MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det bliver dejligt snasket: I morgen fejres Brunsvigerens Dag i Odense

Af Betina Vestergård Jepsen
Foto: Sesam Sesam
Foto: Sesam Sesam

I morgen kan du være med til at fejre den fynske nationalspise, når DR Fyn afholder ‘Brunsvigerens Dag’, hvor alle er velkomne mellem klokken 15-18.

Her skal der ifølge P4 Fyn bages brunsviger, spises brunsviger, synges om brunsviger, debatteres brunsviger og konkurreres i brunsviger.

Årets Brunsviger

P4 Fyn opfordrer folk til at medbringe deres egen hjemmebagte brunsviger og være med i konkurrencen om Årets Brunsviger. Du skal blot møde op med din brunsviger senest klokken 15.45.

Brunsvigerambassadører

“Brunsvigeren er en markør for det fynske og forbundet med mange traditioner og fynsk fællesskab.

Vi har i løbet af det sidste halvår kåret brunsvigerambassadører, som har forpligtet sig til at udbrede kendskabet til kagen – og har haft dem i radioen undervejs – og de kommer selvfølgelig også,” skriver P4 Fyn på Facebook.

Nogle af brunsvigerambassadørerne er ifølge DR politikerne Dan Jørgensen, Alex Ahrendtsen, Pernille Skipper, Lars Christian Lilleholt og Trine Bramsen samt journalisten og forfatteren Anders W. Berthelsen.

Derudover er også tv-kokken Claus Holm blevet kåret som brunsvigerambassadør, og herunder kan du se ham lege med forskellige brunsvigervarianter som f.eks. en med havtorn og en med lakrids.

Brunsviger-ambassadør Claus Holm

Vi indfører Brunsvigerens Dag. Det bliver den 11. oktober, og den første af mange officielle brunsviger-ambassadører er kokken Claus Holm.

Opslået af DR P4 Fyn på 22. februar 2017

 

Holmen Hustlers og Moses: “Andreas” sørger for musikken

De to fynske upcoming bands Holmen Hustlers og Moses: “Andreas” har i dagens anledning komponeret en brunsvigersang, som får verdenspremiere på selve festdagen.

Den fynske nationalspise

I vores artikel “Du er fra O’ense når du har prøvet…” kommer vi bl.a. ind på vores forhold til brunsviger her i Odense – og på Fyn generelt. Og uanset om man kalder den ‘brånsviger’, ‘brånner’ eller ‘brunsviger’, er den ikke til at komme udenom, når man bor på Fyn.

Vi argumenterede endda for, at brunsvigeren nærmest er en hel religion for os fynboer, og derfor kan det godt forarge os lidt, når sjællænderne ikke kommer nok snask på, eller når nordjyderne kan finde på at komme flødeskum og ribsgele på!

Det eneste, som kan accepteres, er at klappe brunsvigeren sammen med et halvt rundstykke..

Program for Brunsvigerens Dag

Alle er som nævnt velkomne, når DR Fyn åbner dørene op på Lille Tornbjergvej 10, 5220 Odense SØ i tidsrummet fra klokken 15-18.

Oversigt :
15:00: Dørene åbner
15:40: Holmen Hustlers
15:30: Sidste frist for indlevering af brunsviger til bedømmelse i konkurrencen om Årets Brunsviger
16:00: Bedømmelse af brunsvigere begynder
16:15: Holmen Hustlers
16:50: Kåring af vinderen for Årets Brunsviger (det er et cirkatidspunkt, da det er afhængigt af, hvor mange der møder op, og hvor hurtigt dommerne kan spise).
17: 15: Moses: “Andreas”
17:45: Moses: “Andreas”


Der vil i løbet af de tre timer være masser af musik, interviews og mulighed for at smage på en masse lækre brunsvigere.

Her finder du facebookbegivenheden.

Del artikel