MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor skal du vælge gasfyr

Af Redaktionen

Fordele ved at opvarme med gasfyr

Dette indhold er sponsoreret

Når det kommer til opvarmning af hjemmet er mulighederne mange. Der findes rigtig mange forskellige muligheder på markedet i forhold til at få den bedste og billigste opvarmning i dit hus. Det kan derfor også være svært at finde rundt i, hvad fordelene og ulemperne er ved hver forskellig form for opvarmning. 

Opvarmning med gasfyr eller gaskedel er en klassisk og længe brugt metode, og du kan her læse en guide og introduktion til dette.

Hvad er et gasfyr?

Et gasfyr er et fyr, der først og fremmest består af en brænder. Det er det første at vide. Denne brænder er den, der brænder gassen af. Udover det består et gasfyr som det andet af en kedel, som varmer radiatorvandet op. Et gasfyr er i dag meget pænt pakket ind, og står som regel i en firkantet kasse, der passer fint ind i dit hjem

Gasfyret bliver som regel brugt i forhold til at varme op med naturgas. Dette gas føres ind i dit fyrs brænder, hvor det som nævnt antændes og brændes. Varmen fra denne afbrænding er så den, der benyttes til at opvarme det vand, som enten løber i dine radiatorer eller i dit system til gulvopvarmning. 

Prisen

Gassen til dit fyr kommer direkte gennem et rør. Det er nogle rør, der går helt fra naturgasfelter i naturen, som for eksempel Nordsøen, og løber helt direkte hjem og leverer gas til dit eget fyr. Sådan som det fungerer er, at der løber større rør i hovedledninger fra sædvanligvis Nordsøen og rundt i hele landet, mens det så imidlertid er mindre rør, der videre transporterer gassen ud til den enkelte forbruger.

Det er en billig metode at varme med fyr. Det er nemlig markant billigere at fyre med gas end med olie. Prisen på gas står altid i relation til olien, men er altid lavere.  Det er en god regel at huske på, at gasprisen normalt aldrig bliver højere end olieprisen. 

Sidst er det værd at nævne, at det selvfølgelig er markant billigere at fyre op med gas end det er at fyre op med elradiatorer. 

Hvad er fremtidsperspektiverne for mig som forbruger?

Når du har et gasfyr med åbent forbrændingskammer i dit hjem, er det faktisk et lovkrav, at det skal gennemgå et eftersyn minimum hvert andet år. Det er samtidig anbefalet, at gasfyr med lukket forbrænding skal gennemgå et eftersyn minimum hvert tredje år. 

Det er vigtigt, at du som forbruger også selv holder et godt og vågent øje på vandtrykket på dit gasfyr.

Holdbarhed

Når det kommer til holdbarheden på et gasfyr, er det noget, som mange forbrugere er meget interesserede i at undersøge, før de køber et gasfyr. 

Et almindeligt gasfyr kan holde mellem 10 og 30 år, men det forholder sig jo sådan, at der sker mange nye udviklinger på området, hvilket faktisk betyder, at det ofte er en god ide at udskifte det efter 10-15 år.

Når du er færdig med denne guide og introduktion, er du forhåbentligt tættere på at tage beslutningen om, hvorvidt du skal have et gasfyr.

Del artikel

Andre læser også