Del dit klædeskab med andre: Organic Club-konceptet hitter i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due.
Butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due.

Måske kender især vores kvindelige læsere det med, at I har et fyldt klædeskab men alligevel intet, I har lyst til at have på?

Faktisk er det kun 30% af en kvindes garderobe, der bliver brugt, og vi bruger i gennemsnit kun et stykke tøj seks gange.

Det satte nogle tanker i gang hos Louise Kingo Liokouras, og derfor startede hun The Organic Club op i Odense, Svendborg og flere steder i Købehavn.

Butikken i Odense drives af indehaver Anja Littau Due. Vi tog en snak med de to kvinder i anledningen af, at butikken i Odense snart har været åben i et år, og at The Organic Club er nomineret i Best of Odenses kategori ”Genbrug og retro”.

Idéen om et kollektivt klædeskab

Louise fortæller om sine bevæggrunde for at starte The Organic Club:

”Rigtig mange kvinder har lækkert tøj af god kvalitet hængende i skabet, som andre kvinder sagtens kan få glæde af. Så derfor opstod idéen om at præsentere second-hand tøjet i et lækkert og indbydende miljø.

The Organic Club fungerer på den måde, at man med et månedligt medlemskab på 199 kr. kan bytte alt det lækre, velholdte tøj, man ønsker. Når man selv afleverer tøj i butikken, får man point ind på sin konto, som man kan se via en app. Med de point kan man så købe andet tøj i butikken.

Derudover vil vores medlemmer fra det nye år også få særlige tilbud og invitationer til spændende events inden for mode, skønhed, økologi, bæredygtighed og deleøkonomi.”

Grundlæggeren af The Organic Club, Louise Kingo Liokouras.

Dansk designertøj i god kvalitet

”Det er ikke alt tøj, vi tager imod i butikken. Vi tager måske imod havdelen af det tøj, vi bliver tilbudt.

Vi vil gerne have danske designere og tøj i god kvalitet. Ikke nødvendigvis fordi det er mærkevarer men fordi, det f.eks. er klassiske designs,” siger Anja og fortsætter:

”Vi kombinerer salget af tøjet med økologisk hudpleje, økologiske tekstiler, bæredygtigt interiør, økologisk kaffe og vin mm. i butikkerne. Vi sælger f.eks. MILD makeup, som er Svanemærket og Essentials makeup, som er hotel Guldsmedens bæredygtige og økologiske produkter. Og så tager vi selv en hel del ind fra Bali i bæredygtige materialer. F.eks. bambus, som vokser meget hurtigt.”

’Slow shopping’ i rare omgivelser

”Folk har måske nogle fordomme omkring genbrugstøj, men vi ønsker at adskille os fra det traditionelle udtryk og stemning i en genbrugsbutik. Derfor får kunden tøjet med hjem indpakket i silkepapir i en smuk pose.

Vi ønsker at skabe eksklusive shoppe-oplevelser, og vi går ind for konceptet om ’slow shopping’, hvor vores kunder tager sig god tid til at kigge sig rundt i butikken. Derfor har vi i Odense vores lækre, økologiske kaffebar, hvor man kan sidde at nyde en kop kaffe i ro og mag,” siger Louise, og Anja uddyber:

Kaffebaren betyder også, at mange af vores kunder tager deres mænd og børn med herind, for så kan de slappe af, imens kvinderne prøver tøj.”

Odense har taget godt imod konceptet

”Der er blevet taget rigtig godt imod butikken her i Odense. Vi har et meget bredt og varieret publikum, og vores kunder er meget tilfredse.

Vi kender vores medlemmer rigtig godt. Det er super fedt,” siger Anja og fortsætter:

”Vi har både unge og lidt ældre kunder. Den yngste person, der ikke er medlem, men som kommer i butikken, er 7-årige Alba, der elsker at sidde at drikke varm kakao herinde med sin mor. Og den ældste har rundet de 80 år. Hun køber tøj hos os. Så vi spænder meget bredt, fordi vi har meget klassisk og stilrent tøj, som kan bruges af alle.”

