Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor skal du tage på højskole

Af Annoncør

Der er nogle oplevelser her i livet, som du ikke burde snyde dig selv for. Blandt andet bør du helt klart prøve mindst ét højskoleophold, inden du skal herfra igen. En højskole er nemlig en både intens og uforglemmelig oplevelse, hvor du har mulighed for at danne en masse nye venskaber med folk fra hele landet – og nogle gange også udlandet.

Hvis du gerne vil udfordre dig selv, samtidig med at du lærer en masse nye mennesker at kende, bør du helt klart overveje et højskoleophold.

Sådan forløber et højskoleophold

Når du tager på højskole, vælger du at bo på den skole, hvor du modtager undervisning. Derfor er undervisningen også omdrejningspunktet for dit ophold. Men undervisningen er bestemt ikke det eneste, som din tid kommer til at gå med.

Sammen med resten af eleverne skal du også være med til fælles aktiviteter, lege, udflugter, fester og hygge. Derfor bliver du også en del af et stort fællesskab, der vil vare længe efter dit ophold er slut.

Fokus på det, du gerne vil

På en højskole har du mulighed for at fordybe dig i det, som du gerne vil. Derfor har du også mulighed for at vælge blandt mere end 200 forskellige fag, når du tager på en dansk højskole. Det kan blandt andet være teater højskole, designhøjskole eller forfatterhøjskole.

Intet pensum og ingen karakterer

Formålet med en højskole er læring og fællesskab. Derfor er der heller ikke noget pensum eller karaktergivning. Begge dele kan nemlig fjerne fokus fra læringen og fællesskabet.

Det er vigtigt, at højskolen bliver en god oplevelse, hvor du udvikler dig både fagligt og personligt. Derfor er der heller ikke nogen grund til at fokusere på pensum og karakterer. Den slags bliver der fokuseret rigeligt på andre steder.

Vælg selv varigheden på dit ophold

Et højskoleophold kan vare helt op til 40 uger, men så lang tid behøves du ikke afsætte. Du bestemmer nemlig selv, om du vil have et kort, mellemlangt eller langt ophold på højskolen

Hvis du gerne vil på et kortere ophold, kan du med fordel vælge at tage på sommerhøjskole. Det er ophold, der finder sted henover sommeren. Det kan for eksempel være en god idé for dig, der skal starte på anden uddannelse eller job, når sommerferien er slut.

Del artikel

Andre læser også