MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvis man vinder den store gevinst: Danskerne vil købe sig til mere tid

Af Michael Qureshi

En dyr lystyacht. Et stort hus på strandvejen. En funklende, ny bil. Det er ikke længere det, der står øverst på danskernes ønskeseddel, når de bliver bedt om at drømme helt stort.

En ny undersøgelse viser nemlig, at tid er den luksusvare, flest drømmer om at have mere af.

I en tid med skyhøj inflation og stigende priser på både hverdagsting samt øget bevidsthed om klimaet og bæredygtighed, er det ikke længere kun materielle goder som dyre biler og ure, danskerne drømmer om at erhverve sig, hvis de skulle gå hen og vinde den helt store pengepræmie.

I stedet er tid blevet en af de luksusvarer, folk drømmer om at købe sig til. 

Tirsdag er der historiske 581 mio. kr. i førstepræmie, hvis en heldig vinder trækkes ud.

Ifølge en ny stor undersøgelse foretaget af YouGov for Eurojackpot svarer hele 40 procent af de adspurgte danskere, at de ville arbejde mindre, hvis de skulle være så heldige at vinde den store gevinst.

Og det er ikke blot et ønske om at træde ud af hamsterhjulet og blive fri for at arbejde 9-17. Danskerne drømmer også om at købe sig til mere frihed på hjemmefronten. 

15 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer endvidere, at de ville sætte penge fra en stor økonomisk gevinst af til at betale sig fra havearbejdet og lignende huslige pligter. Så er der jo også bedre tid til at dase i haven.

Eurojackpot har haft vokseværk

Undersøgelsen er lavet samtidig med, at pengepræmierne i Eurojackpot både er blevet flere og større i år. 

Lotteriet havde før en enkelt, ugentlig trækning, men trækkes nu både tirsdag og fredag. Samtidig er den maksimale førstepræmiepulje steget fra 570 til 750 millioner kroner. 

Skulle der fra den ene dag til den anden tikke et trecifret millionbeløb ind på kontoen, er det ifølge undersøgelsen den større kabale med livet, der præger danskernes håb og drømme, når snakken falder på, hvad den helt store lottogevinst skulle bruges på.

Ifølge Martin Dalsgaard, Marketingdirektør hos Danske Spil, er der en naturlig forklaring på, at danskerne i dag i højere grad end før anskuer tid og frihed som en luksusvare. 

“Vi lever i et samfund, hvor der er høje forventninger, og det kan være svært at få hverdagen til at gå op med børn, der skal hentes, hus, der skal passes, og relationer, der skal holdes ved lige, mens man samtidig skal klare sig godt på arbejdet. Derfor undrer det mig ikke, at danskerne drømmer om mere tid i hverdagen.”

På trods af, at mange danskere giver udtryk for, at de ville fokusere på at købe sig til mere tid med dem, de holder af, er Martin Dalsgaard ikke i tvivl om, at langt de fleste vindere også ville forsøde tilværelsen med alt fra rejser, mad, tøj og måske et nyt køkken. 

Når vi taler med vinderne, er de når det kommer til stykket over en kam meget snusfornuftige og betaler f.eks. af på gammel gæld.

Men der er ikke nogen af dem, der kan sige sig fra samtidig at drømme om at have købt noget lækkert og eksklusivt kun til dem selv eller dem, de holder af.

Og det som vi oftest hører fra de store vindere er da også, at det reelt er drømmen om og følelsen af, pludselig at have millioner af muligheder og kunne gøre lige, hvad man har lyst til, hvad enten det så er mere tid hverdagen eller materielle goder, som er den dominerende følelse,” slutter Martin Dalsgaard.

Eurojackpot havde premiere den 23. marts 2012 og trækkes fast hver tirsdag og fredag aften.

Den højeste danske gevinst blev vundet i 2015, hvor en heldig spiller fra Helsingør vandt 315. 009.958 kr.

Del artikel

Andre læser også