Her ses butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due, til højre.

Kunne du tænke dig din egen kaffebar?

Hvis du går med en drøm om at bestyre din egen kaffebar, har du nu chancen!

”Vi vil gerne have mere fokus på vores hyggelige, økologiske kaffebar, og derfor søger vi lige nu nogen til at bestyre den, udvikle den og stå for markedsføringen af den. Hvis man er interesseret, kan man bare kontakte mig i butikken eller sende en mail til info@theorganicclub.com,” siger Anja.

Her ses den hyggelige café i The Organic Club i Brandts Passage.

Foruden de fysiske butikker har The Organic Club også en webshop med økologiske og bæredygtige produkter.

The Organic Club Odense
Brandts Passage 27
5000 Odense

Stor international tattoomesse kommer til Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PxHere
Foto: PxHere

Drømmer du om at få den lille havfrue på overarmen? Eller hvad med en tapper tinsoldat? I så fald er HC Andersen Tattoo Convention lige noget for dig.

Den afholdes 17. og 18. august i Dok5000 på Odense Havn, og tattoomessen er den første internationale af sin slags i Odense nogensinde.

HC Andersen Tattoo Convention bliver en weekend i kropkunstens navn, og det afvikles helt i tråd med H. C. Andersens kunstneriske åre, som vi kender ikke bare fra eventyr, men også fra eksempelvis papirklip.

Publikum vil opleve de bedste tatovører fra både ind- og udland, og de vil naturligvis udføre deres arbejde på messen.

Der er derfor mulighed for både at få en nattergal eller et andet H. C. Andersen motiv med hjem eller blot komme helt tæt på og opleve tatoveringerne blive udført, hvis man ikke er modig nok til selv at prøve.

En del af H. C. Andersen Festivals

Tattoomessen arrangeres af Morten Jørgensen, der driver forretningen Søhus Tattoo på Klingenberg, i samarbejde med Orbit Event Group. Eventgruppen står også bag den tilsvarende messe, Prison Ink, der siden 2015 er blevet afholdt en gang om året i Fængslet i Horsens.

Arrangementet er heller ikke blot en arbejdende messe, men også et event for fagfolk, og der afholdes derfor allerede torsdag 16. august et specielt netværksmøde for de deltagende tatovører.

HC Andersen Tattoo Convention indleder en anden af Odenses store events – H.C. Andersen Festivals – som i år afholdes for sjette gang. I hele uge 34 er den rammen om en masse eventyrlige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper, som udover Tatoo Convention også dækker teater, musik, dans, comedy, foredrag og meget andet.

Fodbold og Øl: Her finder du Odenses fedeste sommerjob

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det kan næsten ikke kaldes et job, men ikke desto mindre får du løn for at se fodbold og drikke øl.

Når det danske fodboldlandshold i næste måned tager til VM i Rusland, så vises de indledende gruppekampe mod Peru, Australien og Frankrig på storskærm i Arkaden Food Market.

Det sker hhv. 16., 21. og 26. juni. Og i den forbindelse søger streetfood-markedet tre teknikchefer, som skal holde øje med, at storskærmen i Arkaden Food Market ikke går ud, under Danmarks kampe. Der ansættes en teknikchef pr. kamp.

For at komme i betragtning til jobbet, skal du også være villig til at smage på fadøllen for at sikre, at den har den helt rette temperatur. Jobbet kræver dog ikke tidligere erfaring fra ølsmagninger eller skærmkiggeri, skriver Arkaden Food Market i stillingsopslaget.

Du skal bære klaphat

Derimod er du forpligtet til at være iført en rød-hvid arbejdsuniform, der blandt andet består af en klaphat og matchende halstørklæde. Den stilles til rådighed af arbejdsgiver.

