Derfor skal du droppe smøgerne

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

For nogle år tilbage var rygning moderne. Rygning var tilladt alle offentlige steder og vi satte ikke spørgsmålstegn ved at gravide kvinder røg, eller at forældrene røg deres børn ind i ansigtet. I dag er dog en helt anden sag. Vi ved nu, hvor skadeligt rygning er og derfor er rygere i dag blevet til en minoritet. Vi ser skævt til dem, dømmer dem og mest af alt så forstår vi dem ikke. Hvorfor selvskade på den måde? Det kan være svært at stoppe, når først man er begyndt og det letter os i stressede perioder af livet. Læs med herunder og få et overblik over de skader rygning kan medføre.

Du levere kortere

Det er bevist, at rygere forkorter deres liv med gennemsnitligt 10 år. Det er den værste følgevirkning af denne dødelige røg. Måske du ikke tænker det gør noget at du bliver firs i stedet for halvfems nu, men du har børnebørn og måske oldebørn til den tid. De giver dig lyst til at leve så længe som muligt. Ikke nok med at din levetid forkortes, så er tiden dertil ikke en dans på roser. Rygning forårsager hjerte-kar-sygdomme, KOL og kræft. Sygdomme der nedsætter din livskvalitet betydeligt.

Dit udseende ændres

Du lægger måske ikke mærke til det og tænker, at dit udseende skyldes aldring, men når du ryger, og har gjort det i længe, så får du gullige negle, samt en grålig rynket hud. Dette skyldes den store mængde nikotin din krop optager efter hvert hiv. Dog er der andre muligheder for at få den afhængighedsdannende nikotin på mindre skadelige måder. Dette er e cigaretter. De er betydeligt sundere for dig, trods du stadig får nikotin. Du kan finde et stort udvalg af danske e cigaretter her.

Du kommer i dårlig form

I takt med din rygning, så mindskes din lungekapacitet. Det gør, at du får en dårligere form. Det gør at du bliver nemmere forpustet under løbeture, sex eller blot gang på trapper. Det ønsker ingen. Ved at droppe smøgerne vil du altså hurtigt kunne mærke at din vejrtrækning bliver bedre. Du vil mærke at din stemme bliver mere ren og du vil nemmere kunne dyrke motion. Mange tager på, når de dropper smøgerne, da de mangler noget at tage i munden. Så er det jo godt at du nu får en større lungekapacitet, så du er i stand til at komme ud og motionere mere eller bruge mere til på lagengymnastikken.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.