.”

Odense har taget godt imod konceptet

”Der er blevet taget rigtig godt imod butikken her i Odense. Vi har et meget bredt og varieret publikum, og vores kunder er meget tilfredse.

Vi kender vores medlemmer rigtig godt. Det er super fedt,” siger Anja og fortsætter:

”Vi har både unge og lidt ældre kunder. Den yngste person, der ikke er medlem, men som kommer i butikken, er 7-årige Alba, der elsker at sidde at drikke varm kakao herinde med sin mor. Og den ældste har rundet de 80 år. Hun køber tøj hos os. Så vi spænder meget bredt, fordi vi har meget klassisk og stilrent tøj, som kan bruges af alle.”

Her ses butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due, til højre.

Kunne du tænke dig din egen kaffebar?

Hvis du går med en drøm om at bestyre din egen kaffebar, har du nu chancen!

”Vi vil gerne have mere fokus på vores hyggelige, økologiske kaffebar, og derfor søger vi lige nu nogen til at bestyre den, udvikle den og stå for markedsføringen af den. Hvis man er interesseret, kan man bare kontakte mig i butikken eller sende en mail til info@theorganicclub.com,” siger Anja.

Her ses den hyggelige café i The Organic Club i Brandts Passage.

Foruden de fysiske butikker har The Organic Club også en webshop med økologiske og bæredygtige produkter.

The Organic Club Odense
Brandts Passage 27
5000 Odense

Masser af retro- og loppefund: Kom til kæmpe loppemarked i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det store loppemarked i Storms Pakhus er altid et tilløbsstykke i Odense.

Hvert eneste år trækker tusinder ned til Odense Havn for at gøre retro- og loppefund.

Inden sæsonen slår om og loppemarkedet kan rykke udenfor, afholdes det kæmpestore genbrugs- og retromarked inde i pakhuset.

Det bliver mere præcist den kommende weekend, søndag den 2. februar kl. 11.00.

Ryd ud i skabet

Der bliver masser af stande på det store genbrugs- og retromarked, og man kommer helt sikkert til at finde noget retroguld.

Skulle man selv sidde derhjemme og trænge til at få ryddet ud i skabet eller af børnenes legetøj, så kan man også booke en stand til Odense Loppemarked.

Det sidste indendørs loppemarked bliver den 1. marts.

Læs mere her.

Hvad: Odense Loppemarked i Storms Pakhus

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvornår: 2. februar, kl. 11.00

Burgere, bajere og football: Kom til Super Bowl-event i Arkaden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend kan vi endnu engang se frem til en af verdens største sportsbegivenheder, når den 54. udgave af Super Bowl finder sted på Hard Rock Stadium i Florida.

Den amerikanske nationalsport tiltrækker stadig flere og flere fans kloden rundt, og er du én af dem, behøver du heldigvis ikke tage hele vejen til Guds eget land for at opleve den helt rette stemning.

Arkaden Street Food afholder et brag af en Super Bowl-event og inviterer alle interesserede til en fantastisk aften/nat med burgere, bajere og chicken tenders i bedste amerikanske stil.

catch dine kammerater og tackle din vej ned til Arkaden til en aften fyldt med amerikansk fodbold.

Storskærm og mad hele natten

Arkaden sender direkte fra Hard Rock Stadium i Miami hele aftenen og natten, inkl. optakt, show og finale-kampen, som står mellem legendariske San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs.

Eventet starter søndag aften klokken 22.00 og fortsætter ind til den lyse morgen.

Du kan enten købe en entré-billet til 59 kr eller en menu-billet, som inkluderer en street food menu samt en amerikansk øl eller Coca Cola.

Med en menu-billet til 159 kr kan du enten vælge mellem en af LET’S B FRANK burgere med Frank’s fritter og dip eller HARALD’S BURGER.

Er du mere til kylling, kan du for 139 kr få chicken tenders med pomfritter, dip og coleslaw fra Chicken’n Chips.

Bliver du ekstra snackish i løbet af natten, holder de tre boder heldigvis åben.

Vildt half-time show

Udover en stor sportslig oplevelse er Super Bowl også kendetegnet ved de vildeste pauseshows.

I år kan vi se frem til underholdning fra både Jennifer Lopez og Shakira – og får du selv lyst til at ryste hofterne lidt til showet, forestiller vi os, at det også er tilladt.

Læs mere her.

Hvad: Super Bowl på Arkaden Street Food
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Søndag 2. februar, kl. 22:00 – mandag den 3. februar, kl. 04:30

Flaskerne skal tømmes: Lørups Vinstue inviterer til Sjatfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lørups Vinstue
Foto: Lørups Vinstue

Sidste år kunne det legendariske værtshus Lørups Vinstue fejre fødseldag efter 83 fornemme år i Odense.

Alderen har selvsagt sat sine tegn på den gamle beværtning, og ejerne har derfor besluttet, at det er tid til et ansigtsløft.

Vinstuen lukkes derfor ned et par uger i februar til renovation, men før håndværkerne kommer, beder ejerne om hjælp med at tømme deres fustager og flasker til en såkaldt “sjatfest.”

Festen foregår lørdag den 1. februar fra dørene åbner kl. 10.00 til lukningen kl. 03.00 næste morgen, og der 20% på drikkevarer hele dagen.

Som enhver anden lørdag er der også musik denne lørdag, hvor flyglet spiller fra kl. 11.00 til 13.00 om formiddagen.

Tilbage den 21. februar

Stamgæster og andre festlige sjæle behøver ikke savne Lørups Vinstue i lang tid.

Beværtningen vender stærkt tilbage fredag den 21. februar og har allerede en masse aktiviteter planlagt.

Man kan bl.a. nyde livemusik hver lørdag, deltage i Lørups Quizzen i marts eller være med i “Rundt om flyglet” den 3. torsdag i måneden.

Læs mere om Sjatfesten her.

Hvad: Sjatfest på Lørups Vinstue

Hvor: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5, 5000 Odense

Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-03.00