Lønnen er 200 kr. i timen, og man ansættes for en perioden på 2½ time.

Ansøgningsfristen er 4. juni kl. 12, og du kan læse stillingsopslaget her.

Knudepunkt lukker i fire uger: Ny tunnel skal bygges

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra mandag 28. maj og cirka fire uger frem vil Niels Bohrs Alle være spærret på den vestlige side af Campusvej-krydset.

Hér bliver en ny, færdigstøbt tunnel, som skal sikre overgangen for fodgængere og cyklister i det trafikerede kryds, sænket ned under vejbanen.

De mange cyklister, der dagligt krydser Niels Bohrs Alle ved Campusvej, får snart en ny tunnel, så de trygt kan krydse vejen.

For at genere trafikken mindst muligt er Odense Letbane og Odense Kommune blevet enige om at få støbt tunnelen på en fabrik i forvejen, så den kan sænkes ned på stedet.

Arbejdet speedes væsentligt op for at generere mindst muligt

Dermed kan arbejdet blive gjort væsentligt hurtigere, end hvis man havde valgt at støbe tunnelen på stedet. Denne proces tager nemlig typisk et halvt års tid, da man støber først den ene side og derefter den anden, så trafikken kan blive ledt forbi under arbejdet.

Tunnelsænkningen kræver dog et større gravearbejde på tværs af Niels Bohrs Alle. Vejen skal brydes op i hele sin bredde, og der skal graves en rende til tunnelen. Det medfører en midlertidig lukning af Niels Bohrs Alle, som bliver iværksat mandag 28. maj.

Projektet med at bygge tunnelen er igennem de seneste måneder blevet detailplanlagt, så lukningen af Niels Bohrs Alle kun forventes at vare i cirka fire uger. Tunnelen og de tilhørende cykelstier er dog først klar til at genåbne for bløde trafikanter til studiestart på SDU i september.

Ny station skal hedde Bilka

Tunnelbyggeriet er et tilkøb til letbaneprojektet, som Odense Kommune har bestilt Odense Letbane P/S til at udføre i forbindelse med anlægsarbejdet.

Letbanen skal køre ad Niels Bohrs Alle og svinge ind ad Campusvej mod universitetet og det nye regionshospital, Nyt OUH. På hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Allé bliver der placeret en letbanestation med navnet ”Cortex Park”. Længere henne ad Niels Bohs Alle, tæt på Ørbækvej, skal ligge endnu en station, som får navnet ”Bilka”.

Så det er om at finde et alternativ den næste måneds tid. Det gælder især de tusindvis af studerende og ansatte, der dagligt passerer Niels Bohrs Allé på vej til og fra SDU ad Campusvej. Et kryds der i dag er meget trafikeret i myldretiden.

Klar i juni: Meyers åbner restaurant i det gamle Albani-bryggeri

Skrevet af: Michael Qureshi
Billede fra Meyers i Frankfurt
Billede fra Meyers i Frankfurt

Det er langt fra kedeligt i restaurationsbranchen i Odense.

Mange nye steder åbner, og niveauet har aldrig været højere på spisestederne her i byen.

Nu er endnu et spændende projekt i fuld gang med at blive realiseret.

Royal Unibrew går nu også selv ind i restaurationsbranchen. Det gør de i samarbejde med den kendte kok Claus Meyer, der blandt andet har fået et internationalt gennembrud i byer som New York og Frankfurt.

Gamle tapperihal omdannes til restaurant og eventsted

Det er den gamle tapperihal på Albani bryggeriet, som skal omdannes til lækker stor restaurant og eventsted. Det bliver med lækre øl som omdrejningspunktet.

Spisestedet får navnet Anarkist. Her skal man nyde de mange forskellige øl, som det lille Royal Unibrew craft beer bryggeri laver. Tanken er, at Meyers skal få øllen og maden til at spille perfekt sammen og blive en attraktion på Fyn, som man er villig til at køre efter både fra København og Jylland.

