MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Melder dato ud: Denne dag åbner Restaurant Bouillon i Odense

Af Christina Frederiksen
Foto: PR
Foto: PR

I går kunne MigogOdense afsløre, at Restaurant Bouillon åbner et spisested i Odense.

Det kommer til at ligge i Pariser Passagen, Vestergade 49, i Odense C.

Og nu er den lille kæde, der også ligger i København og Aarhus, klar til at melde en åbningsdato ud.

Bouillon åbner d. 15. september kl. 11.30.

Og du kan allerede nu booke bord – bordbookingen åbner nemlig i dag 11. juni 2024, skriver Restaurant Bouillon i en pressemeddelelse.

Der er service på restauranten fra kl. 11.30 til 22.00 alle ugens dage.

Restauranten i Odense åbner et år efter, at Bouillon slog dørene op i København.

I pressemeddelelsen skriver Restaurant Bouillon:

Da Cofoco-stifter og gastronomisk iværksætter Torben Klitbo i september sidste år åbnede restaurant Bouillon på Frederiksberg i København, var det med ordene:

”Når regningen kommer, må det gerne være sådan, at gæsterne tror, vi har glemt noget.”

Klitbo syntes, det var blevet for dyrt at gå ud at spise i København, og den nye restaurant blev skabt efter parisisk forbillede:

Håbløst frankofil

I Paris er en bouillon et sted, hvor man får god mad til billige priser i et smukt lokale.

På årsdagen for åbningen af den første Bouillon, slår Bouillon altså dørene op til den tredje restaurant af slagsen – og det bliver lige midt i Odense i Pariser Passagen.

”Jeg er håbløst frankofil, så det er klart, jeg ikke kunne stå for den adresse. Den passer fuldstændig til menuen og stemningen på restauranten,” siger Torben Klitbo.

Koncerndirektør Frederik Barfoed, der har stået i spidsen for renoveringen af Pariser Passagen, udtaler:

”Jeg er utroligt stolt af at tiltrække en så succesfuld restaurant som Bouillon til vores franske passage på denne meget centrale placering i Odense City. Det vil uden tvivl skabe gode madoplevelser og få mange mennesker i Passagen, som vi har renoveret med mange detaljer og stor passion.”

Torben Klitbo forklarer om restauranten, at køkkenet er klassisk fransk som det, man kender fra bistroerne: rørt tatar, løgsuppe, andeconfit, steak frites, franske oste og klassiske desserter som chokolademousse og creme brulé.

Forskellen fra en bouillon til en bistro er prislejet. Fordi Bouillon er stor og lagt an på, der kommer mange gæster igennem, kan priserne komme helt i bund.

Den billigste ret på kortet – en tomatsuppe – koster 19 kroner.

”Jeg har altid været optaget af at lave gode spiseoplevelser til mange, og vi håber, vi kan ramme odenseanerne med vores koncept. Princippet for Bouillon er ’stor oplevelse, lille regning’.

På restauranten får gæsterne den komplette oplevelse af restaurant med dug på bordet, tjener i uniform, rigtigt bestik og specialdesignede tallerkner. Men de bliver ikke flået,” siger Torben Klitbo og tilføjer:

Om Restaurant Bouillon:

En bouillon er en særlig type restauration, der opstod i Paris omkring slutningen af 1800-tallet som en protest mod, at dejlige spiseoplevelser kun var forbeholdt de rigeste. De seneste par år har fænomenet igen virkelig genvundet fodfæste på den parisiske madscene, og nu får Odense altså også sit første spisested af slagsen.

Prislejet for forretter er 19-47 kr., for hovedretter 85-120 kr. og for desserter 28-39 kr. En lille karaffel af husets rød- og hvidvin koster 49-54 kr.

Bouillon åbner d. 15. september kl. 11.30. Bordbookingen åbner d. 11. juni 2024.
Der er service fra kl. 11.30 til 22.00 alle ugens dage. Adresse: ”Pariser Passagen”, Vestergade 49, 5000 Odense.

”På Bouillon kan de langt de fleste være med på en tre-retters menu trods rentestigninger og inflation. Bouillon er det stamsted, de fleste har råd til.”

Københavnerne tog med det samme restauranten til sig – allerede fra første åbningsdag var der fulde huse, og der har stort set ikke været en ledig plads siden.

Faktisk har der i gennemsnit været 700 gæster gennem hver dag, og lige sådan ser det ud i Aarhus, hvor Torben Klitbo og hans kompagnoner åbnede Bouillon nr. 2 i midten af marts.

Book bord på Restaurant Bouillon i Odense her.

Om Torben Klitbo:

Torben Klitbo åbnede sin første restaurant i 2001 og introducerede med Cofoco danskerne for faste menuer til en skarp pris og lavede dermed om på den københavnske madscene for altid.

Siden han solgte Cofoco i 2016, har han sammen med partnere været med til at åbne en lang række restauranter og afviklet et hav af events med kulinarisk fortegn – blandt andet har han og hans hold af kokke og tjenere været fast inventar på Smukfest de sidste mange år. Bouillon er Klitbos første restaurant i Odense.

Del artikel

Andre læser også