MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Del dit klædeskab med andre: Organic Club-konceptet hitter i Odense

Af Betina Vestergård Jepsen
Butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due.
Butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due.

Måske kender især vores kvindelige læsere det med, at I har et fyldt klædeskab men alligevel intet, I har lyst til at have på?

Faktisk er det kun 30% af en kvindes garderobe, der bliver brugt, og vi bruger i gennemsnit kun et stykke tøj seks gange.

Det satte nogle tanker i gang hos Louise Kingo Liokouras, og derfor startede hun The Organic Club op i Odense, Svendborg og flere steder i Købehavn.

Butikken i Odense drives af indehaver Anja Littau Due. Vi tog en snak med de to kvinder i anledningen af, at butikken i Odense snart har været åben i et år, og at The Organic Club er nomineret i Best of Odenses kategori ”Genbrug og retro”.

Idéen om et kollektivt klædeskab

Louise fortæller om sine bevæggrunde for at starte The Organic Club:

”Rigtig mange kvinder har lækkert tøj af god kvalitet hængende i skabet, som andre kvinder sagtens kan få glæde af. Så derfor opstod idéen om at præsentere second-hand tøjet i et lækkert og indbydende miljø.

The Organic Club fungerer på den måde, at man med et månedligt medlemskab på 199 kr. kan bytte alt det lækre, velholdte tøj, man ønsker. Når man selv afleverer tøj i butikken, får man point ind på sin konto, som man kan se via en app. Med de point kan man så købe andet tøj i butikken.

Derudover vil vores medlemmer fra det nye år også få særlige tilbud og invitationer til spændende events inden for mode, skønhed, økologi, bæredygtighed og deleøkonomi.”

Grundlæggeren af The Organic Club, Louise Kingo Liokouras.

Dansk designertøj i god kvalitet

”Det er ikke alt tøj, vi tager imod i butikken. Vi tager måske imod havdelen af det tøj, vi bliver tilbudt.

Vi vil gerne have danske designere og tøj i god kvalitet. Ikke nødvendigvis fordi det er mærkevarer men fordi, det f.eks. er klassiske designs,” siger Anja og fortsætter:

”Vi kombinerer salget af tøjet med økologisk hudpleje, økologiske tekstiler, bæredygtigt interiør, økologisk kaffe og vin mm. i butikkerne. Vi sælger f.eks. MILD makeup, som er Svanemærket og Essentials makeup, som er hotel Guldsmedens bæredygtige og økologiske produkter. Og så tager vi selv en hel del ind fra Bali i bæredygtige materialer. F.eks. bambus, som vokser meget hurtigt.”

’Slow shopping’ i rare omgivelser

”Folk har måske nogle fordomme omkring genbrugstøj, men vi ønsker at adskille os fra det traditionelle udtryk og stemning i en genbrugsbutik. Derfor får kunden tøjet med hjem indpakket i silkepapir i en smuk pose.

Vi ønsker at skabe eksklusive shoppe-oplevelser, og vi går ind for konceptet om ’slow shopping’, hvor vores kunder tager sig god tid til at kigge sig rundt i butikken. Derfor har vi i Odense vores lækre, økologiske kaffebar, hvor man kan sidde at nyde en kop kaffe i ro og mag,” siger Louise, og Anja uddyber:

Kaffebaren betyder også, at mange af vores kunder tager deres mænd og børn med herind, for så kan de slappe af, imens kvinderne prøver tøj.”

Odense har taget godt imod konceptet

”Der er blevet taget rigtig godt imod butikken her i Odense. Vi har et meget bredt og varieret publikum, og vores kunder er meget tilfredse.

Vi kender vores medlemmer rigtig godt. Det er super fedt,” siger Anja og fortsætter:

”Vi har både unge og lidt ældre kunder. Den yngste person, der ikke er medlem, men som kommer i butikken, er 7-årige Alba, der elsker at sidde at drikke varm kakao herinde med sin mor. Og den ældste har rundet de 80 år. Hun køber tøj hos os. Så vi spænder meget bredt, fordi vi har meget klassisk og stilrent tøj, som kan bruges af alle.”

Her ses butiksindehaver i Odense, Anja Littau Due, til højre.

Kunne du tænke dig din egen kaffebar?

Hvis du går med en drøm om at bestyre din egen kaffebar, har du nu chancen!

”Vi vil gerne have mere fokus på vores hyggelige, økologiske kaffebar, og derfor søger vi lige nu nogen til at bestyre den, udvikle den og stå for markedsføringen af den. Hvis man er interesseret, kan man bare kontakte mig i butikken eller sende en mail til info@theorganicclub.com,” siger Anja.

Her ses den hyggelige café i The Organic Club i Brandts Passage.

Foruden de fysiske butikker har The Organic Club også en webshop med økologiske og bæredygtige produkter.

The Organic Club Odense
Brandts Passage 27
5000 Odense

Del artikel