“Det er en legeplads, hvor vi, Royal Unibrew og Meyers, går sammen om at give vores gæster en komplet oplevelse med øl og mad.

Vi skal få øl og mad til at komplimentere hinanden. Det kan være alt fra en øl-marineret bøf til en is med smagen af ale. Kulinarisk skal det her sted aldrig stå stille, og vi kommer ikke til at have et fast menukort,” siger Paw Hay, driftchef hos Meyers til TV 2 Fyn.

Stort lokale med plads til mange

Det er planen, at man med et food og beer lab også kan facilitere en masse rundvisninger både fra turister, virksomheder og private. Der kan være op til 500 mennesker og lokalet bliver omkring 850 kvadratmeter.

Ud over tyve forskellige ølhaner i baren med øl fra Royal Unibrew bryggeriet, så vil Anarkist have en restaurant, et åbent køkken, en lille butik med deres øl og merchandise, og sidst men ikke mindst en scene.

Det skriver TV 2 Fyn.

Åbningsdatoen er planlagt til den 22. juni.

Kom til kæmpe 30 års fødselsdagsfest – på genbrugsstationen

Skrevet af: Jens Erik Møller

I 1988 åbnede den første genbrugsstation i Odense.

Og det fejrer Odense Renovation i morgen lørdag 26. maj med ikke bare én fødselsdagsfest, men i alt otte fødselsdagsfester – en på hver af byens otte genbrugsstationer.

Dagen indledes med gratis rundstykker og drikkelse til de 200 første fremmødte på flere af pladserne, mens der er gratis pølser og drikkelse andre steder.

Derefter er der forskellige aktiviteter – du kan for eksempel være heldig og vinde fede genbrugspræmier i tombolaer på flere pladser, mens du på Villestofte, Rugårdsvej 275, skal undgå at ramme skraldespandene ved hjælp af en fjernstyret skraldebil.

Der er også god musik flere steder. Ved den allerførste genbrugsstation fra 1988 – Højme på Holkebjergvej – spiller rockbandet Lite Kite, mens Bolbro på Snapindvej får besøg af det gendannede odenseanske kultband The Live Museum.

Der er naturligvis gratis fødselsdagskage alle steder – se det fulde program for de enkelte genbrugspladser her.

Her ses Alice Faber, rådkvinde for magistratens 5. afdeling, og by-og teknikrådmand Edvin Witved ved indvielsen af Odenses første genbrugsstation i 1988 på Holkebjergvej. Foto: Odense Renovation

En af Danmarks højeste genbrugsprocenter

Gennem de sidste 30 år er der sket en stor udvikling med genbrug i Odense. I 1988 blev den første bemandede genbrugsstation indviet, og siden da er der kommet syv nye til.

Men det er ikke kun antallet af genbrugsstationer, der er steget, også den mængde affald, der genbruges, er vokset. I 1988 blev 54 % af det affald, der kom ind på genbrugsstationen genbrugt, mens genbrugsprocenten i dag er helt oppe på 87 %. Det er en af landets højeste genbrugsprocenter.

”Vi holder fødselsdagsfest, fordi vi gerne vil have endnu mere fokus på genbrug. I 1988 startede vi i det små, men i dag har vi 43 forskellige affaldstyper, som skal sorteres,” fortæller genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen til MigogOdense.

Her i 2018 har de nu otte genbrugsstationer i Odense omkring en million besøgende om året, og lørdag er alle – både stamkunder og nye kunder – velkommen til fødselsdagsfest.

Her finder du byens otte genbrugsstationer:

  • Seden, Bullerupvej 84 B
  • Villestofte, Rugårdsvej 275
  • Næsby, Egestubben 2F
  • Lindved, Energivej 10
  • Odense C, Havnegade 102
  • Bilka, Niels Bohrs Alle 148 B
  • Højme, Holkebjergvej 132
  • Bolbro, Snapindvej 21