Rulles ind midt i byen: Danmarksberømt pølsevogn kommer til Odense
Hvis man troede, at den gode gamle pølsevogn var en uddøende race, så kan man godt tro om igen.
For der er stadig liv i den ikoniske pølsevogn, som er et stykke Danmarkshistorie. Nu ruller snart en helt særlig pølsevogn ind i Odense C.
Der er tale om Den Økologiske Pølsemand, som også bare går under navnet DØP. Det skriver TV 2 Fyn.
Den kommer til at have base ved Brandts Klædefabrik.
Især i København nyder Den Økologiske Pølsemand stor succes, hvor den ved Rundetårn blandt andet har været kåret til Årets Spisested.
Desuden har den fået tildelt en Bib Gourmand i selveste Michelin-guiden, som er en kategori under de berømte Michelin-stjerner. Men det er en anbefaling fra Michelin-inspektørerne, som adskillige toprestauranter i Danmark har nydt godt af.
Den har desuden fået omtale i medier som New York Times, Los Angeles Times samt Guardian.
Skiller sig ud i Odense
Det er lokale Mads Harbo Jensen, der er franchise-tager på DØP i Odense. Han mener, at han skiller sig ud i forhold til byens øvrige pølsevogne.
“Jeg har pølser med smag og fylde og ikke bare pølser uden indhold.
Det er dét, der er forskellen fra mig og en normal pølsevogn. Jeg er jo den eneste økologiske pølsevogn på Fyn. Jeg kan stå i gaden og andre dele af det sydlige Danmark,” siger han til TV 2 Fyn.
Politiken har tidligere beskrevet, hvad DØP gør anderledes end den klassiske pølsemand.
“Den økologiske pølsemands sunde udbud af langtidshævet surdejsbrød bagt på fuldkornshvedemel, rugmel og hørfrø og oksekødspølser garneret med rodfrugtmos adskiller sig fra traditionelle ‘krassere’ og ‘indianere i kajak,” skrev Politiken blandt andet.
Den særlige pølsevogn åbner i Odense 8. juni.