Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor skal du droppe smøgerne

Af Redaktionen

Annonce

For nogle år tilbage var rygning moderne. Rygning var tilladt alle offentlige steder og vi satte ikke spørgsmålstegn ved at gravide kvinder røg, eller at forældrene røg deres børn ind i ansigtet. I dag er dog en helt anden sag. Vi ved nu, hvor skadeligt rygning er og derfor er rygere i dag blevet til en minoritet. Vi ser skævt til dem, dømmer dem og mest af alt så forstår vi dem ikke. Hvorfor selvskade på den måde? Det kan være svært at stoppe, når først man er begyndt og det letter os i stressede perioder af livet. Læs med herunder og få et overblik over de skader rygning kan medføre.

Du levere kortere

Det er bevist, at rygere forkorter deres liv med gennemsnitligt 10 år. Det er den værste følgevirkning af denne dødelige røg. Måske du ikke tænker det gør noget at du bliver firs i stedet for halvfems nu, men du har børnebørn og måske oldebørn til den tid. De giver dig lyst til at leve så længe som muligt. Ikke nok med at din levetid forkortes, så er tiden dertil ikke en dans på roser. Rygning forårsager hjerte-kar-sygdomme, KOL og kræft. Sygdomme der nedsætter din livskvalitet betydeligt.

Dit udseende ændres

Du lægger måske ikke mærke til det og tænker, at dit udseende skyldes aldring, men når du ryger, og har gjort det i længe, så får du gullige negle, samt en grålig rynket hud. Dette skyldes den store mængde nikotin din krop optager efter hvert hiv. Dog er der andre muligheder for at få den afhængighedsdannende nikotin på mindre skadelige måder. Dette er e cigaretter. De er betydeligt sundere for dig, trods du stadig får nikotin. Du kan finde et stort udvalg af danske e cigaretter her.

Du kommer i dårlig form

I takt med din rygning, så mindskes din lungekapacitet. Det gør, at du får en dårligere form. Det gør at du bliver nemmere forpustet under løbeture, sex eller blot gang på trapper. Det ønsker ingen. Ved at droppe smøgerne vil du altså hurtigt kunne mærke at din vejrtrækning bliver bedre. Du vil mærke at din stemme bliver mere ren og du vil nemmere kunne dyrke motion. Mange tager på, når de dropper smøgerne, da de mangler noget at tage i munden. Så er det jo godt at du nu får en større lungekapacitet, så du er i stand til at komme ud og motionere mere eller bruge mere til på lagengymnastikken.

Del artikel

Andre læser også