MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den sidste Tour: Kom til helt særligt foredrag med Jørgen Leth & Jørn Mader

Af Emil Kjær Jørgensen

“Virenque kører. Aldag står stille. Han står stille som et grantræ i Harzen.”

“..Der sidder Indurain som en kanariefugl i bjergene, i et bur af Banesto folk..”

Citaterne er mange, minderne talrige og mændene bag mikrofonerne er sande legender i dansk sportsdækning.

I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen.

Foredraget omhandler både Leth & Maders kærlighed til cykelsporten, deres lange venskab og deres personlige op- og nedture. Og det hele bliver krydret med masser af anekdoter fra turene rundt i Frankrig.

I Odense kan vi opleve det ikoniske makkerpar den 25. april, når de besøger Odense Congress Center.

Et ikonisk makkerpar

Det var midt i 1970’erne, at de første gang mødte hinanden. Jørn Mader skulle interviewe Jørgen Leth til et portræt i Politiken, hvor han var journalist.

Mange år senere blev Mader hyret til sporten på nyåbnede TV 2, og her fik den dygtige kommentator idéen om, at Jørgen Leth skulle være medkommentator på tv-stationens Tour de France-dækning.

Cykelsport fyldte ikke meget i danskernes bevidsthed på det tidspunkt, og Tour de France havde formentlig aldrig opnået samme popularitet i Danmark, hvis ikke det havde været for det ikoniske makkerpar.

Igennem 14 år bragte Leth & Mader verdens største cykelløb ind i de danske stuer og gjorde Tour de France til allemandseje sommer efter sommer.

Den sidste Tour

Nu tager Leth & Mader afsted på deres sidste Tour sammen. Og selvfølgelig kommer kærligheden til cykelsporten, højdepunkterne fra Tour de France og historierne om deres største cykelhelte til at fylde meget, når de taler med Christoffer Stig Christensen, der netop nu er ved at skrive en bog om Leth & Mader.

Samtalen kommer også til at handle om to aldrende mænd, et nært venskab og de menneskelige aspekter af et langt samarbejde, hvor der også var uenigheder.

Leth & Mader fortæller også om deres personlige op- og nedture, om dæmoner og excentriske sider, og så kan du glæde dig til masser af anekdoter fra turene rundt i Frankrig med slukkede mikrofoner.

Du finder billetinfo her.

Del artikel

Andre læser også