Den ultimative julemiddag: Gorms lancerer pizza med and og rødkål

Skrevet af: Simone Vestergaard

Gorms Pizza i Odense er nu klar med sæsonens signaturpizza, der har mere end ét formål.

I år består temaet nemlig af det bedste fra den klassiske danske julemiddag.

Julen er en travl tid og i den grad forbundet med store middagsselskaber hvor der, Gud forbyde det, ikke skal mangle noget. Der bliver disket op med alt fra medister, varm leverpostej med bacon, and og ris a la mande.

Det betyder også, at mange hjem ofte laver for meget mad, der desværre ender med at blive smidt ud. For selvom det smager godt, så er der jo grænser for hvor mange dage i træk, man kan spise den fede julemad.

Kreativitet og madspild går hånd i hånd

På Gorms Pizza har de, med lidt fantasi, forvandlet en juleklassiker til en anderledes og spændende pizza, der på samme tid er med til at bekæmpe madspild, så vi kan få det meste ud af vores julemad.

Pizzaen er lavet med inspiration i den traditionelle juleand med rødkål, kombineret med andre velkendte julesmage som peberrod, persille og hasselnødder.

Pizzaen vil være på kortet i en begrænset periode, da den kun kan fås indtil årsskiftet.

Herunder finder du opskriften, så du selv kan eksperimentere med juleresterne derhjemme.

Opskrift på Gorm’s julepizza:

– Pizzadej (Find Gorm’s dej på frost i Super Brugsen)
– 1 ½ dl tomatsovs
– 70 g frisk mozzarella
– 100 g anderester eller confiteret and (eller hvad man ellers har)
– 2 spsk. mascarpone
– Frisk peberrod
– Lidt frisk, fintsnittet rødkål
– 1 appelsin
– Lidt olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Snit rødkålen fint, og vend den med groft hakket persille og fileter af appelsin samt lidt saft. Lad det trække 10 minutters tid.

2. Pluk andekødet i passende bidder.

3. Rul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.

4. Pluk halvdelen af mozzarellaen, og fordel jævnt over bunden.

5. Fordel nu and ud over pizzaen. Husk, at enkel og moderat fyld er vejen til skarpe pizzaer (ja, jeg ved godt, det går lidt imod julens monsterportioner-tradition)

6. Put 6 små tesketoppe mascarpone på pizzaen hist og her.

7. Dryp med lidt olivenolie.

8. Bag ca. 4-5 min. eller til skorpen er gylden og sprød ved ovnens højeste temperatur. Meget gerne på en bagesten.

9. Pynt den færdige pizza med den råmarinerede rødkålssalat og en god omgang friskrevet peberrod.

Velbekomme og glædelig jul!

Du kan læse mere om Gorm’s Pizza her.